Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1735736737738739741»

Komentarz

• Zgłaszam wątpliwość, bo nawet odstrzelenie prezydenta USA nie spowodowało końca USA.

• @los powiedział(a):
    Łaczenie mnie z rasistami, antyszczepionkowcami i miłośnikami kutafona poczytam za osobistą obrazę.

Znam zasadę, że z kretynizmami walczy się za pomocą kretynizmów przeciwnej treści. Budzi ona we mnie pogardę.

Charlie Kirk rozpoczął karierę polityczną od jak najbardziej dosłownego noszenia teczki za Donem Trumpem Młodszym, co wiele wyjaśnia.

• loslos
    edytowano 07:54

A w ten antysemityzm nie uwierzę. Jak kto jest białym supremacistą, rasistą, foliarzem, antyszczepem w Ameryce, to dostaje orgazmu zawsze, kiedy izraelski naczłowiek nabije na bagnet jakiegoś bachora-terrorystę w Gazie.

Edit. Sprawdziłem w necie ale w sumie nie musiałem. Te kreatury są z jednej sztancy.

• A skąd wiadomo że to co pisze angielska łajza jest prawdą? Ja szczerze mówiąc pierwszy raz o nim usłyszałem.

• @los powiedział(a):
    A w ten antysemityzm nie uwierzę. Jak kto jest białym supremacistą, rasistą, foliarzem, antyszczepem w Ameryce, to dostaje orgazmu zawsze, kiedy izraelski naczłowiek nabije na bagnet jakiegoś bachora-terrorystę w Gazie.

Edit. Sprawdziłem w necie ale w sumie nie musiałem. Te kreatury są z jednej sztancy.

Niemniej ciekawe że wygadywał tyle rzeczy tyle lat a wystarczyło że zaczął bronić Izraela i go odstrzelili, może zbieg okoliczności.

• @Kuba_ powiedział(a):
    Zgłaszam wątpliwość, bo nawet odstrzelenie prezydenta USA nie spowodowało końca USA.

I to kilkukrotne :)

... aczkolwiek moja Żona kiedyś policzyła, że większą statystykę niedozycia do końca kadencji masz jako prezydent Polski niż USA.

• Gość mi kompletnie nieznany. Z Kirków zatrzymałem się na Kirku Douglasie i Russellu Kirku.

• edytowano 08:31

@Brzost powiedział(a):
    A skąd wiadomo że to co pisze angielska łajza jest prawdą? Ja szczerze mówiąc pierwszy raz o nim usłyszałem.

Łajzowy wpis o Kirku ma spory ładunek lewicowego uprzedzenia, zawiera np. kuriozalny "zarzut", że był wyznawcą "spiskowej teorii o marksizmie kulturowym".

• @W_Nieszczególny powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):
    A skąd wiadomo że to co pisze angielska łajza jest prawdą? Ja szczerze mówiąc pierwszy raz o nim usłyszałem.

Łajzowy wpis o Kirku ma spory ładunek lewicowego uprzedzenia, zawiera np. kuriozalny "zarzut", że był wyznawcą "spiskowej teorii marksizmu kulturowego".

Ciekawe1, czy był też wyznawcą spiskowej teorii szkoły frankfurckiej, a także antysemickiego poglądu, że jej główni przedstawiciele byli Żydami.

• Dużo sam napisał. Mój stosunek do idei importowanych z USA znacie - jest taki sam jak do dżinsów, napojów gazowanych i kurczaków smażonych w głębokim tłuszczu.

• loslos
    edytowano 09:15

W związku z tym należy zbadać rasizm, szczepionki, zmiany klimatyczne, wyniki wyborów Trump - Bidet, temat aborcji, antykoncepcji, genderyzmu, praw ANALFABETUQWERTYLGBT2S+++, islam, wojnę na Ukraiie, rozdział Kościoła od państwa, migracje, konsekwecje dostępu do broni, mizogen, antysemityzm i faszyzm. Ale zachować z tego warto niewiele.

• To już dawno zbadane. Spokojnie.

• Rasizm jest olbrzymim problemem w stanach. Nie ma równości wobec prawa. Kolor skóry jest ważny przy ferowaniu wyroków czy tam postanowień. Czarnych traktuje się o wiele lepiej. Uważam, że rasizm to nie jest pogląd godny człowieka, w szczególności chrześcijanina. Z rasizmem trzeba walczyć.

• Podobnie uważam, że ludność analfabetu jest niesłusznie gnębiona i to też jest godne potępienia. Człowiek pójdzie z kolką nerkową, zostanie zbadany i dostanie pomoc. Pójdzie ze schizofrenią - pomogą mu, zaopatrzą w leki. A w stosunku do chorób analfabetu istnieje zakaz udzielania pomocy. To jest okrutne.

• Kwestia islamu wpisuje się trochę w sprawy rasizmu a trochę w sprawę różnego traktowania ze względu na przekonania, w tym religijne. Trzeba z tym skończyć. Nie można traktować muslimów lepiej od chrześcijan.

• W kwestii krainy U, wypowiedział się już Los. Im dłużej ona trwa, tym lepiej dla nas (dla USA chyba też).

• @W_Nieszczególny powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):

Łajzowy wpis o Kirku ma spory ładunek lewicowego uprzedzenia, zawiera np. kuriozalny "zarzut", że był wyznawcą "spiskowej teorii o marksizmie kulturowym".

Aż z ciekawości zajrzałem do Łajki. Dotąd wydawało mi się, że marksizm kulturowy dominuje uniwersytety i media całkiem jawnie, a tu pacz - spisek.

• Wyniki wyborów? Prawdopodobnie były sfałszowane - ale było minęło. Trump chce wprowadzić obowiązek legitymowania głosiujących, co powinno ograniczyć możliwości fałszerstw.

• Rozdział kościoła od państwa? Którego. W USA jest ich tysiące.

• Migracje? Wystarczy chyba stosować konsekwentnie istniejące prawo i problem zniknie.

• edytowano 10:42

@trep powiedział(a):
    Wyniki wyborów? Prawdopodobnie były sfałszowane - ale było minęło. Trump chce wprowadzić obowiązek legitymowania głosiujących, co powinno ograniczyć możliwości fałszerstw.

Publika pewnie zareaguje tak, jakby chciał odebrać obywatelowi prawo do posiadania AHS-a, łączącego południowokoreańskie podwozie od K9 Thunder, z brytyjską wieżą AS-90/52 Braveheart i polskim systemem kierowania ogniem.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.