Skip to content

Odnoszę wrażenie, że rząd znalazł się w wizerunkowej defensywie. Dlaczego i jak to odwrócić?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Trwa zmasowany atak na MON, Macierewicza, Misiewicza, Berczyńskiego, Szyszko, Waszczykowskiego. Mamy wysyp usłużnie nieprzychylnych dla PiS sondaży - "Polacy nie chcą Macierewicza", "Polacy wolą Tuska od Dudy", "Polacy chcą żeby Berczyńskim zajęła się prokuratura", "Polacy już nie wierzą w zamach" itd. W niektórych sprawach podkładamy się sami - np. europosłowie PiS zagłosowali przeciwko monitoringowi Turcji. Bardzo mi się to wszystko nie podoba - osiągnięcia ekipy, poprawa wskaźników gospodarczych etc. są całkowicie przemilczane, natomiast medialna nagonka narasta i w dodatku wydaje się znajdować społeczny oddźwięk. Co jest? Czy naród ma aż tak krótką pamięć i tęskni do powrotu "państwa teoretycznego" oraz grzecznego przyjmowania stałych kwot islamskich pseudo-"uchodźców"? Jak odwrócić ten negatywny trend?
Otagowano:
«13

Komentarz

• nie wierzyć
  • Jak się ma wrogów, to się ma ciągle zmasowany atak. Co robić? Walczyć z większą bezwzglenością niż przeciwnik
  • I 10 razy zastanowić się co mówi się przed kamerami, by nie dawać takich pretekstów do nagonki...
  • Kornel_Pas napisal(a):
    I 10 razy zastanowić się co mówi się przed kamerami, by nie dawać takich pretekstów do nagonki...
    Pretekstem do nagonki jest fakt istnienia PiS i Kościoła Rzymsko Katolickiego.
  • No ale ta nagonka to się odbywa od jakichś 25 lat, nie? Zresztą, i tak nieco zelżało, bo w zasadzie nie wsadzają naszych do więzień, a mordują tylko w wyjątkowych przypadkach, a i to cichcem.
  • "Masy nie mają pamięci."
    Pamiętać o tym, bo to prawda i przypominać przekręty rządu PO i dokonania PiS.
    Nieustannie.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Sami się podkładają. Krytykowali PO, że podpisy w sprawie referendów szły do niszczarki, a prawie milion podpisów zlekceważyli. Że za późno? Zalewska sama zmanipulowała sprawę, bo swoją decyzję ogłosiła zaraz po zakończeniu roku szkolnego, żeby ludzie nie mieli szansy się zorganizować. Prawdopodobnie istnieją obawy o wynik referendum, innej możliwości nie widzę.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    No ale ta nagonka to się odbywa od jakichś 25 lat, nie?
    Owszem, ale ma zmienną dynamikę, a w ostatnim okresie bardzo się nasiliła. Ponadto widzę pewną zmianę taktyki: jest mniej ataków zewnętrznych, za to coraz więcej jest prób rozbicia jedności obozu rządzącego od wewnątrz poprzez podsycanie wzajemnych animozji (Macierewicz - Duda, Streżyńska - rząd etc.).
  • Że Streżyńska wdała się w tego rodzaju politykę to jest jednak dla mnie spore zaskoczenie: kto to jest, że ośmiela się politykować, zamiast urzędować?
  • Mania napisal(a):
    Pretekstem do nagonki jest fakt istnienia PiS i Kościoła Rzymsko Katolickiego.
    KK bym w to nie mieszał.
    Nagonka na Kościół trwa - nieprzerwanie! - od 1984 lat!
    Pierwszym fejknjusem było: "Wykradli go z grobu."
    :)
  • Jedna z onych, niby to po naszej stronie. Miałeś co to tego wątpliwości? Prezes z niewiadomych przyczyn uwielbia onych, kiedy tylko zaimitują przewerbowanie. Naszych nie lubi, źle traktuje i kopie w dupę, kiedy się tylko zdarzy pretekst albo i bez pretekstu. Kluzica,Gowin, Gliński, pan Mateusz... Długo by wymieniać.
  • Dokonania PiS: na razie to projekt, ale.
    Ziobro chce by nie było czegoś takiego jak przekroczenie granic obrony koniecznej w przypadku włamania do mieszkania.

Czyli możesz zabić włamywacza i nikt nie zapyta w co był uzbrojony itp.

Wszyscy z którymi rozmawiałem (od lewa do prawa) uważają że super pomysł. Lewakom dyskretnie sugeruje, że takie coś w Polsce tylko PiS może wprowadzić, nikt inny.

No i nie afiszuję się z tym, że to projekt dopiero i nie wiadomo jeszcze co z tego wyjdzie;)

Ale punkty są i reakcje ludu pokazują którędy iść. A takich spraw jest od cholery.

• Już ją wzięli w obronę ziemniak, Warzecha i cała ta grupa upasionych na abonamencie tv i reklamach ssp pismaków.

Parę dni temu ktoś sparafrazował znane polskie powiedzonko polityczne: następne wybory na pewno wygra koalicjant Jarosława Gowina.
  • Wysłuchałem słów minister Streżyńskiej - puszczają je w kółko. I ona mówi jak gdyby była w gabinecie, ale... cieni, u opozycji! :/ A, od Gowina jest.
  • Mam nadzieję, że miała dobrze opracowaną umowę o zakaz konkurencyjnego zatrudnienia.
  • 7dmy napisal(a):
    Widocznie otrzymała lepszą robotę w innym miejscu i teraz chce dostać wypowiedzenie z winy pracodawcy.
    Albo ta cała cyfryzacją ją przerosła.
  • Heh, Gowina nie będzie na dzisiejszym "spotkaniu dyscyplinującym", bo ma ważne interesa w Gdańsku...
  • A czy nie jest tak, że Gowin jest idealnym koalicjantem, bo jajca ma aż po samą szyję wkręcone w imadło haków?
  • romeck napisal(a):
    Wysłuchałem słów minister Streżyńskiej - puszczają je w kółko. I ona mówi jak gdyby była w gabinecie, ale... cieni, u opozycji! :/ A, od Gowina jest.
    gdzie to można znaleźć?
  • Mania napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Wysłuchałem słów minister Streżyńskiej - puszczają je w kółko. I ona mówi jak gdyby była w gabinecie, ale... cieni, u opozycji! :/ A, od Gowina jest.
    gdzie to można znaleźć?
    cały wywiad spisany (oraz audio-wideo)
    Dużo i mądrze a meRdia tylko tę jedną wypowiedź wzięła na tapetę.
  • Przeczytałem wywiad i wyraźnie widać, że Piasecki ją podpuszcza..

I ciekawie o tym.
    - Czyli takie ostańce i relikty pozostaną, chociaż będą coraz bardziej reliktami.
    - Będą relikty, niecałe jeszcze 50 proc. społeczeństwa jest zwolennika tradycyjnych dokumentów i nosi je przy sobie, choć już nie ma takiego obowiązku.
  • extraneus napisal(a):
    Już ją wzięli w obronę ziemniak, Warzecha i cała ta grupa upasionych na abonamencie tv i reklamach ssp pismaków.

Parę dni temu ktoś sparafrazował znane polskie powiedzonko polityczne: następne wybory na pewno wygra koalicjant Jarosława Gowina.
    No ale np. Marcin Palade, niegłupi gość pisze (pod kątem sondażowym) tak:
    " Marcin Palade‏ @MarcinPalade 3 godz.3 godziny temu

Misiewicz czy Berczyński znaczą dla umiarkowanych więcej niż rosnące PKB czy wpływy z VAT. Do tego grillowanie @AnnaStrezynska. Będzie płacz"
  • Ciekawe, że sondażowy wzrost Platformy koreluje z całkowitą dezintegracją KOD i mocnymi spadkami .Nowoczesnej (Petru właśnie zrezygnował z funkcji przewodniczącego). Ręka zakulisowego gracza bardzo wyraźnie postawiła znów na PO, które jeszcze rok-dwa temu wydawało się zupełnie "zgraną kartą".
  • Wierzycie w sondaże???
  • TecumSeh napisal(a):
    Wierzycie w sondaże???
    ja tylko w te korzystne :)
  • ja w ogóle w to nie wierzę. To zwykłe działanie wpływu obliczone na wywolanie nerwowości w rzadzie i awanturki
  • DMC napisal(a):
    7dmy napisal(a):
    Widocznie otrzymała lepszą robotę w innym miejscu i teraz chce dostać wypowiedzenie z winy pracodawcy.
    Albo ta cała cyfryzacją ją przerosła.
    Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo przerosła.

• TecumSeh napisal(a):
    Wierzycie w sondaże???
    W sondaże nie, ale jeśli KaczJar nie weźmie Józefa Orła do pomocy, to wybory samorządowe znów wygra pezetel.

• TecumSeh napisal(a):
    Wierzycie w sondaże???
    :)
    Też mnie dziwi dyskusja o sondażach. We Francji tydzień temu sondaże "rozbiegły " się z rzeczywistością o 0przecinek25 %

Według sondaży prezydentem Polski jest (wciąż) Komorowski. I parę inych rzeczywistości wirtulanych,
    Ale jak znam życie zwykłych oglądaczy TV (mylą serialowe postacie z grającymi ich aktorami, itp) to mieszają w głowie takie sondaże.
    Dleczego nie zamówią we... Francji?

image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.