Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
(choć można spotkać taniej) na rocznicę ślubu:
Piękny ogród
Jedna z pasji Koleżanki Małżonki - ogrodnictwo. Teraz słaby okres, bo już rododendrony przekwitły. Kwidną piwonie i czekamy na lilie i liliowce. Póki co:
Grabimy na jesieni a wiosną mamy już spokój. Liście lecą na kompostownik (gigantycznych rozmiarów). Wspomagane komposterem i przerzucane 3-4 razy w roku stanowią podłoże sadownicze. My dzięki temu mamy ruch.
Na moim kompostowniku urosło 5 krzaczków kartofli :-) Wyrzuciłam tam kiedyś obierki, które musiały mieć oczka. Nie ruszę tego, zobaczę ile będę mieć kartofelków. W związku z tym muszę robić drugi kompostownik.
Název piva je spojen se jménem kostela sv. Ignáce, který se nachází v sousedství Radničního pivovaru, a taktéž se zakladatelem Jezuitského řádu, který v Jihlavě zanechal nesmazatelné historické stopy.
4.5%, czyli słabszy od piwa. Nie wiem jak teraz, ale opowiadał mi kiedyś Francuz, że wiejskie dzieci idąc do szkoły nosiły w tornisterku buteleczkę domowego cydru, jako popitkę do kanapki.
Komentarz
Lepiej zamykać się w 30zł.
kupować poza Polską
choć kilka zdatnych do picia w biedrze i w sklepie na li udał mnie się kupić
https://www.pivnizasilka.cz/project/jihlavsky-ignac-12
Název piva je spojen se jménem kostela sv. Ignáce, který se nachází v sousedství Radničního pivovaru, a taktéž se zakladatelem Jezuitského řádu, který v Jihlavě zanechal nesmazatelné historické stopy.
Godnie!
Nie wiem jak teraz, ale opowiadał mi kiedyś Francuz, że wiejskie dzieci idąc do szkoły nosiły w tornisterku buteleczkę domowego cydru, jako popitkę do kanapki.