P. Beata Szydło, ZiZi et Błaszczak minister potępili powieszenie portretów europarlamentów prapiastowskich Katowicach przed chwilą widziałem we Wiadomościach
christoph napisal(a): P. Beata Szydło, ZiZi et Błaszczak minister potępili powieszenie portretów europarlamentów prapiastowskich Katowicach przed chwilą widziałem we Wiadomościach
Słusznie. Wieszanie obrazków to dekoratorstwo. Jak wieszać to porządnie.
Saperzy rozbroili podejrzany przedmiot znaleziony w piątek w śródmieściu Poczdamu w pobliżu tradycyjnego jarmarku bożonarodzeniowego - poinformowała miejscowa policja. Wcześniej podawano, że chodzi o ładunek wybuchowy bądź zapalający.
Według niemieckich mediów podczas unieszkodliwiania ładunku słychać było huk. Okoliczności zdarzenia są na razie nieznane. Nie wiadomo, czy incydent miał podłoże terrorystyczne.
Z informacji przekazanych przez policję wynika, że przyczyną alarmu była paczka pozostawiona przed apteką. W paczce znajdowała się "niebezpieczna substancja". Policjanci mówili o "niekonwencjonalnym urządzeniu wybuchowym lub zapalającym" - podała agencja dpa, dodając, że w ten sposób określa się często bombę.
Polska The Times: Jak teraz wyglądają stosunki między polskimi Żydami i polskimi muzułmanami? Rabin Michael Schudrich: Bardzo, bardzo dobrze. Dosłownie kilka dni temu widziałem się z muftim Tomaszem Miśkiewiczem, kontaktowaliśmy się też po tym ostatnim obrzydliwym występie wymierzonym w Ośrodek Kultury Muzułmańskiej na Ochocie.
Polska The Times: Będzie pan wspierał polskich muzułmanów w takich sytuacjach? Rabin Michael Schudrich: Oczywiście, już tak jest. I na pewno będzie. Każda forma ksenofobii wymaga w odpowiedzi solidarności nas wszystkich - niezależnie o jaką grupę polskich obywateli chodzi.
Czy to nie czas, aby przy muzeach , centrach kultury żydowskiej, wszystkich tych Polin i ŻIH, a także przesięwzięciach jeszcze bardziej finansowo zorientowanych, NAKAZOWO tworzyć lokalne Centra Torelancji? Do współpracy należy zaprosić ośrodki wahabickie, lub inne wytypowane przez władze Arabii Saudyjskiej, IR Iranu...
co piąty uchodźca w Niemczech pracuje, donoszą moje Śwajcary. piszą, że normalnie po 6 latach ma połowa pracę.mały problem, 3/4 nie ma ukończonych szkół
A tymczasem Frankfurterka donosi, że taysze niemieccy nie próżnują. UB pakuje kolejnych brodatych do zakładów penitencjarnych, zakazali nawet akcji "Lies!", słynnej i w tut. wywłątku. I co się okazuje - mianowicie funkcje w strukturze brodatych przejmują kobiety z brodą. Coś jak u nas w okresie popowstaniowym - pojawia się instytucja matek-salafistek, dzieciąt urodzonych w niewoli, okutych w powiciu itp.
Może i nie ma zamachów, a może media muszą milczeć. Jest za to inna atrakcja. Ten film obejrzałam kilka dni temu i do dziś jestem w szoku, jak się muslimy cieszą na widok choinki:
A tu jeszcze lepsze. Grupa ludzi weszła z krzyżami do dzielnicy opanowanej przez muzułmanów w Luton. I się dowiedzieli, że muslimy przejęli miasto. Dzięki Bogu, że PO przerżnęło wybory, bo tamci idą jak szarańcza.
15-letni Afgańczyk został aresztowany pod zarzutem śmiertelnego ugodzenia nożem swojej niemieckiej rówieśnicy – poinformowała agencję AFP prokuratura z Landau, wykluczając jednocześnie pobudki terrorystyczne sprawcy.
Cyrylica napisal(a): 15-letni Afgańczyk został aresztowany pod zarzutem śmiertelnego ugodzenia nożem swojej niemieckiej rówieśnicy – poinformowała agencję AFP prokuratura z Landau, wykluczając jednocześnie pobudki terrorystyczne sprawcy.
Czytałam w innym źródle, że ją zgwałcił i zabił. Niemki, Szwedki, Dunki, Finki, Francuzki, Brytyjki... Kobiety płacą najwyższą cenę. Nie ma dnia, żebym nie czytała o brutalnym gwałcie i morderstwie. Niedawno była głośna sprawa zgwałconej i żywcem spalonej przez afgańskiego oprawcę nastolatki w Finlandii.
miało być tak fajnie szkolenia z różnic kulturowych nie tylko na wysokich piętrach banków dla kolegów pana premiera konieczność tego w każdej szkole w Europie dla Europejczyków i dla przybyszów jak to było? nie znaczy nie?
No jasne że to nie z pobudek terrorystycznych tylko kulturowych. Takie obyczaje mają i są z nich dumni. A w Niemczech mamy wielokulturowość. jedne kultury lubią mordować, ale może znajdą się inne co lubią być mordowane. No może nie lubią, ale szanują różnice kulturowe i je akceptują co w praktyce na jedno wychodzi.
I tu jest pies pogrzebany (Das Hund begraben czy jakoś tak dla Niemców). Dopóki nie uznają nie tylko różnic, ale hierarchii kultur nie wyjdą z dołka.Ja rozumiem, że im trudniej bo z tą hierarchią przesadzili zbrodniczo w drugą stronę całkiem niedawno. Zresztą w pewnym stopniu dotyczy to wszystkich kolonizatorów i może dlatego to proste przesłanie musi wyjść od nas. My nie mamy takich obciążeń, przynajmniej nowożytnych, i możemy sobie na jasny przekaz pozwolić.Trzeba się spieszyć bo nawet KK usty postępowego i wrażliwego społecznie Papieża różne karkołomne tezy w tej materii zaczyna głosić.
Berlin w tym roku, podczas sylwestrowej imprezy przy Bramie Brandenburskiej, będzie miał wydzieloną strefę bezpieczeństwa dla kobiet. To nie będzie tańców damsko-męskich? A co poza strefą?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Komentarz
Problem jednak w tym, że elity europejskie chyba nie mają nic przeciwko islamskiej Europie.
przed chwilą widziałem we Wiadomościach
Według niemieckich mediów podczas unieszkodliwiania ładunku słychać było huk. Okoliczności zdarzenia są na razie nieznane. Nie wiadomo, czy incydent miał podłoże terrorystyczne.
Z informacji przekazanych przez policję wynika, że przyczyną alarmu była paczka pozostawiona przed apteką. W paczce znajdowała się "niebezpieczna substancja". Policjanci mówili o "niekonwencjonalnym urządzeniu wybuchowym lub zapalającym" - podała agencja dpa, dodając, że w ten sposób określa się często bombę.
http://telewizjarepublika.pl/ubogacenie-kulturowe-brukseli-czyli-o-czym-sie-nie-mowi-zobacz-wideo,57525.html
http://www.breitbart.com/london/2017/12/06/poland-government-migrant-youtube-jail/
Polska The Times: Jak teraz wyglądają stosunki między polskimi Żydami i polskimi muzułmanami?
Rabin Michael Schudrich: Bardzo, bardzo dobrze. Dosłownie kilka dni temu widziałem się z muftim Tomaszem Miśkiewiczem, kontaktowaliśmy się też po tym ostatnim obrzydliwym występie wymierzonym w Ośrodek Kultury Muzułmańskiej na Ochocie.
Polska The Times: Będzie pan wspierał polskich muzułmanów w takich sytuacjach?
Rabin Michael Schudrich: Oczywiście, już tak jest. I na pewno będzie. Każda forma ksenofobii wymaga w odpowiedzi solidarności nas wszystkich - niezależnie o jaką grupę polskich obywateli chodzi.
https://plus.polskatimes.pl/opinie/a/michael-schudrich-antysemitow-nie-zrobilo-sie-10-razy-wiecej-ale-10-razy-glosniej-ich-slychac,12725818
Do współpracy należy zaprosić ośrodki wahabickie, lub inne wytypowane przez władze Arabii Saudyjskiej, IR Iranu...
co piąty uchodźca w Niemczech pracuje, donoszą moje Śwajcary.
piszą, że normalnie po 6 latach ma połowa pracę.mały problem, 3/4 nie ma ukończonych szkół
A tymczasem Frankfurterka donosi, że taysze niemieccy nie próżnują. UB pakuje kolejnych brodatych do zakładów penitencjarnych, zakazali nawet akcji "Lies!", słynnej i w tut. wywłątku. I co się okazuje - mianowicie funkcje w strukturze brodatych przejmują kobiety z brodą. Coś jak u nas w okresie popowstaniowym - pojawia się instytucja matek-salafistek, dzieciąt urodzonych w niewoli, okutych w powiciu itp.
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/swiat/news-niemcy-afganczyk-podejrzany-o-zabojstwo-nastolatki,nId,2482726#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Niemki, Szwedki, Dunki, Finki, Francuzki, Brytyjki... Kobiety płacą najwyższą cenę.
Nie ma dnia, żebym nie czytała o brutalnym gwałcie i morderstwie. Niedawno była głośna sprawa zgwałconej i żywcem spalonej przez afgańskiego oprawcę nastolatki w Finlandii.
szkolenia z różnic kulturowych nie tylko na wysokich piętrach banków dla kolegów pana premiera
konieczność tego w każdej szkole w Europie dla Europejczyków i dla przybyszów
jak to było? nie znaczy nie?
I tu jest pies pogrzebany (Das Hund begraben czy jakoś tak dla Niemców). Dopóki nie uznają nie tylko różnic, ale hierarchii kultur nie wyjdą z dołka.Ja rozumiem, że im trudniej bo z tą hierarchią przesadzili zbrodniczo w drugą stronę całkiem niedawno. Zresztą w pewnym stopniu dotyczy to wszystkich kolonizatorów i może dlatego to proste przesłanie musi wyjść od nas. My nie mamy takich obciążeń, przynajmniej nowożytnych, i możemy sobie na jasny przekaz pozwolić.Trzeba się spieszyć bo nawet KK usty postępowego i wrażliwego społecznie Papieża różne karkołomne tezy w tej materii zaczyna głosić.
A co poza strefą?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia