Czyli możemy się umówić ze wszystkimi, że tutaj komentujemy to co w nowym wątku TEKSTY wpisuje tylko krecik @krtek00857 ? Notto OK.
Tzn. gdyby chcieć w przyszłości coś z tego lepszego zrobić, wtedy byłoby łatwiej oddzielić. Mnie tak by pasowało. A poza tym, żeby nie było, że zaśmiecamy Modlitewnik, to czy nie dałoby się niniejszego wątka przesunąć do innej kategorii?
Cantiga 139 traktuje śmierć małego chłopca jako cud. A teraz zauważyłem, że w 41, w każdym razie na ilustracji, obłąkany bohater też umiera. Trochę to smutne
Czyli możemy się umówić ze wszystkimi, że tutaj komentujemy to co w nowym wątku TEKSTY wpisuje tylko krecik @krtek00857 ? Notto OK.
W wątku głównym powinno być zablokowane komentowanie - niewiele brakowało, a zachwycona bym się tam wpisała. Tylko mnie zastanowił brak komentarzy, przeniosłam się na początek wątasa i doczytałam komentarz zasadniczy, że tak powiem...
krtek00857 napisal(a): Cantiga 139 traktuje śmierć małego chłopca jako cud. A teraz zauważyłem, że w 41, w każdym razie na ilustracji, obłąkany bohater też umiera. Trochę to smutne
Odnośnie pierwszej pieśni mam taką uwagę, że przytoczone poniżej nagranie w YT, moim zdaniem nie ma nic wspólnego z kultem NMP, wręcz przeciwnie. W tym konkretnym przypadku mamy raczej do czynienia z portugalską odmianą stylu neo-folk czy jakoś tam. Pozornie idzie o NMP, a w praktyce jest to zwykła impreza handlowa. Chciałbym się mylić
Komentarz
"Some of the items linked here are still essentially the same as they were in 1991 when I put them online for anonymous FTP."
niesamowite
noale jakie zdjęcie Estery!
http://1.bp.blogspot.com/-0UCcImEvo30/VM_W8NoWN5I/AAAAAAAAAWU/E9HdD3tJu0c/s1600/1056674860-2.jpg
http://deepmp3.ru/esther-lamandier
A co na to szefowa Różańca @AnnaE?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Wspaniałe są te teksty nawiasem mówiąc.
A temu Kreciku Wielkie Wyrazy Uznania i Podziękowania ^:)^
>-
CSM 422 na dziś, to wspaniały prezent dla wszystkich.
*
Koleżanka Anika powiedziała, że ta pani, która śpiewa ma amerykański akcent
Oba powyższe nagrania łaskawie umieściła w swoim YT koleżanka Miłośniczka Lotnictwa.