Skip to content

CANTIGAS DE SANTA MARIA - zagajenie

2»

Komentarz

• edytowano August 2017
    Pięknie (całokształt)
  • medieval.org - fantastyczna strona od wielu lat
  • sam buszowalem w niej chyba jeszcze pod koniec lat 90-tych

"Some of the items linked here are still essentially the same as they were in 1991 when I put them online for anonymous FTP."

niesamowite
  • nie chce mnie się ściągać, chyba coś z antyspamem,
    noale jakie zdjęcie Estery!
    http://1.bp.blogspot.com/-0UCcImEvo30/VM_W8NoWN5I/AAAAAAAAAWU/E9HdD3tJu0c/s1600/1056674860-2.jpg
  • Filioquist napisal(a):
    medieval.org - fantastyczna strona od wielu lat
    Jest bezkonkurencyjna. Zero wodotrysków, przejrzystość, esencja.
  • christoph napisal(a):
    nie chce mnie się ściągać, chyba coś z antyspamem,
    Może stąd? :)

http://deepmp3.ru/esther-lamandier

• Czyli możemy się umówić ze wszystkimi, że tutaj komentujemy to co w nowym wątku TEKSTY wpisuje tylko krecik @krtek00857 ? Notto OK.
  • edytowano September 2017
    romeck napisal(a):

Czyli możemy się umówić ze wszystkimi, że tutaj komentujemy to co w nowym wątku TEKSTY wpisuje tylko krecik @krtek00857 ? Notto OK.
    Tzn. gdyby chcieć w przyszłości coś z tego lepszego zrobić, wtedy byłoby łatwiej oddzielić. Mnie tak by pasowało. A poza tym, żeby nie było, że zaśmiecamy Modlitewnik, to czy nie dałoby się niniejszego wątka przesunąć do innej kategorii?

A co na to szefowa Różańca @AnnaE? :)
  • Wierzę, że zrobicie to najpiękniej jak potraficie :)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Cantiga 139 traktuje śmierć małego chłopca jako cud. A teraz zauważyłem, że w 41, w każdym razie na ilustracji, obłąkany bohater też umiera. Trochę to smutne :(
  • Dojrzał dla nieba.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• I co nowego?
    :)
  • romeck napisal(a):

Czyli możemy się umówić ze wszystkimi, że tutaj komentujemy to co w nowym wątku TEKSTY wpisuje tylko krecik @krtek00857 ? Notto OK.
    W wątku głównym powinno być zablokowane komentowanie - niewiele brakowało, a zachwycona bym się tam wpisała. Tylko mnie zastanowił brak komentarzy, przeniosłam się na początek wątasa i doczytałam komentarz zasadniczy, że tak powiem...
  • Nu ale jak zablokują to krtek nic nie wpisze...chyba że jest możliwość wybiórczego nieblokowania wątka :-??
    Wspaniałe są te teksty nawiasem mówiąc.
  • krtek00857 napisal(a):
    Cantiga 139 traktuje śmierć małego chłopca jako cud. A teraz zauważyłem, że w 41, w każdym razie na ilustracji, obłąkany bohater też umiera. Trochę to smutne :(
    353 jak wyżej
  • edytowano December 2017
    marniok napisal(a):
    Nu ale jak zablokują to krtek nic nie wpisze...chyba że jest możliwość wybiórczego nieblokowania wątka
    Czyli, póki co, trzeba liczyć na spostrzegawczość i dyscyplinę forumowiczów. Ale skoro ja się zorientowałam... ;)
    marniok napisal(a):
    Wspaniałe są te teksty nawiasem mówiąc.
    Po prostu arcydzieło.
    A temu Kreciku Wielkie Wyrazy Uznania i Podziękowania ^:)^
  • edytowano December 2017
    Krtek ok

:)>-
    CSM 422 na dziś, to wspaniały prezent dla wszystkich.

*

• Odnośnie pierwszej pieśni mam taką uwagę, że przytoczone poniżej nagranie w YT, moim zdaniem nie ma nic wspólnego z kultem NMP, wręcz przeciwnie. W tym konkretnym przypadku mamy raczej do czynienia z portugalską odmianą stylu neo-folk czy jakoś tam. Pozornie idzie o NMP, a w praktyce jest to zwykła impreza handlowa. Chciałbym się mylić :)

• Koleżanka Anika powiedziała, że ta pani, która śpiewa ma amerykański akcent :)

• Oba powyższe nagrania łaskawie umieściła w swoim YT koleżanka Miłośniczka Lotnictwa.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.