Skip to content
«13

Komentarz

• zauważyli Państwo, tak swoja drogą, że nikt z opozycji nie złożył deklaracji, że po dojściu do władzy zniosą tę ewentualną dodatkową opłatę? Taki teścik na wiarygodność.
  • Matka Kurka przejedzie się z radości własną kosiarką.
  • Cały czas uważam, że 20gr było przemyślaną taktyką.
  • Oczywizda oczywizdoźdź
  • loslos
    edytowano July 2017
    Po angielsku się to nazywa red herring.
  • edytowano July 2017
    Mam pewną teorię, skąd pomysł ; )

• to jak w dowcipie o kozie i rabinie
  • pantelej napisal(a):

Z podręcznika marketingu?
  • To jednak nie SN tylko K'15 kupione za 20 groszy? Czy też oba kupione? Tanio by wyszło, ale to chyba tylko pierwsza rata.
  • los napisal(a):
    pantelej napisal(a):

Z podręcznika marketingu?
    Na poważnie pewnie tak, ale na szybko 20gr skojarzyło mi się z posłem platformy.

• extraneus napisal(a):
    Tzn?
    http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/transmisje_arch.xsp#D71F3D74BA1F37B0C1258159004F4F71
    Wystąpienie Myszki Agresorki, godzina 13:47
  • Teraz to - "taka była taktyka", a kilka dni temu - "hurr durr, to żadna podwyżka, bhawo PiS, musimy budować drogi".
  • Ja nadal uważam, że ten podatek mógłby być. Został poświęcony dla polityki bieżącej tj pijaru. Czy to było z góry ukartowane nie wiem. Mam nadzieję, ze nie bo byłaby zwykła głupota, znaczy głupie ryzykanctwo.
  • edytowano July 2017
    DMC napisal(a):
    Teraz to - "taka była taktyka", a kilka dni temu - "hurr durr, to żadna podwyżka, bhawo PiS, musimy budować drogi".
    Pomylileś forumki, zenek.
  • pantelej napisal(a):
    Cały czas uważam, że 20gr było przemyślaną taktyką.
    los napisal(a):
    Oczywizda oczywizdoźdź
    DMC napisal(a):
    Teraz to - "taka była taktyka", a kilka dni temu - "hurr durr, to żadna podwyżka, bhawo PiS, musimy budować drogi".
    No i czy się dowiemy JAK naprawdę było?
    Ze względu na "droższa benzyna na wakcje dla rodzin 500+"
    także przychylam sie do tego, że była to zasłona dymna...
  • Przemko napisal(a):
    DMC napisal(a):
    Odpieprz się chłopcze.
  • edytowano July 2017
    Jarro jakby raz na pół roku nie zrobił debila z co naiwniejszych swoich sympatyków chyba by nie wytrzymał.

Zobaczymy, co sie ostatecznie ostanie z ustawy o SN.
  • Tu admin, tu admin, jak mnie słyszysz?
  • DMC napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    DMC napisal(a):
    Odpieprz się chłopcze.

To ty się odpieprz, wszystkim zrobisz przysługę.
  • Panowie...
  • Przypomniał mi się stary kawał, łączący kwestie wymiaru sprawiedliwości i kwoty 20 gr.

- A więc oskarżony zamordował całą rodzinę dla dwudziestu groszy???
    - Panie sędzio... tu dwadzieścia groszy, tam dwadzieścia groszy...
  • Osobiście nie wierzę w teorię o jakiejś zasłonie dymnej. Przykrywać niepopularnym pomysłem pomysł traktowany z neutralnie lub wręcz z sympatią?? Toż to bez sensu. Sądzę, że był to kolejny owoc chaosu i bezmyślności albo jakiejś dywersji.
  • Chaosu, no i być może braku osłony mendialnej. Ideą nie było podnoszenie ceny o 25 groszy jak przedstawiły to skurwiałe media tylko przesunięcie kasy z likwidowanej "opłaty paliwowej" na inaczej postawiony podatek. Jeśli Orlen nie podniósłby przy okazji ceny (a nie musi przecież) to i reszta by nie podniosła.
  • No to jak spekulujemy o makiawelizmie PiS to taka hipoteza:
    Ustawa o SN utknie w różnych konsultacjach i komisjach, a może zostanie wstrzymane jej procedowanie bo Pan Prezydent zapyta TK o jej konstytucyjność. Będzie straszne bicie piany, nerwy, marsze i protesty, na które PiS łaskawie podda się refleksji nad tą ustawą. W międzyczasie wprowadzi w życie energicznie ustawę o KRS i ustroju sądów. SN skupiony na obronie własnych stołków będzie się kompromitował politycznie i medialnie oraz wydawał głupie i tendencyjne orzeczenia na złość rządowi i PiSowi w sprawach mało istotnych. Tak minie kilka miesięcy lub rok i pierwsze normalne wyroki sadów np na aferzystów warszawskich przejdą przez apelacje i będą się powoli zbliżać do kasacji. Wtedy mimochodem ustawa o SN w złagodzonej nieco formie wróci i przejdzie.
  • 7dmy napisal(a):
    A Orlen ma taką marże na produkcj benzyny że mógłby upchnąć tam 25 gr na litrze i być na plusie?
    Opłata paliwowa to ok. 10 groszy od litra, 15 groszy nie wepchną?
  • PiS teraz musi bezwzględnie zapewnić finansowanie mediów publicznych. Blitzkrieg z opanowaniem to jedno, czas np. takiego Kurskiego mija, swoje zrobił, zgodnie z planem. Jak najszybciej trzeba było przejąć, w miarę powszechny, kanał dystrybucji informacji. Przyszła kolej na zbudowanie dobrych przekaziorów. Medialnie cały czas prawa strona jest dużo słabsza.

W te 25 groszy nie uwierzyłem ani przez chwilę.
  • DMC napisal(a):
    Taktyka, nie taktyka, szkoda że się wycofano.
  • Już pomijając kwestie piarowe, naprawdę uważacie, że budowa dróg wewnętrznych, tych obok głównych, jest taka ważna ? I te drogi są aż tak potrzebne ? Bo ja nie. W ostatnich dniach PiS dał dodatkowe 25 mld na via caraptię i to domknie pewną całość w Polsce. Pewien etap będzie osiągnięty, do momentu pojawienia się jakichś nadwyżek nie widzę sensu walenia pieniędzy w drogi. Będzie już wystarczająco dobrze.
  • W moim odczuciu chodzilo o pozbycie sie problemu, niech sie gminy same bujaja z tym.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.