artykuł napisany w tonie podsycenia histerii i eskalacji emocji (negatywnych), więc trzeba "napięcie" artykułu podzielić przez dziesięć.. to raz a dwa
Zamknięto kościoły, nie odprawia się mszy świętych, pogrzeby także odprawia się bez mszy.
przecież do doprawienia mszy swiętej wystarczy jedna osoba - kapłan! Msza ma wartość samą w sobie, bez względu na ilość wiernych, którzy to mogą się łączyć w modlitwie (mszy) przez radio lub internet (online) tedy!
== O! nie doczytałem, kiedy pisałem...
margerytka napisal(a): zamiast non-stop msze św oprawiać, choćby ciche bez ludu bożego..
1. Panika jest dobra dla biznesu. 2. Umiarkowana panika może być dobra dla ludzi. 3. Rozmowa: jak będzie ta epidemia to zamówię na Pyszne.pl i po kłopocie, po co zapasy idioci! 4. Wirus i rozmowa o niem robi się coraz ciekawsza. Podsumowując, na tą chwilę, zabija mniej ale zaraża więcej, więc bilans w liczbach może być większy, nie wiemy jakie ma skutki uboczne i ile trwa jego inkubacja, nie ma 'pacjenta zero', więc etiologia jest domniemana.
Komenty bardzo ciekawe. Wygląda, że demokraci specjalnie chcą wywołać panikę i zrobić w Stanach rozpierduchę, używając koronawirusa do politycznych celów. Wywołanie paniki ma być atakiem na Trumpa i osłabieniem jego pozycji. Okazuje się, że bagno amerykańskiej polityki to jednak mały światek. Dyrektorka CDC Nancy Messonnier jest siostrą Roda Rosensteina, byłego zastępcy prokurator generalnego, kolesia który chciał po cichu nagrywać Trumpa i przyczynić się do jego usunięcia, za co sam został sromotnie wywalony na zbitą mordę. Paczpan jak kółeczko się ładnie zamyka.
No wiec sprawa się wyjaśnia. Pacjentem zero jest JarKacz . Totalni codziennie głoszą katastrofę spowodowaną przez PiS. Ludzie widzą sukcesy albo przynajmniej poprawę więc taktyka zawodzi. Teraz nareszcie mają katastrofę. A jak wiadomo za wszystkie katastrofy od brexitu przez asteroidy i zmiany klimatu po epidemie odpowiada PiS. Nie zdają sobie sprawy że wyjście z tego pasma katastrof będzie wymagać poddania ich na kilka lat kwarantanie.
U nas też wywołują panikę. Wystarczy wejść na interię, w tej chwili 5 histerycznych artykułów. Weszłam tam wczoraj i spokój mnie opuścił. Pewnie też zechcą wykorzystać temat, cudów nie ma.
Mordechlaj_Mashke napisal(a): Roda Rosensteina, byłego zastępcy prokurator generalnego, kolesia który chciał po cichu nagrywać Trumpa i przyczynić się do jego usunięcia, za co sam został sromotnie wywalony na zbitą mordę. Paczpan jak kółeczko się ładnie zamyka.
zazdrość mnie zżera - dlaczego w USA można, a w Polsce nie!!!
posix napisal(a): Media powinny za to totalnie beknąć. To jest po prostu sianie histerii/paniki.
Media się zajmują głównie sianiem paniki. No szerzej - rozgłaszaniem sensacji. Z tego żyją. Wszystko inne w tym informacja - wiadomości czy rozrywka są tylko nośnikami tych sensacji. W istocie niosą pieniądze. Pieniądze czyli zyski, a raczej spodziewane zyski lub spodziewane uniknięcie straty, jadą na sensacjach. Panika jest sensacją do sześcianu. Ona niesie naprawdę wielkie pieniądze. Wielu traci dużo lub wszystko, a niewielu zyskuje wiele.
Jako ruch PiAr może być skuteczny, jednak próby zatrzymania virusa przy pomocy ustawy sejmowej uważam za mało skuteczne. Bicie piany bez sensu. Bić tę pianę będą wszyscy obecni na sali, łącznie z wnioskodawcą.
Komentarz
to raz a dwa przecież do doprawienia mszy swiętej wystarczy jedna osoba - kapłan!
Msza ma wartość samą w sobie, bez względu na ilość wiernych, którzy to mogą się łączyć w modlitwie (mszy) przez radio lub internet (online) tedy!
==
O!
nie doczytałem, kiedy pisałem...
https://www.breitbart.com/politics/2020/02/25/cdc-warns-coronavirus-spread-usa-disruption-to-everyday-life-might-be-severe/
na eBayu (Niemcy) kanistry na wodę 20 l
podrożały z 8 na 108 euro!
o, znalazłem
2. Umiarkowana panika może być dobra dla ludzi.
3. Rozmowa: jak będzie ta epidemia to zamówię na Pyszne.pl i po kłopocie, po co zapasy idioci!
4. Wirus i rozmowa o niem robi się coraz ciekawsza. Podsumowując, na tą chwilę, zabija mniej ale zaraża więcej, więc bilans w liczbach może być większy, nie wiemy jakie ma skutki uboczne i ile trwa jego inkubacja, nie ma 'pacjenta zero', więc etiologia jest domniemana.
👣
🐾
🐾
Za 4 euro też są.
https://www.facebook.com/groups/pl.dearte/permalink/1380800572100598/
https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-z-chin-elzbieta-witek-reaguje-na-wniosek-prezydenta-andrzeja-dudy-6482886041745025a
ps. dobry, bo wytracający różnym różne argumenty, gdyż albowiem mam wrażenie że coponiektórzy w Polsce czekają na ten wirus jak na zbawienie
Bicie piany bez sensu.
Bić tę pianę będą wszyscy obecni na sali, łącznie z wnioskodawcą.
Chiny: Ponownie stwierdzono koronawirusa u 14% wyleczonych wyleczonych pacjentów.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
https://www.tvp.info/46858004/szczerba-rzad-moze-zatajac-informacje-o-koronawirusie-posel-po-on-chcial-wzbudzic-emocje
W załącznikach informacje o możliwości awansu w strukturach (tuż po zakupie produktów i kursów) + ładny schemat piramidki.