Jakiś fejur. Nabyłem 1 egz. w sklepie i co ja czytam? Poza oczywistym robieniem łaski Wielkiemu Szatanowi, dowiadujemy się, że szybko poszła likwidacja tenkrajskiej gospodarki, że marsz. Rokkossowwski to zły człowień, a gęsi uratowały Kapitol przed Asterixem. O Belzebubie nic.
Jakiś fejur. Nabyłem 1 egz. w sklepie i co ja czytam? Poza oczywistym robieniem łaski Wielkiemu Szatanowi, dowiadujemy się, że szybko poszła likwidacja tenkrajskiej gospodarki, że marsz. Rokkossowwski to zły człowień, a gęsi uratowały Kapitol przed Asterixem. O Belzebubie nic.
@Mania powiedział(a):
Element spod ciemnej gwiazdy.
Trzeba sprawdzić czy w ścisłym kierownictwie ministerstwa sprawiedliwości są jacyś ludzie którzy nie pochodzą z rodzin psychopatów kryminalistów i sadystów. Jeśli nie, jest to mocna przesłanka że to był istotny wymóg rekrutacyjny.
Dobry, liberalny rząd. Dlaczego liberalna konfa miałaby ich nie lubić?
Rząd wycofał się z obiecanego zakazu sprzedaży e-papierosów dzieciom i młodzieży do 18 lat po tym, jak z min. Leszczyną zaczął spotykać się prawnik reprezentujący producentów
Sariusz Wolski pisał, że tych pieniędzy już nie ma, więc zdziwienia też nie ma. Nie wypłacą bo nie mają czego, a PO pomogło wypracować uzasadnienie dla niedania. Się durnie nie zorientowali, że też siedzą na gałęzi, którą podpiłowywali.
@Brzost powiedział(a):
Nie wiem czy celowo czy tak wyszło, ale po tym co obejrzałem w Republice, zastanawiam się czy nie jest to pośrednie grillowanie Rafałka.
Tak i ja pomyślałam, ale ja mam skłonność do spiskowych teorii, więc się nie upieram.
@Brzost powiedział(a):
Nie wiem czy celowo czy tak wyszło, ale po tym co obejrzałem w Republice, zastanawiam się czy nie jest to pośrednie grillowanie Rafałka.
Tak i ja pomyślałam, ale ja mam skłonność do spiskowych teorii, więc się nie upieram.
Niektórzy to nazywają trzeźwym stosunkiem do rzeczywistości.
już był grillowany przez Mazurka/Stanowskiego. Albo lokalny dziennikarz wyszukiwał na niego dane, albo zadarł z kimś mściwym. Przy okazji ujawnili (bez odzewu) rodzaj międzymetropolitarnej spółdzielni - ja dam zarobić twoim ludziom, ty dasz zarobić moim.
pamiętacie jak posłanki Samoobrony nie potrafiły nawet podać, na jakim kierunku studiują? Ale studiowały i może nawet ukończyły. I tak po dziesięcioleciach fikcji nagle aresztowanie? W kraju, w którym po 3-miesięcznym kursie na Wyższej Szkole Marksizmu Leninizmu (WUML) Leszek Miller wciąż podaje "wykształcenie wyższe"?
Komentarz
Tu coś jest.
https://www.youtube.com/live/lgDcfFsmVk8?si=5LoExmdecAjxrxnF
Minister miał okazję rozmawiać ze sztuczną inteligjencją w Centrum Nauki (ok. 3:40).
Minister Nauki.
Trzeba sprawdzić czy w ścisłym kierownictwie ministerstwa sprawiedliwości są jacyś ludzie którzy nie pochodzą z rodzin psychopatów kryminalistów i sadystów. Jeśli nie, jest to mocna przesłanka że to był istotny wymóg rekrutacyjny.
Dobry, liberalny rząd. Dlaczego liberalna konfa miałaby ich nie lubić?
TURL
Ojej, naprawdę? A tak dobrze żarło...
Sariusz Wolski pisał, że tych pieniędzy już nie ma, więc zdziwienia też nie ma. Nie wypłacą bo nie mają czego, a PO pomogło wypracować uzasadnienie dla niedania. Się durnie nie zorientowali, że też siedzą na gałęzi, którą podpiłowywali.
Wiadomoś niezweryfikowana jednakowoż. Przestrzegam przed wzburzaniem się.
Zwali się na PiS. Jest stabilnie.
CBA aresztowała Sutryka. Brak trochę wątku "niby obcy oby człowiek, a i tak...", ewentualnie "mała rzecz a cieszy".
Co to za pan?
Chyba prezio pięknego miasta Wroclove
To ten:
wrotzlove
Prezydent pięknego Wrocławia. I chyba też kumpel pięknego Rafała, ale pewna nie jestem.
Łysego Ryżemu nie będzie szkoda.
Łysego nikomu nie będzie szkoda (oprócz Łysego).
Ktoś na niego głosował.
To prawda. On już trochę fikał przed wyborami samorządowymi i właściwie można było się spodziewać, że go kiedyś przytną.
Poszedł drogą Adamowicza? Ryzykowne.
Jak na powca to Sutryk naprawdę spoko koleś. Dobrze żył z lokalnymi katolikami, nie był też fałszywy i nie udawał uczciwego.
Powiem więcej - to jeden z niewielu platformersów, który raczej nie zabiłby człowieka.
Gitowo by było, gdyby tak było i gdyby forumkowe teorie spiskowe się ziściły.
Czyli słabe ogniwo poszło za burtę, jak to w mafii.
+1000
Podstawą spoistości gangu jest wymóg, by wszyscy byli kryminalnie umoczeni, więc zdradzający przebłyski uczciwości musi zostać wyeliminowany.
Niektórzy to nazywają trzeźwym stosunkiem do rzeczywistości.
No to Adamowicz nie pasuje do tego schematu bo on był taki jak oni tylko bardziej.
już był grillowany przez Mazurka/Stanowskiego. Albo lokalny dziennikarz wyszukiwał na niego dane, albo zadarł z kimś mściwym. Przy okazji ujawnili (bez odzewu) rodzaj międzymetropolitarnej spółdzielni - ja dam zarobić twoim ludziom, ty dasz zarobić moim.
pamiętacie jak posłanki Samoobrony nie potrafiły nawet podać, na jakim kierunku studiują? Ale studiowały i może nawet ukończyły. I tak po dziesięcioleciach fikcji nagle aresztowanie? W kraju, w którym po 3-miesięcznym kursie na Wyższej Szkole Marksizmu Leninizmu (WUML) Leszek Miller wciąż podaje "wykształcenie wyższe"?