Skip to content

Wątek o Rosji

15960616264

Komentarz

• @dyzio powiedział(a):
    Wojczal w ostatnim tygodniu to naprawdę głos rozsądku w odróżnieniu od Bartosiaka

Ciekaw jestem takiej sprawy - cytowana wypowiedź służy tylko jako pretekst, nie chodzi dokładnie o ciebie, Dyziu, i nie piję do ciebie i to nie jest wpis zaczepny.

Skoro jesteśmy w stanie ocenić, kto w którym tygodniu jest głosiem rozsądku a kto odlatuje (słuchałem paru kawałków analityków i nie mam wątpliwości, że mądroś forumka wyrasta ponad te wyziewy), to znaczy, że jesteśmy od tych analityków mądrzejsi.

Skoro tak, to po co ich słuchać? W sensie, że ja słucham, żeby się czegoś dowiedzieć. Słuchanie dla możliwości krytyki wydawałoby mi się stratą czasu. W konsekwencji, gdy widzę ewidentne kłamstwo lub durnotę, przestaję słuchać.

• Nie mam za bardzo czasu i od wyborów 2023 nie wchodziłem na wypociny geopolitykow. Teraz trochę popatrzylem i Wojczal wciąż trzyma klasę. Wejdź na YT w ostatnie 4 dni to się przekonasz. Wczorajsza polemika z Bartosiakiem to w ogóle jest bardzo dobra.

• Ale nie o to chodzi.

• Wojczal uważa , że USA jest teraz najsilniejsza politycznie w XXI wieku.

• To oczywiste. Wystarczy tylko chcieć.

• edytowano 28 February

Mnie przekonuje.

• Ale ja nie o to pytam. Gdybym był nauczycielem, czytałbym prace uczniów, żeby je oceniać. Płacą mi za to. Ale żeby tracić na to czas za darmo?

• Może masz teraz taki stan psychologiczny... Każdy tak miewa.

• Urlop od tego wychodzi na dobre. Ja z rok unikałem bieżącej polityki i dobrze się czuję

• ...zgadzam się z kol. Trepem, i osobiście bardzo rzadko zaglądam na te kanały, jak również preferuję autorów, których idzie zrozumieć na 2x prędkości

• Ja aktywizuję się gdy czuję świeży powiew. Dlatego zamknąłem się po dojściu Tuska do władzy. Teraz się budzę i owszem, z powrotem zaczynam śledzić

• @dyzio powiedział(a):
    Ja aktywizuję się gdy czuję świeży powiew. Dlatego zamknąłem się po dojściu Tuska do władzy. Teraz się budzę i owszem, z powrotem zaczynam śledzić

Mam tak samo. Po październiku 23 jedynie przez dwa dni po wyborze Trumpa oglądałem programy informacyjne (żeby się trochę pojarać).

• Kuewq, to znaczy jutro Rosja upadnie/rozpadnie się. Nareszcie. Alleluja!
    +++
    Kulega aby na pewno zjadł wszystkie przypisane przez psychiatrę tabletki?!

• "Prokuratura Krajowa poinformowała dziś o postawieniu zarzutów obywatelowi Białorusi Sciapanowi K. Białorusin jest oskarżony o podpalenie wielkopowierzchniowego sklepu w Warszawie, do którego doszło 14 kwietnia 2024 r. Śledztwo wykazało, że podpalenie zostało zlecone przez rosyjski wywiad.

Sciapan K. to zięć byłego konsula generalnego Białorusi w Gdańsku.

Sciapanowi K. postawiono zarzuty dokonania sabotażu na rzecz obcego wywiadu i popełnienia przestępstwa o charakterze terrorystycznym.

Grozi mu kara od 10 lat do dożywocia."

• edytowano 12 March

Tymczasem Ściapan T. działa na rzecz przeciwnej strony granicy..

• O jaki odcinek na czasie.

• @Przemko powiedział(a):
    O jaki odcinek na czasie.

Odsłuchałem, a w pamięci mam jeszcze współpracę Włoch oraz jak Reichswehra budowała swoje wojska pancerne na ruskiej Ukrainie. Bardzo przygnębiające to jest, choć historia ze żniwiarkami przednia.

• Włochy nadal współpracują technicznie z Rosją.

• Przestępcy bankowi kradną Rosjanom ok. miliard rubli dziennie (ok. 45 milionów PLN).

Deficyt budżetowy Rosji w 2025 wzrósł 14-krotnie rok do roku.

Prawie jak w Tenkraju!

Przestępcy bankowi kradną Rosjanom ok. miliard rubli dziennie (ok. 45 milionów PLN).

Radować się? Smucić?

Poza tym -- "miliard", to brzmi dumnie. A dziesięć milijonów dolków już tak sobie.

O jaki odcinek na czasie.

E miałem nadzieję, że będą fotosy, a to tylko pogadanka ;_;

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Prawie jak w Tenkraju!

To jeszcze - deficyt budżetowy zaplanowany na cały 2025 rok Rosja wydała już do końca lutego.

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Prawie jak w Tenkraju!

To jeszcze - deficyt budżetowy zaplanowany na cały 2025 rok Rosja wydała już do końca lutego.

Znaczy sukces, roczny plan zrealizowany przed końcem pierwszego kwartału!

@Przemko powiedział(a):

Prawie jak w Tenkraju!

Ale ten poczternastorzony?

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Prawie jak w Tenkraju!

Tak.

• edytowano 10:58

@Przemko powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Prawie jak w Tenkraju!

Tak.

Znaczy, "szybki pokój" to błąd, bo, znaczy, za dwa tygodnie ofensywa się załamie.

• Wiesz Ignatz, tak po zastanowieniu, to czy widzisz na horyzoncie dowolna armię, która stłumi 'bunt głodowy' na obszarach znanych?

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Wiesz Ignatz, tak po zastanowieniu, to czy widzisz na horyzoncie dowolna armię, która stłumi 'bunt głodowy' na obszarach znanych?

A dzie dany głód ma się odbyć?

Zresztą, oglądałem wczorej "Człowienia w żeliwnej masce", stąd wiem, że jak są rozruchy głodowe, to armia stanie po stronie ludu, bo po czyjej. A już zwłaszcza pretorianie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.