Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1705706707708710

Komentarz

• Matecki też zatrzymany. Czyli klasyka operacji specjalnych, maksymalny chaos, bo wtedy sporo się uda.

• Zakładam, że temat Smoleńska to klasyczne odwracanie uwagi, albo rozpaczliwy chwyt w kampanii wyborczej.

• @los powiedział(a):
    Ja mam wrażenie, że celem tej operacji nie są politycy PiS tylko populacja terenu między Odrą a Bugiem. Mesydź jest taki: Popatrzcie waszymi oczami z masła na nasze niewyobrażalne łajdactwo. Łykajcie to i nie reagujcie. Jak łykniecie tego wystarczająco dużo i nie zareagujecie świętym oburzeniem, to będziecie takimi samymi łajdakami jak my. I o wspólnotę w łajdactwie idzie.

Chodzi o to, by Polacy przestali wierzyć w Boga.

Jak to w grupie przestępczej.

• @los powiedział(a):
    Ja mam wrażenie, że celem tej operacji nie są politycy PiS tylko populacja terenu między Odrą a Bugiem. Mesydź jest taki: Popatrzcie waszymi oczami z masła na nasze niewyobrażalne łajdactwo. Łykajcie to i nie reagujcie. Jak łykniecie tego wystarczająco dużo i nie zareagujecie świętym oburzeniem, to będziecie takimi samymi łajdakami jak my. I o wspólnotę w łajdactwie idzie.

Oprócz tego jest też wiadomość do potencjalnych podskakiwaczy: "nie mamy ani skrupułów, ani się nie boimy - opór będzie łamany z całą bezwzględnością".

• Wszystko, co wyżej oraz zastraszanie internautów. Gdyby Matecki ograniczał się do krytyki wyłącznie sejmowej - nic by mu się nie stało.
    Został zatrzymany dlatego, że miał duży zasięg na X i tam uprawiał swoją publicystykę.

• @allium powiedział(a):

@los powiedział(a):

Oprócz tego jest też wiadomość do potencjalnych podskakiwaczy: "nie mamy ani skrupułów, ani się nie boimy - opór będzie łamany z całą bezwzględnością".

Z tym są słabi, Hitler po prostu wymordował, jak kto mu podpadł, i Unia Europejska (czy jak tam się to towarzystwo wtedy nazywało) zlizało to z wielkim smakiem. Tych stać tylko na sranie po wycieraczkach. Ale to jest właśnie polskie: małość i gówniarsko.

• Rozrywanie tkanki społecznej to PRIORYTET.

Polacy muszą się wreszcie nauczyć, że się nie da. Jak w Rosji.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Zakładam, że temat Smoleńska to klasyczne odwracanie uwagi, albo rozpaczliwy chwyt w kampanii wyborczej.

albo legendowanie męża

• @KazioToJa powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Zakładam, że temat Smoleńska to klasyczne odwracanie uwagi, albo rozpaczliwy chwyt w kampanii wyborczej.

albo legendowanie męża

Czyjego?

• Rzeczonej

• @los powiedział(a):
    Rzeczonej

Rozczłonkowanie "naszej" strony zamachu musiało się tak skończyć. Možna ludźmi nadal grać jak na pianinie.

• Ojtam, ojtam. Cud, że Ewa Stankiewicz ma ciągle komplet kończyn i że jej lewa noga nadal żyje w zgodzie z prawą ręką, bo powszechnie opowiadanym sposobem na zostanie śmiertelnym wrogiem tej pani było pozostawanie z nią przez pięć minut w jednym pomieszczeniu. Glenn Joergensen nie jest a przynajmniej nie był wariatem tylko przeciętnym i nieważnym inżynierem a wzięli go do zespołu, bo należy do wyższej rasy. Za całość rozwałki odpowiedzialna jest Ewa.

• Twitterz padł dzisiaj już dwa razy.

• @peterman powiedział(a):
    Twitterz padł dzisiaj już dwa razy.

To za karę, że fikał Jabłońskiemu.

• @peterman powiedział(a):
    Twitterz padł dzisiaj już dwa razy.

Niegdyś był dylemat: "Wkroczą? Nie wkroczą?" (to o "bratnich" radzianach w latach 1980/1981). A teraz będzie dylemat: "Wyłączą? Nie wyłączą?"

• Holenderski parlament odrzucił europejski plan zwiększenia wydatków obronnych o 800 mld euro.

• @trep powiedział(a):
    Holenderski parlament odrzucił europejski plan zwiększenia wydatków obronnych o 800 mld euro.

No kto by się spodziewał...

• 'próbowaliśmy, no ale nie da się'

• "mało kto wie, że SPPN przynosi dochód (realny) do budżetu miasta na poziomie 200 mln PLN rocznie. I pewnie nikt nie wie, że cała organizacja i implementacja SPPN generuje także koszty. Sama się przecież nie zrobi, nie zorganizuje i nie utrzyma. I tu dochodzi do kuriozalnej sytuacji. Cały dochód – w tym przypadku 200 milionów rocznie, który przynosi program SPPN, idzie na obsługę owego SPPN. Zatem jeśli ktoś myśli, że dzięki SPPN doczeka się remontu ulicy jest w wielkim błędzie. Cała kasa trafia do tych co ten system wymyślili, promowali a teraz go obsługują."

https://portalwarszawski.com.pl/2025/03/12/aktualnosci/tylko-u-nas-ani-jedna-zlotowka-z-sppn-nie-trafia-do-miasta-zatem-gdzie-te-pieniadze-trafiaja/

• Taki objaw 'szorstkiej przyjaźni' ver 3.0 mi się pokazał:

Zbigniew Ziejewski z PSL procesuje się o miliony złotych z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa i dzierżawi od niego setki hektarów ziemi. Ten sam KOWR podlega w niektórych obszarach Ziejewskiemu jako wiceministrowi w Ministerstwie Aktywów Państwowych. Polityk wszedł do rządu, mimo że ma na koncie kilka prawomocnych wyroków, m.in. za posługiwanie się sfałszowanymi fakturami czy bezumowne korzystanie z państwowej ziemi.

Źródło autorstwa Szymona Jadczaka więc osoby mocno nie naszej.
    Mnie tylko zastanawia: Tusk czy Hołownia?

• Premierem zostanie Hołownia.

• W Peezel właściwie wolno walić od dawna.

• @Brzost powiedział(a):
    W Peezel właściwie wolno walić od dawna.

Ja to rozumiem, ale takie walenie ma zwykle jakiś dodatkowy przekaz. I mnie interesuje, czy swoje zasoby medialne uruchomił Tusk czy Hołownia i co tam jest w środku.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Premierem zostanie Hołownia.

a pą Prezidą Tusk' ?

• @christoph powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Premierem zostanie Hołownia.

a pą Prezidą Tusk' ?

Cheba nawet nie kanadyduje, tak?

• ostatnio podmienili

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.