Skip to content

Donald Trump

1707172737476»

Komentarz

• Aby nie było, efekt Trumpa w Polsce, to ubytek kilkudziesięciu milionów dolarów, bo tyle płynęło przez USAID.
    Obecnie trwają redukcje u grantożerców, co cieszy, ale ma impakt na realną gospodarkę np na lokalnym bazarku, bo część pieniędzy tam wpływała, co już mniej cieszy.
    Ale tak, suma po historii jest korzystna, więc to popieram, choć na rynku IT pojawia się więcej konkurencji z tego powodu.
    A spadki na globalnych giełdach to rodzaj plam na słońcu, które mogą zaszkodzić, ale zwykle nic nie znaczą.

• edytowano 4 April

Gdzieś mi w tygodniu mignęło, że polskie organizacje oszacowały stratę na poziomie 200 milionów złotych rocznie.

• @Przemko powiedział(a):
    Gdzieś mi w tygodniu mignęło, że polskie organizacje oszacowały stratę na poziomie 200 milionów złotych rocznie.

To się spina do kwoty 40-50 mln $. Te pieniądze już nie docierają i na razie trwa cięcie wykonawczych, a zarządy patrzą ze strachem co z nimi.

• To nie jest wojna celna, to nie jest wojna handlowa, to wojna klas, rewolucja godności? Kożuszek ciekawie.

Niby nic, a cieszy!

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

To się spina do kwoty 40-50 mln $. Te pieniądze już nie docierają i na razie trwa cięcie wykonawczych, a zarządy patrzą ze strachem co z nimi.

Mam

@Przemko powiedział(a):

Rząd też szuka oszczędności

"Załoga statku badawczo-naukowego "Oceania" otrzymała wypowiedzenia. Zaproponowano im kontrakty B2B. Część z nich szuka nowej pracy. To spowodowało, że we wtorek statek nie wypłynął w 9-dniowy rejs."

https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/news,107337,statek-badawczy-oceania-nie-wyplynal-w-rejs-w-tle-spor-o-zatrudnienie

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Mam

"Polacy".

• edytowano 4 April

W Stanach dzieją się bardzo ciekawe rzeczy w wielu dziedzinach. W NBA właściciele klubów powoli mówią "wypierdalać" gwiazdom, które żądają kontraktów po 300 mln i jeszcze robią co chcą. Najpierw doszło do jednego z najbardziej zaskakujących transferów w historii NBA - Luki Doncica, gdzie nowi właściciele klubu z Dallas postanowili nie płacić chorych pieniędzy (a po sezonie muszą to zrobić) i wysłali Lukę do Lakers (piszemy tu o zawodniku z TOP3). A teraz to samo chcą zrobić właściciele Memhis z Ja Morantem, który dodatkowo regularnie ma problemy z odpałami w stylu wyciągania broni do ludzi.

Zdaje się, że zaraz ogon przestanie kręcić psem. Inna sprawa, że obecnej NBA nie da się oglądać. Nawet dzieci już nie bardzo, co przełożyło się na spadek oglądalności, który bardzo niepokoi szefów NBA.

• edytowano 4 April

Trump kadzi bezltośnie swojej zakochanej w Moskalii bazie po linii godnościowo-imperialnej, by mu się nie zbuntowała przed poskładaniem gospodarki na nowo.

Demokraci nigdy nie byli słabsi, więc nic dziwnego że spróbował.

A tak swoją drogą - czy doktryna Monroe ma w ogóle sens w dzisiejszych czasach?

• i to w jakiej formie
    uniżając się

• edytowano 4 April

@JORGE powiedział(a):
    W Stanach dzieją się bardzo ciekawe rzeczy w wielu dziedzinach. W NBA właściciele klubów powoli mówią "wypierdalać" gwiazdom, które żądają kontraktów po 300 mln i jeszcze robią co chcą. Najpierw doszło do jednego z najbardziej zaskakujących transferów w historii NBA - Luki Doncica, gdzie nowi właściciele klubu z Dallas postanowili nie płacić chorych pieniędzy (a po sezonie muszą to zrobić) i wysłali Lukę do Lakers (piszemy tu o zawodniku z TOP3). A teraz to samo chcą zrobić właściciele Memhis z Ja Morantem, który dodatkowo regularnie ma problemy z odpałami w stylu wyciągania broni do ludzi.

Zdaje się, że zaraz ogon przestanie kręcić psem. Inna sprawa, że obecnej NBA nie da się oglądać. Nawet dzieci już nie bardzo, co przełożyło się na spadek oglądalności, który bardzo niepokoi szefów NBA.

To nie jest tylko problem NBA ale całego nieomal sportu - również piłki nożnej, bo młodzi z Generacji Z mają problemy z utrzymaniem uwagi i niepatrzeniem w smartfona przez kilka minut, a co dopiero przez kwartę lub połowę meczu.

Wielu zamiast oglądać spotkania zadowala się kilkudziesięciosekundowym skrótem...

TikTok Brain na pełnej.

To nie jest wojna celna, to nie jest wojna handlowa, to wojna klas, rewolucja godności? Kożuszek ciekawie.

Kożuszek nie rozumie, że elity amerykańskie mocno zaniepokoił kryzys Covidowy i jego reperkusje.

@Przemko powiedział(a):
    To nie jest wojna celna, to nie jest wojna handlowa, to wojna klas, rewolucja godności? Kożuszek ciekawie.

Kożuszek nie rozumie, że elity amerykańskie mocno zaniepokoił kryzys Covidowy i jego reperkusje.

Rzeczywiście nie przypominam sobie aby o tym wspominał w ostatnim czasie. Ale ale - czyżby to znaczyło, że Trump kontynuuje decoupling Bidena?

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Rzeczywiście nie przypominam sobie aby o tym wspominał w ostatnim czasie. Ale ale - czyżby to znaczyło, że Trump kontynuuje decoupling Bidena?

W sumie Biden już kontynuował decoupling Trumpa...

• ...chętnie zbiednieję, to wycie, które zewsząd słychać jest tego warte

• @Filioquist powiedział(a):
    ...chętnie zbiednieję, to wycie, które zewsząd słychać jest tego warte

Funfact - zbiedniejemy tak czy inaczej.

• edytowano 4 April

@Przemko powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):
    ...chętnie zbiednieję, to wycie, które zewsząd słychać jest tego warte

Funfact - zbiedniejemy tak czy inaczej.

...pod jakimś względem, ale pod innymi się być może ubogacimy?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.