@ms.wygnaniec powiedział(a):
Przemko, wklejasz bzdury z GazWybu!!! to robimy tylko wtedy, gdy potwierdzają to inne źródła, bo inaczej musisz wierzyć też, że psy przenosiły pomiędzy kibolami na stadionie komórki aby się na ustawki umawiali, a na zlocie hakerów było wielu lamerów.
Mam więc pytanie, czy zweryfikowałeś tę wrzutkę, czy Dorastasz na Samoa dalej?
Skopiowali to z AFP, o jedzeniu bocianów w Afryce czytałem lata temu, no ale dobrze, uznaję że to nie prawda.
Ja nie neguję, że w Afryce i na Bliskim Wschodzie na bociany się poluje i to czasem w celach konsumpcyjnych. Ja neguję, a raczej podważam, że ilość tego typu zachowań wzrosła oraz że ma to związek z Globalną Zmianą Klimatu.
Ten artykuł, to bardzo prymitywne ramowanie emocji (zabijają nasze bociany) z propagandą (ale muszą bo GLOBCIO) , a w tle przekaz musimy pomagać tym biednym dzikusom.
To jest oś mojego protestu.
Komentarz
Trepie, w tym samym czasie, żeśmy to wymylili!
👣
🐾
🐾
Ktoś kiedyś zbadał korelację między liczbą gniazd bocianich na jednostkę powierzchni a dzietnością i wyszła istotnie dodatnia :-)
@Brzost powiedział(a):
Pewnikiem zmienną ukrytą była wielkość miejscowości
w sensie wiejskość/miejskość
Bociany budują gniazda w pobliżu gospodarstw rolnych, bo na polach najwięcej pożywienia.
Ja nie neguję, że w Afryce i na Bliskim Wschodzie na bociany się poluje i to czasem w celach konsumpcyjnych. Ja neguję, a raczej podważam, że ilość tego typu zachowań wzrosła oraz że ma to związek z Globalną Zmianą Klimatu.
Ten artykuł, to bardzo prymitywne ramowanie emocji (zabijają nasze bociany) z propagandą (ale muszą bo GLOBCIO) , a w tle przekaz musimy pomagać tym biednym dzikusom.
To jest oś mojego protestu.