Skip to content

Przyjdzie GLOBCIO i nas zje

1202122232426»

Komentarz

• Trepie, w tym samym czasie, żeśmy to wymylili!

👣

🐾
    🐾

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    Trepie, w tym samym czasie, żeśmy to wymylili!

• wymyślyly
  • @trep powiedział(a):
    Teraz wiadomo skąd taki spadek dzietności w Polsce!!!1

Ktoś kiedyś zbadał korelację między liczbą gniazd bocianich na jednostkę powierzchni a dzietnością i wyszła istotnie dodatnia :-)

• edytowano 1 May

@Brzost powiedział(a):

Ktoś kiedyś zbadał korelację między liczbą gniazd bocianich na jednostkę powierzchni a dzietnością i wyszła istotnie dodatnia :-)

Pewnikiem zmienną ukrytą była wielkość miejscowości :) w sensie wiejskość/miejskość

• Bociany budują gniazda w pobliżu gospodarstw rolnych, bo na polach najwięcej pożywienia.

• @Przemko powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Przemko, wklejasz bzdury z GazWybu!!! to robimy tylko wtedy, gdy potwierdzają to inne źródła, bo inaczej musisz wierzyć też, że psy przenosiły pomiędzy kibolami na stadionie komórki aby się na ustawki umawiali, a na zlocie hakerów było wielu lamerów.
    Mam więc pytanie, czy zweryfikowałeś tę wrzutkę, czy Dorastasz na Samoa dalej?

Skopiowali to z AFP, o jedzeniu bocianów w Afryce czytałem lata temu, no ale dobrze, uznaję że to nie prawda.

https://www.france24.com/en/live-news/20250424-ugandans-kill-migrating-storks-in-desperation-for-food

Ja nie neguję, że w Afryce i na Bliskim Wschodzie na bociany się poluje i to czasem w celach konsumpcyjnych. Ja neguję, a raczej podważam, że ilość tego typu zachowań wzrosła oraz że ma to związek z Globalną Zmianą Klimatu.
    Ten artykuł, to bardzo prymitywne ramowanie emocji (zabijają nasze bociany) z propagandą (ale muszą bo GLOBCIO) , a w tle przekaz musimy pomagać tym biednym dzikusom.
    To jest oś mojego protestu.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.