Skip to content

Wybory 2025

1100101103105106108

Komentarz

• @Brzost powiedział(a):

@los powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    Estera Flieger, trudno o bardziej żydokomuszy psełdonim lyteracki

Wygląda jak pseudonim Górnego ze Smoczyńskim.

To była Estera Lobkowicz.

Nie znałem, ale kogo to miało udawać, czeską arystokratkę? Myślę że nazwisko jest znane każdemu kto się interesuje Czechami lub Beethovenem.

• Ojtam ojtam, Flieger też może być.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):

@los powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

Nie znałem, ale kogo to miało udawać, czeską arystokratkę? Myślę że nazwisko jest znane każdemu kto się interesuje Czechami lub Beethovenem.

To była taka prowokacja intelektualna.

• edytowano 23 May

W komentarzach pod tym wpisem wypowiada się terapeutka Trzaskowskiego, Natalia de Barbaro.

https://www.facebook.com/krzysztofwilhelmpanek/posts/pfbid01JiK3hdmspPbuM7xosPHbSSPauWsdKWfhSUFikj9LjJpBCRCLwwXXmUaeJ3QMokHl

• Oglądałem jedynie kilkunastominutową końcówkę, więc nie wiem jak wypadł Karol „po całości”. Na finisz zostawił sobie Sławomir kawalerkę na torcie. Kiedy gospodarz uznał, że na dziś wystarczy, Nawrocki wstał podając prawicę. Mentzen, nadal siedząc, wyciągnął dłoń dla ucałowania pierścienia.
    Żeby nie umknęło mniej uważnym obserwatorom, o czym też wspominał Mentzen, dziś portal Do Rzeczy donosi, jakżeby inaczej, za WP, że w 2009 roku Nawrocki miał uczestniczyć w kibolskiej ustawce.
    Znajdzie się ktoś, kto będzie próbował mnie przekonać, że Konfie i Lisickiemu z przyległościami chodzi o Polskę?

• Jankowski powiedział we WNET, że jest wieść na mieście, że istnieje nagranie ustawki z lat 90. z udziałem Karola, a ryże służby gorączkowo próbują je wydobyć z kibolskich archiwów.

• Sądząc po reakcji Nawrockiego, ten wątek o ustawce u Niemcena był ... ustawiony. Chyba miała być bomba, jak pisze peterman i trzeba było ją rozbroić.

• edytowano 23 May

@peterman powiedział(a):
    Jankowski powiedział we WNET, że jest wieść na mieście, że istnieje nagranie ustawki z lat 90. z udziałem Karola, a ryże służby gorączkowo próbują je wydobyć z kibolskich archiwów.

Oby zdążyli przed głosowaniem. A jakby to był filmik z kibicami Spartaka to byłoby miodzio. Wyobrażam sobie te memy: "Byłem antyrosyjski zanim to zaczęło być modne"

• edytowano 23 May

A wogle to ponoć w amerykańskich środowiskach lewicowych dziewczątka narzekają, że "nie ma fajnych chłopców na lewicy ołje!" i tęsknie pokątnie zerkają na altrajtowców i innych MAGAowców. "Mamusię oszukasz, tatusia oszukasz, ale życia nie oszukasz."

• edytowano 23 May

Dokładnie tak jest - w szkołach podstawowych nieomal każda szarpanina na przerwie (nawet nie bójka) powoduje interwencje ciała pedagogicznego, psychologa (a ściślej psycholożki) szkolnej, a nierzadko zawiadomienie policji itp.

W szkole mojego syna i innych okolicznych było kilka takich przypadków.

• @ptak powiedział(a):
    Oglądałem jedynie kilkunastominutową końcówkę, więc nie wiem jak wypadł Karol „po całości”. Na finisz zostawił sobie Sławomir kawalerkę na torcie. Kiedy gospodarz uznał, że na dziś wystarczy, Nawrocki wstał podając prawicę. Mentzen, nadal siedząc, wyciągnął dłoń dla ucałowania pierścienia.
    Żeby nie umknęło mniej uważnym obserwatorom, o czym też wspominał Mentzen, dziś portal Do Rzeczy donosi, jakżeby inaczej, za WP, że w 2009 roku Nawrocki miał uczestniczyć w kibolskiej ustawce.
    Znajdzie się ktoś, kto będzie próbował mnie przekonać, że Konfie i Lisickiemu z przyległościami chodzi o Polskę?

Obejrzyj całość zanim postanowisz ocenić. Kulą w płot kolego.

I to już kolejny raz takie skróty, prę dni temu rozum z trepem ocenili radio Wnet po 1 (słownie: jednym) tytule nagrania audycji na jutubie. Nawet nie chodziło o zawartość audycji a o tytuł. Kompletnie źle oceniając, bo akurat radio Wnet jest jednym z nielicznych rozgłośni w starym, oldskulowym stylu, ale nowoczesnej formule.

• Wiadomix (uwaga, kadry niebrawarystyczne)

• @los powiedział(a):
    Skądże.

jeszcze nie czas?

• Mam nadzieję, że nigdy nie będzie.

• Filmik już jest. Reportaż TVN i trójka zamaskowanych karków z Lechii coś tam mówi. Nawet nie chce mi się w to klikać.

• Czasem lepiej nie wiedzieć co tam znajomi wyprawiają, nasza dawna koleżanka papuasia.

• edytowano 23 May

Temat ustawek jest grzany w WP i Onet. W Interii spokój, w Wyborczej względnie też. Ale widzę, że internety społeczenościowe trochę ruszyły. Ale tam, po drugiej stronie, dominują filozujące memy - w stylu, że drzewa cały czas wybierają siekierę i tam takie.

Czas na NIK. Wydaje mi się, że to będzie poniedziałek.

• edytowano 23 May

@Przemko powiedział(a):
    Czasem lepiej nie wiedzieć co tam znajomi wyprawiają, nasza dawna koleżanka papuasia.

A kim ona teraz jest ? Jakie ma poglądy ?

• Stanowski z mazurkiem rozbrajają temat od wczoraj. BTW na jednym z plakatów zauważyłem że kandyduje... Rafał Cipowski. Mam wrażenie że to jest w zgodzie z opinią obu elektoratów.

• @JORGE powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Czasem lepiej nie wiedzieć co tam znajomi wyprawiają, nasza dawna koleżanka papuasia.

A kim ona teraz jest ? Jakie ma poglądy ?

Zawodowa aktorka od 30 lat, albo i dłużej, wydawało się że pisior.

• Aktorka? Czyli idiotka.

• edytowano 23 May

Niejednokrotnie wychodziły na jaw (nie tylko w Polsce) skandale związane ze szkoleniami młodych aktorów, które polegały na łamaniu osobowości, deprywacji, niszczeniu godności oraz podobnych praktykach przywodzących na myśl rytuały opisywane w języku zwanym grypserą.

Po takiej obróbce adept ma zyskać zdolność podporządkowania się reżyserowi i identyfikacji z odgrywaną rolą.

• @los powiedział(a):
    Aktorka? Czyli idiotka.

No na pewno nie próbuje walczyć z tym stereotypem.

• edytowano 23 May

@JORGE powiedział(a):
    Temat ustawek jest grzany w WP i Onet. W Interii spokój, w Wyborczej względnie też. Ale widzę, że internety społeczenościowe trochę ruszyły. Ale tam, po drugiej stronie, dominują filozujące memy - w stylu, że drzewa cały czas wybierają siekierę i tam takie.

Czas na NIK. Wydaje mi się, że to będzie poniedziałek.

Fizjologicznie sobie odpowiem na to że wolę ustawkę kibolską niż tęczowy ganbang.

• Jeszcze taki głos:

• @Brzost powiedział(a):

@los powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

no proszę, gdy odpowiednio długo poczekam znajduję odpowiedź na każde pytanie, które wstydziłam się zadać.

• @MarianoX powiedział(a):
    Niejednokrotnie wychodziły na jaw (nie tylko w Polsce) skandale związane ze szkoleniami młodych aktorów, które polegały na łamaniu osobowości, deprywacji, niszczeniu godności oraz podobnych praktykach przywodzących na myśl rytuały opisywane w języku zwanym grypserą.

Po takiej obróbce adept ma zyskać zdolność podporządkowania się reżyserowi i identyfikacji z odgrywaną rolą.

Oczywiście. Pamiętam, jak opowiadali o tym studenci zjeba Jarzyny, w tych patologicznych kręgach to chyba norma.

• @JORGE powiedział(a):
    Filmik już jest. Reportaż TVN i trójka zamaskowanych karków z Lechii coś tam mówi. Nawet nie chce mi się w to klikać.

zamaskowani? Bardzo, bardzo wiarygodne.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.