Skip to content

Wybory 2025

1101102104106107109

Komentarz

• @JORGE powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Czasem lepiej nie wiedzieć co tam znajomi wyprawiają, nasza dawna koleżanka papuasia.

A kim ona teraz jest ? Jakie ma poglądy ?

"Poglądy mam stabilne i ustalone" ☝️

• Plot twist!

"Pan Jerzy" to obrzydliwy zboczeniec, a Karol Nawrocki uknuł z nim zbrodnicze wyłudzenie kawalerki.

Podpisano - Cuchno.

• @JORGE powiedział(a):

Obejrzyj całość zanim postanowisz ocenić. Kulą w płot kolego.

I to już kolejny raz takie skróty, prę dni temu rozum z trepem ocenili radio Wnet po 1 (słownie: jednym) tytule nagrania audycji na jutubie. Nawet nie chodziło o zawartość audycji a o tytuł. Kompletnie źle oceniając, bo akurat radio Wnet jest jednym z nielicznych rozgłośni w starym, oldskulowym stylu, ale nowoczesnej formule.

Ustaw sobie szczerbinkę kolego. Obserwuję ten portal dość regularnie i niemal za każdym razem znajduję tam kwiatki dotyczące rzekomych niegodziwości PiS, a od pewnego czasu także Nawrockiego. Dziwnym trafem zawsze podążają jeden kroczek za Onetem, Wyborczą, TVN itp.
    To się nazywa demobilizacja elektoratu, przyjacielu. Jeśli robią to nieświadomie, tym gorzej, bo w takim razie nie zdają sobie sprawy ze skutków, jakie przynosi ich dążenie do klikalności. Październik 2023 niczego ich nie nauczył.

• @W_Nieszczególny powiedział(a):

@peterman powiedział(a):
    Jankowski powiedział we WNET, że jest wieść na mieście, że istnieje nagranie ustawki z lat 90. z udziałem Karola, a ryże służby gorączkowo próbują je wydobyć z kibolskich archiwów.

Oby zdążyli przed głosowaniem. A jakby to był filmik z kibicami Spartaka to byłoby miodzio. Wyobrażam sobie te memy: "Byłem antyrosyjski zanim to zaczęło być modne"

to byłą ustawka Lechii i Lecha, który ma sztamę ze Spartakiem moskwa.
    więć korespondencyjnie ruskie wpierdul dostały.....

• korespondencyjnie, wpierdul dostały kacapy... hehehehe

• Ludzie, naprawdę chcecie żeby zwierzchnikiem sił zbrojnych był człowiek, który się ... bił?!

Napisał Karol G.

Ale jeszcze zanim, to zapytałem Dejdusi, czy wg niej informacja, że Karolek brał udział w ustawkach, może kogokolwiek zniechęcić.

-- Ja to lubię walczyć, więc dla mnie to byłby duży plus. Prawdę mówiący to nie wiem, Kim trzeba być, by to mogło zniechęcić do głosiowania, jeśli ktoś miał zamiar głosiować.

• Próbowałam obejrzeć debatę, ale wystarczyło, że ten narcyz i pajac z głupawym uśmieszkiem odezwał się, podniosło mi się ciśnienie. Nie oglądam.

• Marny jest. I jakoś dziwnie pobudzony. Posłuchali Liza?

• @rozum.von.keikobad

A ile razy wygrywał kandydat wyższy?

• TVP Info tak ustawiło kamerę że Trzaskowski wyszedł wyższy z 15 cm.

• O matko kochana, jaki pan wysoki!

• @los powiedział(a):
    O matko kochana, jaki pan wysoki!

Będą memy jak od Uralu do Lizbony.

• @trep powiedział(a):
    @rozum.von.keikobad

A ile razy wygrywał kandydat wyższy?

Wyraźnie wyższy był chyba tylko Duda (od obu). Kwaśniewski był z kolei wyraźnie niższy niż Krzaklewski i Olechowski. Tusk był trochę wyższy od Kaczyńskiego. Komorowski, Kaczyński i Wałęsa to chyba podobny rząd wielkości, oczywiście co do cm trzeba by sprawdzić. Tymiński i Mazowiecki to nie wiem.

Reguły chyba nie ma.

• Bo w Usiech jest jakaś 55% reguła.

• Rafek nie nawiązuje kontaktu wzrokowego z Karolem, patrzy w przestrzeń, wyobcowany.

Tu, już kolejny rap o Dupiarzu:

• Byłem pod tvp, bo znajomy tam sćiągnął kilkó znajomych i stroje zorro dał. Bardziej z jego powodu się zjawiłem, bo za nim w ciemno idę, a tak to mnie nudziło, bo tam na ekranie gadali coś do siebie, a myśmy coś krzyczeli, ale poza hasłem "Czyściciele!", które mnie osobiście dotyczy, jakoś te hasła, co mój znajomy przez tubę krzyczał, mi wisiały. Jednak jakies pozytywne refluksje mam, że zabawnie jest i miło. Nawet ci z drugiej strony, od Trzaskowskiego, byli zajarani naszymi strojami, i dziennikarze i przechodnie. A najbardziej zwycięska jest policja, co pilnowała obu grup i mam nadzieję, że w niedzielę też sie Komenda Stołeczna spisze.

• Też mnie zastanowiło jak mówili kandydaci do swoich wyborców po wyjściu ze studia. Ja na prawdę mam jakąś dobrą wolę w słuchaniu kandydata Koalicji nawet uważam że miał najlepszy tekst debaty o dwóch polisach, ale ta korpo pozytywna gadka, którą dał do ludzi, którzy tam autokarem zostali przywiezieni, to było na prawdę straszne. Takie doklejone na siłę. Prawie tak doklejone jak końcowe sceny "po latach" w Brutaliście. Że jego adwersarz podważał wszystkie osiągnięcia, o których wspominano, bo nie chce żeby ludzie się realizowali i że w ogóle nie lubi ludzi. Meeeh. Najlepszy był dance housowy bicik co puszczali z głośników do tego. Po prostu aż ś.p. Dj Hazela zabrakł, żeby nawijał do widowni, a Pan Kandydat by sie tylko mógł uśmiechać.
    A za to kandydat wystawiony przez Prawo i Sprawiedliwość szedł kilkaset metrów z ludźmi do busika swojego, wszyscy krzyczeli wokół, wziął od jednego znajomego flagę Polski do łopotania nią z ludźmi (zabawne że moją, o czym się potem dowiedziałem, także, eh, poświęcona została). Po dojściu rzucił "Jeszcze Polska Nie Zginęła" i że jego przeciwnik wydaje się zmęczony, ale nie można dać się zwieźć. I w ogóle brzmiało to jak gadka zagrzewająca trenera do zawodnika w rogu, co została mu ostatnia runda.

• WAŻNE! Dla wszystkich, którzy idą na niedzielny marsz. Może być prowokacja.
    https://x.com/CDzwoni/status/1925876944043684205

• Jak zaparkuję przy parku Woli to gdzie się mam przemieścić metrem? Na jakiej stacji wysiąść? I potem od końca marszu jak się przemieścić do tego parku Wola?

• W jedną stronę wysiadasz na stacji Nowy Świat/Uniwersytet a w drugą na stacji Ulrychów.

• Po debacie.
    Nawrocki:
    słabo

• ta guma z nikotyną, pokazuje słabość i uzależnienie,
    • brak kilku kontr, gdy się Trzaskowski sam odsłaniał,
      silnie

• prezentacja się jako silnego człowieka na trudne czasy

• pokazanie kontaktów z USA, czyli obycie międzynarodowe
    • lekceważenie zaczepek Trzaskowskiego

Trzaskowski:
    słabo

• przyklejony sztuczny uśmiech
    • kondycja na 20 minut
    • łatwo weryfikowalne kłamstwa
      silnie

• prezentowanie swojego doświadczenia

• wskazywanie na dobre kontakty z UE

Tak w mojej ocenie wypadli jako ludzie. Nie oceniam strategii atakowania o. Tadeusza Rydzyka i Grzegorza Brauna, bo to była świadoma decyzja.

• Te snusy to mu nabiją punktów u gówniakow.

• @marniok powiedział(a):
    Te snusy to mu nabiją punktów u gówniakow.

A oni mają prawo głosu?

• loslos
    edytowano 24 May

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Nie oceniam strategii atakowania o. Tadeusza Rydzyka i Grzegorza Brauna, bo to była świadoma decyzja.

A to źle, bo to chyba jedna z dwu konkretnych rzeczy, które z debaty wynikły:
    1. Obraził wprost wyborców Browna, teraz niewielka szansa, że który na niego zagłosuje. A mogliby bo to świry a świr zachowuje się nieprzewidywalnie.
    2. Żyjącym w bańce TVNowej Nawrocki zaprezentował się jako człowiek uprzejmy, inteligentny i używający mowy artykułowanej. Mogli tego dotąd nie wiedzieć.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@marniok powiedział(a):
    Te snusy to mu nabiją punktów u gówniakow.

A oni mają prawo głosu?

Wszystkie gówniaki 18+ mają

• Strategia Trzaskowskiego została przeorientowana na agendę lewicową i tyle. Ciekawe123 czy podpowiedziały im to badania czy przyzwyczajenie?
    A obraził też sporą część elektoratu Mentzena, jeżeli nie będzie akcji mobilizacyjnej wielkomiejskiej 'elity' z 'Wilanowa' i 'Jagodna' w stylu 'oni pójdą na wybory' to taka akcja nie ma sensu.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Strategia Trzaskowskiego została przeorientowana na agendę lewicową i tyle.

Tydzień przed wyborami po miesiącach bolesnego i nieszczerego imitowania prawaka i patrioty? Czemu nie ale przypomina mi to Japończyków pod Midway, którzy nieustannie przezbrajali samoloty z torped na bomby i odwrotnie. Nie skończyło się to dla nich dobrze.

• Może to desperacja, bo wyniki są dość niepokojące dla sztabu Trzaskowskiego?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.