Skip to content

Wybory, wybory i po wyborach - 2025

123468

Komentarz

• @MarianoX powiedział(a):
    Redpilowcy poparli Nawrockiego, kobiety w większości Trzaskowskiego.

Prawda niektórych boli.

...ale którzy redpillowcy? Że niby incele?

Prawda niektórych boli.

Hm, na szczęście nie znam żadnego redpillowca, więc trudno mi potwierdzić albo zaprzeczyć.

• edytowano 5 June

Hehe, silniczki gadają Trumpem, ukradzione wybory!

• ...zwyczajny obłęd zdradzonych przez Merca i Wonder Layen

• @Filioquist powiedział(a):
    ...zwyczajny obłęd zdradzonych przez Merca i Wonder Layen

Racjonalne, potrzebują czegoś co ich zjednoczy - w interesach i nienawiści, ukradzione wybory są idealne, Putin też tak robi.

• Można by ich histerię wykorzystać do wprowadzenia rozwiązań zwiększających przejrzystość i uczciwość aktu wyborczego i liczenia głosów.

• edytowano 5 June

@Przemko powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):
    ...zwyczajny obłęd zdradzonych przez Merca i Wonder Layen

Racjonalne, potrzebują czegoś co ich zjednoczy - w interesach i nienawiści, ukradzione wybory są idealne, Putin też tak robi.

Według mnie cel podstawowy to wzmocnić Tuska. Było trochę fermentu, pojawiały się głosy, że wódz zawiódł -- no a teraz wódz niewinny, to pisowcy przekręcili.

W tle są inne cele: huśtać nastrojami, "unieważniać" prezydenta propagandowo itd.

• @los powiedział(a):
    Ja bym koleżkom odpowiedział: Tak właśnie jest. My jesteśmy wszechmocni a wy jesteście niczym. Po naszej stronie są Trump, Merc, Wonder Jeleń i reszta świata. To spisek przeciw Tuskowi. Możecie zrobić tylko jedno - przyłączyć się do niego.

Chyba najlepszy sposób.

• @Berek powiedział(a):
    No bardzo młody.
    Zresztą na samym początku kampanii, bez wiedzy o tym że Daniel jest synem przysposobionym, próbowano robić z kandydata pedofila.
    Nie zażarło, he he.

@Przemko powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    A jaki to był wiek?

16 lat bodajże. Tak to jest że jak trzeba to 16 lat to "pedofilia" gdyż mamy do czynienia z "dziećmi", ale innym razem 15-latkowie to "młodzi dorośli".

Sojusznicy Tuska to są naprawdę niesamowici idioci. Wiecie jak było jeszcze w normalnych czasach czyli około 100 lat temu i więcej? Daleka krewna z rodziny mojego dziadka zrobiła książeczkę zawierającą drzewo genealogiczne i przeróżne opisy oparte na zebranych informacjach . Okazało się, że moja praprababcia wzięła ślub mając 16 lat z prapradziadkiem, gdy ten miał 24 lata.
    Praprababcia miała z prapradziadkiem aż sześcioro dzieci. Teraz wziąłem tą książeczkę, żeby sobie wszystko przypomnieć. By też dwa przypadki, gdzie jedna 17 latka wzięła ślub z 27 latkiem a druga 17 latka z 23 latkiem. Była też 19 latka, która wzięła ślub z 31 latkiem. Była też 22 latka biorąca ślub z 32 latkiem. Takie małżeństwa jeszcze około 100 lat temu zdarzały się i społeczeństwo uważało to za całkowicie normalne. Generalnie często brano ślub w młodym wieku i nieraz mężczyzna był starszy od kobiety od 4 do nawet 12 lat. Małżeństwa były trwałe i rodziło się sporo dzieci dzięki czemu nie było jakichkolwiek problemów z demografią w przeciwieństwie do dzisiejszych czasów, gdzie państwa ratują się imigrantami co rodzi inne problemy.
    Potem weszła lewicowa rewolucja kulturowa, która wmówiła młodym dziewczynom, że mają robić kariery, mieć wielu partnerów seksualnych i rodzić dzieci po 30-dziestce lub 40-dziestce albo najlepiej w ogóle nie rodzić. 16 latkom czy 20 latkom proponują aborcję. W dzisiejszym chorym świecie to jest uważane za normalność a dziewczynę która ma 19 lat czy 17 lat, która chce być już matką i być w małżeństwie uważa się za całkowitą patologię, obraża się ją i źle się traktuje.
    Ja Martę Nawrocką podziwiam, że zdecydowała się w tych chorych czasach urodzić dziecko i tak świetnie wychować syna, który jest inteligentnym i porządnym chłopakiem. Nawet gdyby się okazało, że to Karol jest ojcem biologicznym swojego syna to co niby miałoby to zmienić? Ona zaszła w ciążę, gdy miała 16 lat a on 21 lat. Prawnie jest to całkowicie legalne. Karane jest jak ma poniżej 15 lat. Nawet oficjalne badania mówią, że najzdrowiej dla kobiety jest rodzić w wieku od 16 do 24 lat. To żadna wiedza tajemna. Dla mnie smutne jest to, że Karol i jego rodzina jest tak atakowana przez część naszego narodu.

• Pacjent dziś do Dejdusi:

— O! Jest pani pierwszą wykosztowaną osobą, która głosiowała na Karola!
    — A ja jeszcze nie spotkałam uczciwego co głosiował na Rafalalę.

Prawda niektórych boli.

• Czyli mamy już kierunek ataku:

• tuskoidy będą zgłaszały (głównie w mediach) gigantyczne nieprawidłowości w bardzo wielu komisjach, z eskalacją od powtórnego przeliczania do unieważnienia wyników;
    • sprawa tych protestów trafia do 'nieuznawanej' Izby Sądu Najwyższego;
    • na i idziemy na 'wariant Rumuński' bez względu na orzeczenie SN

tak to na tą chwilę wygląda.

• Jestem team Los.

To jest tylko mobilizacja betonowego elektoratu.

• edytowano 5 June

Na wykopie dokonali już analizy matematycznej, oczywiście wszystko zakłada się na założeniu, że nie ma przepływu elektoratu między turami między Trzaskowskim a Nawrockim, a przecież nawet w sondażach wychodziła. A poza tym przyznali się że są debilami którzy nie zwracają uwagi gdzie stawiają krzyżyk.

• Nie ma ustawowego obowiązku, by osoba głosiująca na odpadającego kandydata X w I turze głosiowała na kandydata Y w drugiej turze.

• @trep powiedział(a):
    Jestem team Los.

To jest tylko mobilizacja betonowego elektoratu.

Bym nawet powiedział, że mniej. To rytualne ruchy, by jeszcze ich uważać za żywych. Na nic nie liczą.

• Aby nie było, istnie statystyczny efekt 'pierwszego na liście'

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Aby nie było, istnie statystyczny efekt 'pierwszego na liście'

• Wiadomo, że prawdziwie demokratyczna karta do głosowania powinna wygląda tak:

Czy jesteś za wyborem Rafała Trzaskowskiego na prezydenta?
    Tak — nie

Stimmzettel-Anschluss

• Czy w całej historii demokracji gdziekolwiek zdarzyło się aby to opozycja sfałszowała wybory?

• @trep powiedział(a):
    Skoro Pierwsza Dama rodziła się w 1986 roku a Daniel Nawrocki urodził się w 2003 roku, to znaczy, że pani Marta urodziła w wieku ok. 17 lat a poczęcie nastąpiło, gdy miała 16 lub 17 lat. Więc jeśli chodzi o biologicznego ojca Daniela, nie tylko nie można mówić o pedo ale i o efebofilii.

W ogóle dzisiaj rozmawiałem ze znajomym, super gościem, bardzo prostolinijnym i wierzącym dziecięcą wiarą i on użył stwierdzenia, że może i prezydent elekt nie jest święty...

A ja odparłem, że wcale nie wiadomo. Starałem się nie zagłębiać w jego życiorys, ale jak dotąd docierają do mnie same pozytywne informacje o Karolu i jego rodzinie.

Karol miał 20 lat, gdy poznał Martę. Nie przeszkadzało mu, że ma już dziecko. Przysposobił je i dał mu nazwisko. Ja na każdego ojczyma patrzę przez pryzmat św. Józefa - ofiarować całego siebie dla obcego genetycznie człowieka - to jest coś. A skąd wiadomo, że był dobrym ojcem? Poprzez żarliwość, z jaką Daniel go bronił.

Z kolei Marta zdecydowała się urodzić potomka, choć musiała wiedzieć, że to będzie jednak dla niej jakieś obciążenie. Potomek w tym wieku nie pomaga ani w edukacji ani w karierze. Nie jest też atutem w poszukiwaniu partnera na resztę życia. Decyzję o urodzeniu traktować zatem należy w kategorii świętości.

20-letni Karol pracuje jako ochroniarz. Znam parę osób pracujących w tym "zawodzie". Przeważnie są to osoby bez wykształcenia, lub którym z innego powodu ciężko jest znaleźć cokolwiek innego. Ale Karol mając w wieku 20 lat żonę, dziecko, studia (pamiętamy, że jest doktorem), któremu umiera ojciec, przez co nie ma wsparcia finansowego, po godzinach pracuje, tam gdzie pracuje, ale nie przeszkadza mu to osiągnąć swoich celów życiowych (jeszcze przed prezydenturą). To musi świadczyć o nim, że jest to człowiek dużego charakteru, samozaparcia. Że ma w głowie dobrze poukładane.

Sprawa mieszkania p. Jerzego: znam osobiście osobę, która w ten sposób przejęła mieszkanie. Jest to sąsiadka Baboli, nieco od niej młodsza, więc i często mojej matce pomagająca. Właścicielka mieszkania dożyła ponad 90 lat i przez ten czas miała i opiekę i towarzystwo tej sąsiadki. Dla osoby samotnej było to bardzo wiele. Mieszkanie mieszkaniem, ale taka opieka do łatwych nie należy i zawierając umowę nie wiemy, jak długo będziemy musieli wypełniać nasze obowiązki. Z relacji Daniela wiemy, że Karol opiekował się p. Jerzym wspaniale. Z dokumentów dowiedzieliśmy się, że opiekowałby się nim w domu do końca, ale że sąd stwierdził, że p. Jerzy musi już mieć stałą opiekę. Tak więc p. Jerzy jest kolejną osobą obcą dla Karola, której ten dał siebie (W tym wypadku nie bezinteresownie - to jest jednak drugorzędne, bo i dla p. Jerzego, osoby samotnej, mieszkanie nie miało znaczenia materialnego na wypadek niedołęstwa czy śmierci).

W działalności "politycznej" Karol stawał po stronie prawdy i dobra. Demontaż pomników najeźdźcy był działaniem heroicznym, o czym wiemy ze Smoleńska czy od pewnych rosyjskich oficjeli lubujących się w herbacie. Była to działalność bezkompromisowa i ryzykowna. Ryzykował życiem.

W muzeum gdańskim musiał się szarpać z miejscowymi niemcami i komunistami. W sądach walczyć o pamięć o najwybitniejszych Polakach.

Jeśli to wszystko złożę do kupy, to wychodzi mi, że pierwiastek świętości jest w nim większy, niż w jakimkolwiek polityku, którego pamięć pozwala mi przywołać. Bas! Nawet abstrahując od polityki - w życiu miałem okazję poznać osobiście zaledwie kilka osób, o których mógłbym sądzić, że posiadają czy posiadali więcej cech świętości.

W zasadzie jedyna słaba historia o Karolu, to jak na X widziałem jego tweeta, jak łowi i wypuszcza złowione ryby - forum większością głosiów uznało, że to nie jest najwłaściwszy sport ze wszystkim. Może teraz jako prezydent nie będzie już miał na to czasu.

Więc tak! Dopóki nie zdarzy się coś, co zmieni moją opinię, będę uznawał Karola Nawrockiego za człowieka podążającego drogą świętości, realizującego swoje powołanie jako męża, ojca, ojczyma, patrioty, człowieka.

Jeszcze zapomniałem o jednym. Nie zrozumcie mnie źle, nie chcę pisać, że teraz jestem dobry, bo nie jestem. Nie chce się też porównywać z KN, stawać obok niego. Ale jak spojrzę na siebie w moim wieku 20-25 lat, z dzisiejszej perspektywy nie mogę o tym myśleć bez wstydu. Ale od tamtego czasu przeszedłem jakąś drogę (dobry Bóg posłużył się m.in. wami by mnie poprowadzili) i sobie pomyślę, że ktoś by mi powiedział, że to czy tamto, bo 30-40 lat temu robiłem owo, to nie miałby racji. Co by w przeszłości nie było, jeśli dzisiaj jest jaki jest, to większa chwała Panu Bogu, niż gdyby od urodzenia KN był święty.

Prawda niektórych boli.

Większości srości. Marta poparła Karola. To się liczy.

• @los powiedział(a):
    Ja bym koleżkom odpowiedział: Tak właśnie jest. My jesteśmy wszechmocni a wy jesteście niczym. Po naszej stronie są Trump, Merc, Wonder Jeleń i reszta świata. To spisek przeciw Tuskowi. Możecie zrobić tylko jedno - przyłączyć się do niego.

Czy mogę wykorzystać na. X?

• @los powiedział(a):

• @Pigwa powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Aby nie było, istnie statystyczny efekt 'pierwszego na liście'

Przypomina mi się wypowiedź szefa PKW komentującego wyborców ZiS, którzy stawiali krzyżyk na ich logotypie:

-- Daliśmy do testowania sześciolatkom i oni nie mieli problemu.

Być może dzięki temu George Bush jr. wygrał swoją prezydenturę na Florydzie?

• @Zima powiedział(a):

@los powiedział(a):

Kopyrajt granted.

• @trep powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):

Prawda niektórych boli.

Większości srości. Marta poparła Karola. To się liczy.

Największy zasięgowo polski redpilowiec z kanału Druga Strona Medalu opublikował film w którym pochwala Karola Nawrockiego za wzorcowe wychowanie przysposobionego syna, który jest dumny z ojca.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.