Skip to content

Humer

1472473474475476478»

Komentarz

• Tylko Amerykanów, nie wiem jak w Kanadzie. Wice-Żydzi.

• Łajza zapodaje:
    "By the late 19th century, circumcision had become common throughout the Anglophonic world—Australia, Canada, the United States, and the United Kingdom—as well as the Union of South Africa. In the United Kingdom and United States, it was universally recommended."

Sprawdziłem Kanadę:
    Is circumcision common in Canada?
    "Rates varied markedly across the country, from close to zero in Newfoundland and Labrador to 44.3% in Alberta and 43.7% in Ontario. In 2015, the Canadian Paediatric Society used those statistics in determining the national circumcision rate it currently quotes."

Więc w Kanadzie nie jest tak źle.
    Nie wiedziałem.

👣

🐾
    🐾

• loslos
    edytowano 29 June

W Anglii tylko muzułmańscy imigranci i medyczne zalecenia. Odżydzili się, tylko Amerykanie pozostali wice-Żydami.

• wiki o obrzezaniu:

"Rates vary widely, from 99.9% in Morocco,[8] and similarly high rates in many Muslim-majority countries, to 91.7% in Israel,[8] 80% in the United States, to 75% in South Korea, to 45% in South Africa, to 20.7% in the United Kingdom,"

• Nie mam chłopaków tylko 3 dziewczynki, więc tomat mnie nigdy nie interesował.

A na piwku takiej agendy nie poruszamy, hehe.

👣

🐾
    🐾

• edytowano 29 June

Wygląda że autentyk.

• No co? FFspicz.

• Twardoch pisał. Dla niego to obcy język.

• edytowano 29 June

Two bloody icecream for 9 pounds!!!
    https://x.com/Bekartsmekart/status/1939372160620884143

• @Mania powiedział(a):
    Two bloody icecream for 9 pounds!!!
    https://x.com/Bekartsmekart/status/1939372160620884143

Wspaniałe, jest też na youtube jeśli ktoś nie widzi na twitterze bez zalogowania:

https://www.youtube.com/shorts/wMgNz9ZeY_Y

A w komentarzach przypomnieli inne złoto:

https://www.youtube.com/shorts/hE-9SHQaK2I

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@marniok powiedział(a):
    U nóg też?

A pamiętacie co sobie zapasowy książę odmroził?

Odmroził se?

No to po vvuj się obrzezał?
    Zawsze extra layer troche grzeje, hehe.

Jak było to nie wiem, ale w napisanej mu autobiografii tak zapodawał.
    A co do wackoskórowania, to mam taką teorię, że Eskimoscy lekarze pediatrzy modę w USA zaprowadzili, aby prostej identyfikacji nie było i moda się rozprzestrzeniła.

to kolejny wkład w cywilizację białego zlowieka
    mam dwa dodatkowe ubogacenia

zupa mleczna na śniadanie w przedszkolu
    koszerna kuchnia ustaliła kolejność najpierw mleko potem mięso
    (po mleku odczekać godzinę i można jeść mięso, ale po mięsie trzeba 6 godzin odczekać, żeby zjeść coś mlecznego)

noji week end
    czyli wolna sobota od piątka wieczora (sabat)
    też dla mnie to judaizacja życia sopołecznego

• Jesteśmy zżydziali, bo w polskiej kuchnii nie łączy się sera i mięsa, Włosi dużo bardziej należą do rasy aryjskiej.

• Kasza manna czy inna owsianka na mleku to nie jest danie kuchni żydowskiej, to po prostu szybkie, tanie, proste w wykonaniu i pożywne jedzenie.

• dziwnym nie jest

• @los powiedział(a):
    Jesteśmy zżydziali, bo w polskiej kuchnii nie łączy się sera i mięsa, Włosi dużo bardziej należą do rasy aryjskiej.

Cordon bleu łączy a jedną z moich ulubionych potraw jest usmażona, ładnie przypieczona polędwica wieprzowa popruszona drobno startym serem żółtym lub obłożona pleśniowym.

• edytowano 08:52

@los powiedział(a):
    Jesteśmy zżydziali, bo w polskiej kuchnii nie łączy się sera i mięsa, Włosi dużo bardziej należą do rasy aryjskiej.

e tam, ciotunia w każde danie wciąż sypie ser, tarty ser, żółty ser, bo pasuje do wszystkiego, taarty ser

• Tosty na ciepło z wędlina i serem

• A moja Żona często robi sałatkę z pokrojonego w kostkę sera, szynki i kukurydzy.

• No ale to nie jest kuchnia polska. :)

• Już jest.

• Jak Żydowie poszli, to już może.

• Może.
    Pewne rzeczy zauważamy z kilkudziesięcioletnim opóźnieniem, więc kto wie?

• Fakt, w Podgórzu jak je już zgazyfikowali i kuchenki gazowe się pojawiły to moja babcia i jej koleżanki nie miały piekarników tylko szabaśniki bo piekarniki najbardziej im te przypominały a jak cywilizacja zaczęła szturmem zdobywać domy to pojawiły się lodówki a w nich zamarzniki wymawiane po krakowsku twardo. (nie zamarźniki).

• Moja babcia na piekarnik mówiła "duchówka"

• Ja słyszałem nazwę "dochówka" od dochowania ciepła przez ugotowane lub upieczone potrawy.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.