Skip to content

Kanał 0

1262728293032»

Komentarz

• edytowano 21 July

Nie wszyscy stanuperzy są agresywni, mówią podniesionym głosiem i przeklinają:

Podobno większoś dowcipów pisał sam.

Autentycznie, na jego dowcipach potrafię się roześmiać (w znaczeniu: roześmiać). Bas! Nawet jego rywal w debacie prezydenckiej nie powstrzymał się przed wybuchem śmiechu. Na starych kabaretach się nie śmieję. Unoszą mi się kąciki ust, bardziej faktycznie z jakiejś nostalgii. Nowe kabarety? Ilekroć przez przypadek jakiś widzę, rumienię się z zażenowania. Chyba jedyny gag jaki mnie nieco rozśmieszył, to jak ktoś z rządu Tuska przestawiał czarną wizję ewentualnych rządów PiS.

Ale to na pewno dlatego, że albo za mało oglądam, albo po prostu nie mam poczucia humera.

• Stendaper nie opowiada kawałów ...

• @KazioToJa powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Pastwisz?

Komentuję wywiad z linku, który wrzuciła p. Łyżeczka. Do wczoraj nie miałem pojęcia o istnieniu śp. p. Kołaczkowskiej - niech odpoczywa w pokoju wiecznym.

to nie komentuj, ona już nic nie naprawi, wywiady były marginalne, wykonywała dobrze swoją pracę, żyła z występów a nie z dotacji jak tfurcy - ot taka tam komediantka. A jako człowiek pokręcona i zagubiona, ale nie sprzedawała swojego życia, nie była celebrytką, więc po prostu zostaw. Nie oddziaływała i nie oddziałuje na twoje życie, albo odpuść, albo się pomódl za jej duszę.

@Mania powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):
    nigdy nie słuchałam jej wywiadów, dopiero teraz - no strasznie głupia kobieta. Ale mistrzyni kabaretu, błyszczała na tle innych. Długą mamy listę nieoglądanych, ta nigdy na niej nie zagościła.

Ona non stop parodiowała głupie kobiety - to była jej specjalność.
    Prywatnie, w wywiadach wychodzi z niej kobieta niedojrzała, chwilami infantylna.
    W kościele nie znalazła miłości, w życiu prywatnym też nie. Jeśli nie liczyć sympatii widzów.
    Jednak była, jako człowiek, lepsza od np zapiekłego w nienawiści Jacka Fedorowicza.
    "Joanno, dlaczego śmiałaś się z tego skeczu? To był zły skecz. - No, ale mnie rozbawił. - Nie powinnaś się śmiać ze złego skeczu!" - przytoczyła rozmowę z Jackiem F.
    Nasze kryteria oceny są obniżone, bo na tle kabaretowych chamów i prostaków, Joanna K. stanowiła sympatyczną przeciwwagę.
    A talent aktorski miała nieprzeciętny.

dzięki, trafiłaś w sedno

Źle to odbierasz. Ja do niej nic nie mam. Ona już była na Sądzie Doskonałym i mam głęboką nadzieję, że została (jak każdy człowiek) zbawiona, gdyż to podnosi lekko szanse na moje zbawienie. Ta intencja może wydawać się egoistyczna, więc podam inną: liczę, że została zbawiona, z miłości do niej.

A mój komentarz dotyczył tylko tekstów - jakby w oderwaniu od osoby. Mam nadzieję, że mi wybaczysz.

• ja lubie posłuchać Borasa choć niewierzący i trochę fajnopolak, ale peunty ma dobre i nie śmieje się z własnych żartów, mięsem też często nie rzuca

• Nie ma nic złego w śmianiu się z własnych żartów. Zazwyczaj świadczy to o tym, że są śmieszne.

• edytowano 21 July

zazwyczaj jest to irytujące

• @trep powiedział(a):
    Nie ma nic złego w śmianiu się z własnych żartów. Zazwyczaj świadczy to o tym, że są śmieszne.

Ale tylko po pierwszym usłyszeniu.

• @janosik powiedział(a):
    ja lubie posłuchać Borasa choć niewierzący i trochę fajnopolak, ale peunty ma dobre i nie śmieje się z własnych żartów, mięsem też często nie rzuca

Tak, górna półka polskich stendaperow, Dobry jest też jest Midas komentujący Sprawę dla reportera. Zola daje radę. Nie spodziewałem się natomiast że taki Socha będzie tak orał fajnopolaków.

• edytowano 21 July

@JORGE powiedział(a):
    Stendaper nie opowiada kawałów ...

Oczywiście, że opowiada, tylko zamiast „przychodzi baba do lekarza” mówi „poszedłem kiedyś do lekarza”, zamiast „Nauczycielka pyta Jasia…” mówi „kiedyś nauczycielka zapytała mojego znajmowego…”

Ale w sumie to są i tacy co dalej opowiadają w konwencji klasycznego kawału, ale jest ich mało.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.