@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
O Gieńku z psychiatryka całkiem daliście mnie zapomnieć, ale jak tylko pada jego nazwicho to od razu wiadomka, że "wasp" będzie odmieniany przez wszystkie części mowy i przypadki.
Jeśli drony faktycznie były bezładunkowe, to uszkodzenie na zdjęciu nie wygląda jakby były spowodowane przez lekki obiekt, nawet z dużą prędkością. Zwłaszcza oderwane pokrycie dachu z pozostawioną więźbą wygląda raczej na typowe działanie wiatru niż uderzenie jednego obiektu.
Jak było, nie wiem, bo osobiście tego nie widziałem, reszta forumka też nie.
ALE: nawet jeśli zdjęcie jest fejkowe, to wcale nie znaczy, że jakiś dom nie został uszkodzony. Tyle że media często dają zdjęcia, które po prostu mają, nawet jak pasują choć trochę. Wiele lat temu gdy organizacja, do której należę, prowadziła poradnię prawną, ukazał się o niej materiał w lokalnej telewizji - opatrzony filmikami z zupełnie innego pomieszczenia.
No proszę, a ja akurat tuż przed przebudzeniem śniłem, że gapię się w niebo i śledzę starlinki. A kolega z pracy pyta mnie czy one są szkodliwe dla zdrowia ;-) Nie wiedziałem co odpowiedzieć i się obudziłem.
Czy ktoś ma doświadczenia ze Starlink? Rozważałem kupno, ale mam taki zwyczaj, że jak coś droższego kupuję, to staram się zrobić dobry research. W tym wypadku mam kilka pytań, których nie mam komu zadać. Znalazłem dwóch rzekomych dystrybutorów. Jeden nie odbiera telefonu. Drugi ma tylko formularz do kontaktu, na który nie odpowiada. Oczywiście na moje pytania nie ma odpowiedzi w FUCK.
Poza bezpośrednimi obserwacjami satelitów, nie mam.
Zakupu nie rozważam, bo nie odczuwam potrzeby korzystania z internetu w tych bardzo niewielu miejscach, gdzie go nie zapewniają sieci komórkowe.
Rubikon to najlepszy rosyjski oddział dronowy, duże straty generują Ukrainie.
Dowcip też polega na tym że umiejscowiono tę bazę w cywilnych budynkach, a ruscy oczywiście utrzymują że tylko Ukraińcy tak robią, że chronią się za cywilami.
"Czołowy rosyjski propagandysta Władimir Sołowjow został zaproszony na wycieczkę po tajnej bazie Rubikon. Tak się złożyło, że opublikowane przez niego nagranie pozwoliło ujawnić lokalizację bazy."
Komentarz
Jest podana nazwa wsi. Szkielet sądzi, że ludzie w tej wsi nie mają telewizorów, internetu, telefonów?
Komunikat prokuratury: https://www.gov.pl/web/po-lublin/komunikat-rzecznika-prasowego-z-dn-11-wrzesnia-2025-r-ujawnienie-9-zdarzen-zwiazanych-z-przekroczeniem-w-dniu-10-wrzesnia-2025-roku-przestrzeni-powietrznej-rp-przez-obiekty-latajace--drony
Są alarmy w lubelskim oraz Rumunii.
oraz AOFI
Kulego, jest jedna złota zasada życiowa, którą warto stosować na forumkach, żeby nie sądzić innych swoją miarą ☝️
Jeśli drony faktycznie były bezładunkowe, to uszkodzenie na zdjęciu nie wygląda jakby były spowodowane przez lekki obiekt, nawet z dużą prędkością. Zwłaszcza oderwane pokrycie dachu z pozostawioną więźbą wygląda raczej na typowe działanie wiatru niż uderzenie jednego obiektu.
Jak było, nie wiem, bo osobiście tego nie widziałem, reszta forumka też nie.
ALE: nawet jeśli zdjęcie jest fejkowe, to wcale nie znaczy, że jakiś dom nie został uszkodzony. Tyle że media często dają zdjęcia, które po prostu mają, nawet jak pasują choć trochę. Wiele lat temu gdy organizacja, do której należę, prowadziła poradnię prawną, ukazał się o niej materiał w lokalnej telewizji - opatrzony filmikami z zupełnie innego pomieszczenia.
Kradnę na Twitterza, bo nie mogę nie.
https://www.youtube.com/post/UgkxlZkrWSujRDYKmcA3YtlUgZDxiIoCtQa6
A cóż to, polskich skarpet niet?
Ciekawa rozmowa.
Rosja zwróciła się do Turcji o zwrot dwóch systemów S-400 sprzedanych Turkom w 2017 roku.
Starlink przestał działać na całej linii frontu, poinformował Madziar.
Piszą, że to globalna awaria.
No proszę, a ja akurat tuż przed przebudzeniem śniłem, że gapię się w niebo i śledzę starlinki. A kolega z pracy pyta mnie czy one są szkodliwe dla zdrowia ;-) Nie wiedziałem co odpowiedzieć i się obudziłem.
Czy ktoś ma doświadczenia ze Starlink? Rozważałem kupno, ale mam taki zwyczaj, że jak coś droższego kupuję, to staram się zrobić dobry research. W tym wypadku mam kilka pytań, których nie mam komu zadać. Znalazłem dwóch rzekomych dystrybutorów. Jeden nie odbiera telefonu. Drugi ma tylko formularz do kontaktu, na który nie odpowiada. Oczywiście na moje pytania nie ma odpowiedzi w FUCK.
Poza bezpośrednimi obserwacjami satelitów, nie mam.
Zakupu nie rozważam, bo nie odczuwam potrzeby korzystania z internetu w tych bardzo niewielu miejscach, gdzie go nie zapewniają sieci komórkowe.
Nie znałem - zamówione. Podziękowania za wskazówkę.
Doskonale idzie, a te drony to mogły zrzucać szczepionki!
Czyli rząd oszukał BBN, Prezydenta, naród, a na forum ONZ - cały świat.
Ciężko to komentować...
...i to jeszcze wyjątkowo nieudolnie oszukał
Żenada kompletna.
Rubikon to najlepszy rosyjski oddział dronowy, duże straty generują Ukrainie.
Dowcip też polega na tym że umiejscowiono tę bazę w cywilnych budynkach, a ruscy oczywiście utrzymują że tylko Ukraińcy tak robią, że chronią się za cywilami.
"Czołowy rosyjski propagandysta Władimir Sołowjow został zaproszony na wycieczkę po tajnej bazie Rubikon. Tak się złożyło, że opublikowane przez niego nagranie pozwoliło ujawnić lokalizację bazy."
https://pl.belsat.eu/88991188/solowjow-wydal-baze-rubikonu-propagandyste-pokonal-osint