Skip to content

Kanał 0

1272829303133»

Komentarz

• Banaś to genialny prezesi strzał w stopę.

• edytowano 2 October

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):
    Mieliśmy na FF wściekłego użytkownika "kc" który był synem zasłużonego prawicowego opozycjonisty z czasów PRL a na koniec kariery został ministrem w rządzie Tuska.

Ministrem to był ojciec, a sam kc tam chyba był jako "doradca" od ustawiania ludzi po kątach - jak po latach syn Banasia.

Edit: jest jednak pewna różnica, Czumowie mogli argumentować, że to PO, a nie postkomuna, bo wtedy faktycznie koalicji nie było. Dziś postkomuniści są otwarcie i w rządzie, a niektórzy wprost w PO.

Istotnie, źle zbudowałem zdanie, choć myślałem dobrze ;-) Oczywiście, ministrem był Andrzej. Ale miałem na myśli również to, że ten człowiek (którego poznałem na pielgrzymce do Częstochowy, w grupie prowadzonej przez o. Huberta, jego rodzonego brata), zawsze identyfikował się z "prawym nurtem" opozycji. Gdy go zapytałem wówczas o KOR, to powiedział że "relacje są przyjacielsko-konkurencyjne bo jest tam sporo marksistów takich jak Kuroń, Michnik, Blumsztajn, z którymi wiele nas dzieli, ale są i tacy, z którymi się dobrze dogadujemy, jak Mirek Chojecki albo Antek Macierewicz."

• loslos
    edytowano 2 October

Jednak ci ludzie są mali. I to chyba jest największy zawód, nie mam o sobie najlepszego zdania, ale lubię sobie wyobrażać, że do czegoś takiego bym się nie posunął.

• Banasiowi jeszcze można przypisać ochronę syna jako okoliczność łagodzącą, Żurkowi nawet tego nie.

• Nie! Kufa, co to jest za postawa - skrzywdzić kilka milionów ludzi, by zrobić dobrze bliższemu lub dalszemu krewnemu? Dżingis Chan bardzo dbał o swoją rodzinę, rozgrzeszymy go dlatego z jego zbrodni?

• @KazioToJa powiedział(a):
    Banasiowi jeszcze można przypisać ochronę syna jako okoliczność łagodzącą, Żurkowi nawet tego nie.

Banasia z Żurkiem chyba nikt nie porównywał, tylko z Czumą - za podobny styl upchniecia dość podobnego mentalnie syna do podległej instytucji.
    Wydaje się też, że stary Czuma był uczciwszy, ale mniej kompetentny od starego Banasia. A młodzi? Kc-ta znałem tylko wirtualnie, więc sami widzieliście tyle, co i ja. A Kuba był dziwny, sposób prowadzenia biznesu pokazywał, że mentalnie nie wyszedł z lat 90.

• Wczoraj Stano gościł Kurskiego, celem pognębienia go, zawstydzenia i rozliczenia z pisowskiej propagandy.
    Nic z tego nie wyszło. Argumenty Kury były mocniejsze niż młodszego Krzysztofa.
    Argument Stano: " tv państwowa nie może być partyjna."
    Agument Kury: " w pana idealnym świecie, owszem, ale żyliśmy w świecie wojny wypowiedzianej PiSowi przez układ postkomuny i spadkobierców PRLowskich służb, w którym PiS nie miał prawa istnieć, ani wygrywać wyborów."

• @Mania powiedział(a):
    Wczoraj Stano gościł Kurskiego, celem pognębienia go, zawstydzenia i rozliczenia z pisowskiej propagandy.
    Agument Kury: " w pana idealnym świecie, owszem, ale żyliśmy w świecie wojny wypowiedzianej PiSowi przez układ postkomuny i spadkobierców PRLowskich służb, w którym PiS nie miał prawa istnieć, ani wygrywać wyborów."

tyle ze był przeciwskuteczny.

• @Smok_Eustachy powiedział(a):

@Mania powiedział(a):
    Wczoraj Stano gościł Kurskiego, celem pognębienia go, zawstydzenia i rozliczenia z pisowskiej propagandy.

Ale chciał dobrze.

• Ideałem byłby taki który chciałby źle I któremu też by się nie udało.

• Moim zdaniem wyniki PiS to w 90% zasługa Kury. Pogonili go i znowu rządzi Donek.

Po prostu wielu widzi w ludziach nie to, co w nich jest.

• w 2015 na co miał wpływ?

• edytowano 4 October

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Smok_Eustachy powiedział(a):

@Mania powiedział(a):

Ale chciał dobrze.

Nie, nie chciał dobrze. Myślał o sobie i tylko o sobie. Powiedzmy sobie szczerze - to zdrajca i szkodnik działający na rzecz ZiS , na rzecz Platformy, Niemiec i Rosji. Nazwijmy rzecz po imieniu!

• @Smok_Eustachy powiedział(a):
    w 2015 na co miał wpływ?

W 2015 to on chyba jeszcze atakował Macierewicza i próby wyjaśniania Smoleńska. A nie, przepraszam. To było w 2013. W 2015 wyczuł już zmianę wiatru. :D Swoją droga przeraża stopień wyparcia tego faktu...

• A o kim mowa, bo wiele nazwisk w tym wątku?

• No Kurski, przecież to o nim mowa w ostatnich wpisach przed moim.

• Jacek Kurski atakował Macierewicza i próby wyjaśniania Smoleńska? Nie napiszę "link or it didn't happen", bo to byłoby gówniarskie ale rzecz wydaje mi się równie fantastyczna jak teza, że Jarosław Kaczyński zamordował brata. Nic a nic nie ma w mej pamięci, co by ją uprawdopodobniało, a pamięć mam jak słoń. Jaki ślad podstaw do tezy?

• edytowano 10:03

Udawanie Greka nie zmieni faktów.
    https://teleshow.wp.pl/jacek-kurski-przed-laty-miazdzyl-macierewicza-w-tvp-wtedy-jeszcze-nie-byl-prezesem-6627687489674016a
    Dobrze pamiętam, z jaką pogardą pisał o nim Lisiewicz w "Gazecie Polskiej", porównując do Tymoszenko próbującą się lansować na Majdanie. Dlaczego Kolega próbuje to "ewaporować" jak u Orwella?

• Nie wiedziałem o tym. Filmik nie zostawia wątpliwości i świadczy niestety o czymś jeszcze gorszym - żadna kariera w okolicach PiS nie rozwijała się bez błogosławieństwa Jarosława Kaczyńskiego. Jego zmarszczenie brwi wystarczyło do anihilacji Dawida Jackiewicza, Marcina Mastalerka czy Adama Hofmana nie licząc pomniejszych. Jeśli Kura latami rządził TVP, to znaczy to, że tak samo uważa Jarosław Kaczyński. Brrrr

• Może złożył samokrytykę. Linkowany wywiad jest z czasów bana na PiS.

• edytowano 12:17

@los powiedział(a):
    Nie wiedziałem o tym. Filmik nie zostawia wątpliwości i świadczy niestety o czymś jeszcze gorszym - żadna kariera w okolicach PiS nie rozwijała się bez błogosławieństwa Jarosława Kaczyńskiego. Jego zmarszczenie brwi wystarczyło do anihilacji Dawida Jackiewicza, Marcina Mastalerka czy Adama Hofmana nie licząc pomniejszych. Jeśli Kura latami rządził TVP, to znaczy to, że tak samo uważa Jarosław Kaczyński. Brrrr

W takim razie przepraszam. Byłem szczerze przekonany, że dla osób zorientowanych to fakt powszechnie znany. Ja dobrze to zapamiętałem. No i widać od lat, że to karierowicz. Ma swoje zasługi, ale odległe, z pierwszej połowy lat 90. - "Lewego czerwcowego" i "Nocną zmianę". Potem jednak skupił się na sobie i swojej karierze. Niestety ludzie zmieniają się na gorsze (jak generał Zajączek). Swoją drogą relacje Kurskiego i Kaczyńskiego to temat wielosezonowy serial. ;) Trzy razy (!) się konfliktowali i trzy razy godzili. Jestem zdziwiony, że mu zaufał. Moim zdaniem Kurski po prostu wykorzystał ignorancję Ozyrysa w dziedzinie mediów i dostosował poziom publicystyki i informacji do jego wyobrażeń, choć sam i bez tego miał skłonności do "mocnego naciskania gazu" (w odniesieniu do niego ta metafora jest szczególnie trafna ;) ) i kontrowersyjnych metod. Nawiasem mówiąc, fałszywe podejście do informacji negatywnie wpłynęło na Republikę. Forumowicze ostatnio na nią narzekali, tymczasem to skutek "desantu" TVP-owców, który poskutkował kadrową i co gorsza mentalną kolonizacją przez nich tej stacji.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.