To może mało chrześcijańskie ale kanalii wyjątkowo nie znosiłem. Archetyp kategorii "poczciwa kanalia" czyli osobnik, który z życzliwości i dobroci serca zawsze przytrzyma katu narzędzie udręczenia i we wszystkim będzie pomocny.
W pierwszej chwili przestraszyłem się, ze redaktor Lisicki...
Może mam słabą wyobraźnię, ale Redaktor Wilczycki jest jednym z ostatnich, których sobie mogę wyobrazić jako nadstawiających karku, czy to za słuszną czy niesłuszną sprawę.
To może mało chrześcijańskie ale kanalii wyjątkowo nie znosiłem. Archetyp kategorii "poczciwa kanalia" czyli osobnik, który z życzliwości i dobroci serca zawsze przytrzyma katu narzędzie udręczenia i we wszystkim będzie pomocny.
Komentarz
No, ten po prawej. Ten z lewej wygląda mi na Laska.
W pierwszej chwili przestraszyłem się, ze redaktor Lisicki...
Adam Strzembosz
A jeszcze pamiętam jak prof. AS występował w prezydenckich prawyborach "prawej strony" w GaPol-u AD 1995...
Może mam słabą wyobraźnię, ale Redaktor Wilczycki jest jednym z ostatnich, których sobie mogę wyobrazić jako nadstawiających karku, czy to za słuszną czy niesłuszną sprawę.
O zmarłym tylko dobrze albo wcale, więc o Strzemboszu będzie dobrze. Dobrze, że umarł.
Był człowiek, nie ma człowieka.
Niestety wszystko co naszkodził, to nasze...
+1000
"wymiar sprawiedliwości i środowisko sędziowskie oczyści się samo"
Skoro nie zdążyli wypalić na czole, niech choć dadzą na nagrobek.