Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1750751752753754756»

Komentarz

• Kiedyś próbowałem przez groka zidentyfikować siebie (gdzie mieszkam, gdzie pracuję) , ale nie chciał lub nie umiał tego rozpoznać.

• @Wielen powiedział(a):
    Kiedyś próbowałem przez groka zidentyfikować siebie (gdzie mieszkam, gdzie pracuję) , ale nie chciał lub nie umiał tego rozpoznać.

To dobrze. Znaczy, że jesteś niziołkiem na którym nie spoczęło Oko Saurona ;-)

• Bo Grok to tylko LLM. Programy dzielą się tak jak ludzie: na te, które tylko gadają, i te, które coś robią. Specjalistyczne oprogramowanie znajdzie ciebie bez problemu.

• Wszelkie zapytania ktore wysylamy do popularnych LLMów, (grok, gpt, gemini) są cenzurowane. Wszelkie tematy wrażliwe sa filtrowane. Tzn nie uzyskamy raczej instrukcji na temat tego jak skonstruować bombę albo jak włamać sie na serwery rządowe, mimo ze takie informacje teoretycznie dany LLM moze zawierać. Dlatego tez bym sie nie spodziewał zeby grok pozwolił zidentyfikować daną osobę gdzie mieszka i gdzie pracuje. Twórcy LLMów wystawiliby sie na spore ryzyko procesów sądowych odnośnie łamania RODO itp

• Zauważyłem,że zarówno groka jak i Ai na googlu, trzeba mocno ciągnąć za "język" żeby przyznali, że w latach 1939-45 istniało państwo niemieckie czy też Deutsches Reich i Niemcy jako tacy. Tam gdzie się pyta o wiadome rzeczy.

• Znany numer. Poprosiłem czata GTP o żart o Polakach i dostałem dość wredny. Potem poprosiłem o żart na temat Niemców, i dostałem ale łagodny. Poprosiłem o coś ostrzejszego i otrzymałem w odpowiedzi pouczenie, żeby się nawzajem szanować.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.