Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1751752753754756

Komentarz

• Kiedyś próbowałem przez groka zidentyfikować siebie (gdzie mieszkam, gdzie pracuję) , ale nie chciał lub nie umiał tego rozpoznać.

• @Wielen powiedział(a):
    Kiedyś próbowałem przez groka zidentyfikować siebie (gdzie mieszkam, gdzie pracuję) , ale nie chciał lub nie umiał tego rozpoznać.

To dobrze. Znaczy, że jesteś niziołkiem na którym nie spoczęło Oko Saurona ;-)

• Bo Grok to tylko LLM. Programy dzielą się tak jak ludzie: na te, które tylko gadają, i te, które coś robią. Specjalistyczne oprogramowanie znajdzie ciebie bez problemu.

• Wszelkie zapytania ktore wysylamy do popularnych LLMów, (grok, gpt, gemini) są cenzurowane. Wszelkie tematy wrażliwe sa filtrowane. Tzn nie uzyskamy raczej instrukcji na temat tego jak skonstruować bombę albo jak włamać sie na serwery rządowe, mimo ze takie informacje teoretycznie dany LLM moze zawierać. Dlatego tez bym sie nie spodziewał zeby grok pozwolił zidentyfikować daną osobę gdzie mieszka i gdzie pracuje. Twórcy LLMów wystawiliby sie na spore ryzyko procesów sądowych odnośnie łamania RODO itp

• Zauważyłem,że zarówno groka jak i Ai na googlu, trzeba mocno ciągnąć za "język" żeby przyznali, że w latach 1939-45 istniało państwo niemieckie czy też Deutsches Reich i Niemcy jako tacy. Tam gdzie się pyta o wiadome rzeczy.

• @Wielen powiedział(a):
    Znany numer. Poprosiłem czata GTP o żart o Polakach i dostałem dość wredny. Potem poprosiłem o żart na temat Niemców, i dostałem ale łagodny. Poprosiłem o coś ostrzejszego i otrzymałem w odpowiedzi pouczenie, żeby się nawzajem szanować.

Nikt nie ma prawa mówić, że GMF marnuje środki na propagandę.

• A ja tam się niczego nie boję bo nie mam nic do ukrycia.
    To powyższe to oczywiście żart ale faktem jest, że po co dawać info o sobie służbom i dlatego nie jestem na żadnych soszjalmidjach. Pieprze, to! Nie mam kąta nigdzie oprócz sexkatedry!
    Caszami mi tego brakuje: nie mogie dawać dislajków na jutubce za głupoty, nie mogie czytać komętów na x-ie, ale po co mie to?
    I tak za dużo caszu marnuję na internacie.
    Ja tam starodawny jestem to i tak tych wszyskich haseł do logowania bym nie spamiętał, hehe.
    A mimo swoich historyjek z życia, które opisuję i tak wiem, że można by mnie beło łatwo namierzyć w realu.
    Tylko po co? Jak ja wszystko i tak wam opowiadam, hehe.

👣

🐾
    🐾

• edytowano 29 November

Finał Voice of Poland wygrał FE NO ME NAL NY chłopak z Krakowa - Jasiek Piwowarczyk. Ogromna skala głosu, niebywały talent,piękna barwa, feeling. Oglądałam, słuchałam, się zachwyciłam. Światowa klasa; oby tylkoznaleźli się u nasz kompozytorzy godni coś dla niego stworzyć.
    W ogóle finaliści byli świetni; dziewczyna która zdobyła II m-ce też lepsza od wszystkich śpiewających celebrytek.
    Przy tym - ci młodzi ludzie sprawiali b. sympatyczne wrażenie. Najlepsza edycja ze wszystkich, które oglądałam.

Jasiek Piwowarczyk:

Hanna Kuzimowicz, II m-ce śpiewa piękny utwór E.Morricone (z filmu Malena). Szpak nie wydolił w pewnym momencie :-).

I jeszcze Jasiek. Lepszy od oryginału.

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    A ja tam się niczego nie boję bo nie mam nic do ukrycia.
    To powyższe to oczywiście żart ale faktem jest, że po co dawać info o sobie służbom i dlatego nie jestem na żadnych soszjalmidjach. Pieprze, to! Nie mam kąta nigdzie oprócz sexkatedry!
    Caszami mi tego brakuje: nie mogie dawać dislajków na jutubce za głupoty, nie mogie czytać komętów na x-ie, ale po co mie to?
    Ja tam starodawny jestem to i tak tych wszyskich haseł do logowania bym nie spamiętał, hehe.
    A mimo swoich historyjek z życia, które opisuję i tak wiem, że można by mnie beło łatwo namierzyć w realu.

Tego X-a zasadniczo nie da się czytać.

Idei pejsa nigdy nie rozumiałem. Jakieś 8-9 lat temu chciałem zrobić konto do celów firmowych, lecz chcieli za dużo danych osobisty i zrezygnowałem. Ostatnimi czasy weszłem w posiadanie loginu i hasła i mogę sobie to medium przeglądać. Ono jest straszne.

Zgaduję, że insta jest jeszcze gorsze, gdyż ono chyba zostało zaprojektowane dla totalnych idiotów.

W ogóle to i sexc trochę się ostatnio iksuje.

• Tweeter byl lepszy gdy byl prostszy, ale wciąż daje jednak wgląd w bieżące newsy. W sytuacji upadku prasy to jest jakaś proteza.

• edytowano 30 November

@Mania powiedział(a):
    Finał Voice of Poland wygrał FE NO ME NAL NY chłopak z Krakowa - Jasiek Piwowarczyk. Ogromna skala głosu, niebywały talent,piękna barwa, feeling. Oglądałam, słuchałam, się zachwyciłam. Światowa klasa; oby tylkoznaleźli się u nasz kompozytorzy godni coś dla niego stworzyć.

To uczeń i chórzysta ze szkoły mojej żony (siostry Prezentki). Od tygodnia o nim słysze w domu a ja na to: "a co to vojs of Poland"?

Wystąpił nawet ostatnio w piosence na 400 lecie:

• @trep powiedział(a):

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    A ja tam się niczego nie boję bo nie mam nic do ukrycia.

Tego X-a zasadniczo nie da się czytać.

Idei pejsa nigdy nie rozumiałem. Jakieś 8-9 lat temu chciałem zrobić konto do celów firmowych, lecz chcieli za dużo danych osobisty i zrezygnowałem. Ostatnimi czasy weszłem w posiadanie loginu i hasła i mogę sobie to medium przeglądać. Ono jest straszne.

Zgaduję, że insta jest jeszcze gorsze, gdyż ono chyba zostało zaprojektowane dla totalnych idiotów.

W ogóle to i sexc trochę się ostatnio iksuje.

Fejs nigdy był dobry, ale był mniej zły niż jest obecnie.

• A co to jest ten cały Pejsdzbuk?

• Prof. A.Nowak wzywa do protestów.

W rozmowie z portalem wPolityce.pl historyk zwrócił uwagę, że przeciwko Karolowi Nawrockiemu „ze wzmożoną siłą” skierowano tę samą „kampanię hejtu i nienawiści”, którą najpierw środowisko Donalda Tuska skierowało przeciw śp. prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu, a później prezydentowi Andrzejowi Dudzie.

• „Siła jest może jeszcze większa, ale to jest ten sam proces i myślę, że pora chyba obudzić się i zorganizować wielkie masowe protesty przeciwko kłamstwu, bo podstawą tej kampanii, która trwa już 20 lat jest kłamstwo”

• powiedział prof. Nowak.

Uczony zauważył, że „Donald Tusk w każdym poście, w którym wzywa do nienawiści, mówi, że wzywa do jedności”.

• „Tego rodzaju zakłamanie, wspierane przez bardzo potężne media, zwłaszcza te, które mają swój kapitał w Niemczech, jest zjawiskiem pozwalającym żyć w bańce czytelnikom Onetu, czy Gazety Wyborczej. Żyjąc tą nienawiścią, wzywają jednocześnie do jedności i mówią, że trzeba tylko wyeliminować 10 mln 600 tys. współobywateli, którzy inaczej zagłosowali, bo nie chce tu cytować określeń przytoczonych przez Joannę Szczepkowską”

• wskazał.

• „Myślę, że tego rodzaju zjawisko musi być przekłute masowymi protestami, które będą stacjonowały pod TVN-em, Onetem, Gazetą Wyborczą i przede wszystkim pod kancelarią premiera Donalda Tuska i pod jego domem, tam, gdzie on mieszka. Trzeba mu uświadomić, że to kłamstwo nie może trwać w nieskończoność”

• Spisane będą czyny i rozmowy, jak mówi poeta.

• Sprawdzimy moc sprawczą prof. Nowaka. Obawiam się jednak, że nie każdy mądrala jest Jarosławem Kaczyńskim.

• @los powiedział(a):
    Sprawdzimy moc sprawczą prof. Nowaka. Obawiam się jednak, że nie każdy mądrala jest Jarosławem Kaczyńskim.

bo liczyć się teraz będą tylko CZYNY, a nie słowa. Tych wypowiedziano i napisano to tu, to tam już nadto.
    Ps. Piłsudski o tym wiedział na początku XXw. i zainicjował tworzenie Związku Walki CZYNNEJ jeszcze przed wybuchem IWS

• erudycja profesora nie powinna wykraczać poza książki, inaczej naraża się na śmieszność

• edytowano 1 December

Też tak uważam, jednakowoż z wypromowaniem prezydenta mu się udało. Z kandydatami na następcę Jarosława nieco gorzej.

• @Brzost powiedział(a):
    Też tak uważam, jednakowoż z wypromowaniem prezydenta mu się udało. Z kandydatami na następcę Jarosława nieco gorzej.

A kogo by Koleżeństwo widziało jako następcę JK?

• Chyba oczywiste - Nawrocki.

• @los powiedział(a):
    Chyba oczywiste - Nawrocki.

chciałam się przeciwstawić, ale tak - to dziś najlepsza kandydatura. Nie zna partii i nie musi, są ludzie, którzy to ogarną. Jest dobrym punktem zbornym i ma dobrze poukładane w głowie. I potrafi być stanowczy.

• Przewodniczącym Partii Republikańskiej w USA jest niejaki Joe Gruters. Kto z was wiedział o tym wcześniej? NIe idzie o formalnego przewodniczącego tylko lidera obozu a tym jest Donald Trump. Liderem obozu patriotycznego w Polsce jest Karol Nawrocki - już teraz. Dowód: Niemcen szarpie za nogawki Kaczyńskiego ale nie ośmieli się zaatakować Nawrockiego.

• @Mania powiedział(a):
    W ogóle finaliści byli świetni; dziewczyna która zdobyła II m-ce też lepsza od wszystkich śpiewających celebrytek.
    Przy tym - ci młodzi ludzie sprawiali b. sympatyczne wrażenie. Najlepsza edycja ze wszystkich, które oglądałam.

Jasiek Piwowarczyk:

...nie klikam, stylówa mnie przeraża

• @los powiedział(a):
    Przewodniczącym Partii Republikańskiej w USA jest niejaki Joe Gruters. Kto z was wiedział o tym wcześniej? NIe idzie o formalnego przewodniczącego tylko lidera obozu a tym jest Donald Trump. Liderem obozu patriotycznego w Polsce jest Karol Nawrocki - już teraz. Dowód: Niemcen szarpie za nogawki Kaczyńskiego ale nie ośmieli się zaatakować Nawrockiego.

W kampanii Mentzen różne rzeczy wygadywał na Nawrockiego jednak.

• Wtedy jeszcze mógł.

• @Filioquist powiedział(a):

@Mania powiedział(a):

Jasiek Piwowarczyk:

...nie klikam, stylówa mnie przeraża

Nie ma łańcuszków, kolczyków. To zdeklarowany katolik.

• @los powiedział(a):

Prezydent może być szefem partii?

• @Mania powiedział(a):

@los powiedział(a):

Prezydent może być szefem partii?

Była już odpowiedź na to pytanie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.