Skip to content

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - Karol Nawrocki

1171819202123»

Komentarz

• @Filioquist powiedział(a):

@los powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):
    To nie było prezydenta Kwaśniewskiego, marszałków Oleksego i Borowskiego i premierów Oleksego, Cimoszewicza, Millera i Belki?

Od roku 1989 minęło 36 lat, zbrodnie seksualne wobec nieletnich przedawniają się po 30 latach, pozostałe zbrodnie po 20 latach. Przed rokiem 2022 umyślne zabójstwo przedawniało się po 30 latach.

Czyli - mieliśmy całe 36 lat na rozliczenie się z komuchami, mogliśmy ich wsadzać, wieszać i rozstrzeliwać. Cośmy rozliczyli, tośmy rozliczyli (hehehehe), teraz mają te same prawa co pozostali.

Od 10 lat słyszymy mantrowanie o Piotrowiczu a tu nagle wyborcy PO regularne gratulacje składają Czarzastemu, no rodzi to jednak dysonans, przynajmniej po naszej stronie.

Tzw. tamta strona nie stanowi żadnej siły a są u władzy jedynie dzięki mizerii intelektualnej i moralnej zaludnienia.

...i PiSu

Partie polityczne są emanacją społeczeństwa.

• PiS to najlepsze co w Polsce. Paznokieć Marka Suskiego jest więcej wart niż wszystkie mądrale cuzamen.

• @los powiedział(a):
    PiS to najlepsze co w Polsce.

...chętnie się zgodzę. A efekty widać gołym okiem gdzie się nie rozejrzeć

• Wiele razy pisałem, co należy zrobić, aby Polska była lepsza: pracować nad tym, aby Polska była lepsza. Zaczynając od siebie.

• @los powiedział(a):
    Wiele razy pisałem, co należy zrobić, aby Polska była lepsza: pracować nad tym, aby Polska była lepsza. Zaczynając od siebie.

...wiadomo, takoż i czynię

ps.

i głosować na PiS?

pps.

głosuję, głosuję

• ...ze świadomością, że to

tudzież

• edytowano 2 December

Pan Prezydent Karol Nawrocki podpisał ustawę o zakazie hodowli zwierząt futerkowych i zawetował łańcuchową.

• edytowano 2 December

zerwiskóry trve-prawicy wyją na portalu X niemiłosiernie🙈
    A co do łańcucha, to taki greps mnie się pomniał: tak to bywa, pies się topi, łańcuch pływa 😎

A może to było "PiS się topi, łańcuch pływa"? Już nie wiem, nie pamiętam 🤷‍♂️

• Godnie.

• ...ale to PJK się cieszy czy nie?

• Kot się cieszy. Albo ma to pod ogonem.

• Napisałem list do Pana Prezdeta w tej sprawie, więc cieszę się, że choć łańcuchowa poszła na dno.

Rozczarowujące, ale większą winę ponosi infantylny dziad.

• "Wszyscy, nawet wyborcy Nawrockiego, wyklinają go za zawetowanie ustawy nakładającej na właścicieli psów obowiązek trzymania ich w kojcach, że jego zdaniem byłyby za duże, wielkości kawalerek i prawo to byłoby martwe. Sprawdziłem z ciekawości jak to wygląda na Allegro i okazuje się, że jest tam tylko 1, słownie jeden 18 m2 kojec spełniający ustawowy wymóg powierzchni dla psa między 20, a 30 kg i ani jednego dla psa o wadze powyżej 30 kg. Nikt nawet nie zaczął produkcji kojców o ustawowej wielkości i nikt by takich nie wyprodukował w przewidywalnej przyszłości. Okazuje się, że ludzie, którzy kupują swoim psom kojce nie kupują ich aż tak wielkich."

• Kraj, który stoi w obliczu wojny, roznamiętnia się o jakieś psie wygody.

• Czego pan chcesz od ludzi, tacy byli, tacy są i tacy będą.

• @Wielen powiedział(a):
    Kraj, który stoi w obliczu wojny, roznamiętnia się o jakieś psie wygody.

Gdy wojna już wybuchnie nie przestaną, ludzie wozili bezpańskie psy i koty z Ukrainy do Polski.

• A mógł obie zawetować. Wszystkie qrvy zawyłyby jak zwykle. Sejm mógłby spróbować weta odrzucać. Zabawa byłaby przednia.

• "Nie znam takiego rozwiązania, że ofiary same płacą za poniesione zło ze strony najeźdźcy.
    Tusk powinien PRZEPROSIĆ.

Do Berlina przekazuję wiadomość:

Niech się poważnie pochylą nad odszkodowaniami dla Polski".

• W tle wzbudzająca zaufanie Pani Pułkownik.

• edytowano 09:22

Coraz lepiej.

"Mądrzejsi ode mnie zwrócili mi uwagę a propos wczorajszej dyskusji o kojcach, że nie widzę czegoś oczywistego dla fachowców - kwestii transportu. Porządne kojce budowane są na bazie standardowych szkieletów stalowych o wymiarach 2,5 m x 6 m - 12m2. Klient zamawia, przyjeżdża ciężarówka z dźwigiem i stawia na bloczkach betonowych i już. Aby przywieźć coś szerszego potrzeba specjalnych zgód i opłat za transport takiego szerokiego ładunku. Nie mam tu pretensji do autorów ustawy, bo mogli o tym nie wiedzieć, ja też nie wiedziałem, ale biuro legislacyjne sejmu powinno zwrócić uwagę na kolizję przepisów tej ustawy z przepisami o ruchu drogowym."

Oczywiście to można przewozić rozmontowane, wtedy po prostu zamiast 20 tysięcy za taką psia budę trzeba będzie zapłacić 30 z montażem, jasna sprawa.

• @trep powiedział(a):
    "Nie znam takiego rozwiązania, że ofiary same płacą za poniesione zło ze strony najeźdźcy.
    Tusk powinien PRZEPROSIĆ.

Do Berlina przekazuję wiadomość:

Niech się poważnie pochylą nad odszkodowaniami dla Polski".

...sigma? to już nie jest alfa? nie nadążam :LOL:

• ...PiS przełamie razem z ZiS veto łańcuchowe?

• edytowano 12:39

280 / 415 = 0,67
    Czyli przy powtórzeniu ostatniego wyniku by się przełamało z nawiązką.
    Przy mobilizacji pozostałych posłów wystarczy:

• 27 posłów PiS głosujących za lub:
    • 45 posłów PiS niegłosujących

Względnie jakaś kombinacja powyższych.

Biorąc pod uwagę, że pozostałe kluby i koła głosowały jednomyślnie, raczej zdania nie zmienią. Pierwszy raz w tej kadencji coś zależy naprawdę od klubu PiS.

Edit: oczywiście założyłem, że Ziobro ani Romanowski i tak nie głosują.

• @Wielen powiedział(a):

Heh....Panie! ja ostatnio znalazłem kalendarz adwentowy dla..... psów.
    Już mi się nawet urwami nie chce rzucać na to wszystko.....

• @marniok powiedział(a):

@Wielen powiedział(a):

Na take sytuacje mam zawsze trafny aforyzm: "Piesku, zdechnij!"

• @marniok powiedział(a):

@Wielen powiedział(a):

Na taki komentarz zostałem potraktowany "przykład prawackiej tępoty" - niech spierdalają, jest coraz więcej ataków psów na ludzi, w tym tragicznych, zwolnienie psów z łańcuchów rozwiąże worek z tego typu problemami. Naprawdę noście jakieś pałki i/lub gaz na wyprawy poza miasto bo prędzej czy później nas to spotka.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.