@los powiedział(a):
To nie było prezydenta Kwaśniewskiego, marszałków Oleksego i Borowskiego i premierów Oleksego, Cimoszewicza, Millera i Belki?
Od roku 1989 minęło 36 lat, zbrodnie seksualne wobec nieletnich przedawniają się po 30 latach, pozostałe zbrodnie po 20 latach. Przed rokiem 2022 umyślne zabójstwo przedawniało się po 30 latach.
Czyli - mieliśmy całe 36 lat na rozliczenie się z komuchami, mogliśmy ich wsadzać, wieszać i rozstrzeliwać. Cośmy rozliczyli, tośmy rozliczyli (hehehehe), teraz mają te same prawa co pozostali.
Od 10 lat słyszymy mantrowanie o Piotrowiczu a tu nagle wyborcy PO regularne gratulacje składają Czarzastemu, no rodzi to jednak dysonans, przynajmniej po naszej stronie.
Tzw. tamta strona nie stanowi żadnej siły a są u władzy jedynie dzięki mizerii intelektualnej i moralnej zaludnienia.
zerwiskóry trve-prawicy wyją na portalu X niemiłosiernie🙈
A co do łańcucha, to taki greps mnie się pomniał: tak to bywa, pies się topi, łańcuch pływa 😎
A może to było "PiS się topi, łańcuch pływa"? Już nie wiem, nie pamiętam 🤷♂️
"Wszyscy, nawet wyborcy Nawrockiego, wyklinają go za zawetowanie ustawy nakładającej na właścicieli psów obowiązek trzymania ich w kojcach, że jego zdaniem byłyby za duże, wielkości kawalerek i prawo to byłoby martwe. Sprawdziłem z ciekawości jak to wygląda na Allegro i okazuje się, że jest tam tylko 1, słownie jeden 18 m2 kojec spełniający ustawowy wymóg powierzchni dla psa między 20, a 30 kg i ani jednego dla psa o wadze powyżej 30 kg. Nikt nawet nie zaczął produkcji kojców o ustawowej wielkości i nikt by takich nie wyprodukował w przewidywalnej przyszłości. Okazuje się, że ludzie, którzy kupują swoim psom kojce nie kupują ich aż tak wielkich."
"Mądrzejsi ode mnie zwrócili mi uwagę a propos wczorajszej dyskusji o kojcach, że nie widzę czegoś oczywistego dla fachowców - kwestii transportu. Porządne kojce budowane są na bazie standardowych szkieletów stalowych o wymiarach 2,5 m x 6 m - 12m2. Klient zamawia, przyjeżdża ciężarówka z dźwigiem i stawia na bloczkach betonowych i już. Aby przywieźć coś szerszego potrzeba specjalnych zgód i opłat za transport takiego szerokiego ładunku. Nie mam tu pretensji do autorów ustawy, bo mogli o tym nie wiedzieć, ja też nie wiedziałem, ale biuro legislacyjne sejmu powinno zwrócić uwagę na kolizję przepisów tej ustawy z przepisami o ruchu drogowym."
Oczywiście to można przewozić rozmontowane, wtedy po prostu zamiast 20 tysięcy za taką psia budę trzeba będzie zapłacić 30 z montażem, jasna sprawa.
280 / 415 = 0,67
Czyli przy powtórzeniu ostatniego wyniku by się przełamało z nawiązką.
Przy mobilizacji pozostałych posłów wystarczy:
27 posłów PiS głosujących za lub:
45 posłów PiS niegłosujących
Względnie jakaś kombinacja powyższych.
Biorąc pod uwagę, że pozostałe kluby i koła głosowały jednomyślnie, raczej zdania nie zmienią. Pierwszy raz w tej kadencji coś zależy naprawdę od klubu PiS.
Edit: oczywiście założyłem, że Ziobro ani Romanowski i tak nie głosują.
@Wielen powiedział(a):
Kraj, który stoi w obliczu wojny, roznamiętnia się o jakieś psie wygody.
Heh....Panie! ja ostatnio znalazłem kalendarz adwentowy dla..... psów.
Już mi się nawet urwami nie chce rzucać na to wszystko.....
Na taki komentarz zostałem potraktowany "przykład prawackiej tępoty" - niech spierdalają, jest coraz więcej ataków psów na ludzi, w tym tragicznych, zwolnienie psów z łańcuchów rozwiąże worek z tego typu problemami. Naprawdę noście jakieś pałki i/lub gaz na wyprawy poza miasto bo prędzej czy później nas to spotka.
Nie jest łatwo wcelować w psa gazem w sytuacji gdy jest choćby nawet lekki wiatr a do tego pies skacze dookoła jak małpa i probuje zachodzić od tyłu. A wcelować jadąc rowerem jest prawie niemożliwe.
Komentarz
Partie polityczne są emanacją społeczeństwa.
PiS to najlepsze co w Polsce. Paznokieć Marka Suskiego jest więcej wart niż wszystkie mądrale cuzamen.
...chętnie się zgodzę. A efekty widać gołym okiem gdzie się nie rozejrzeć
Wiele razy pisałem, co należy zrobić, aby Polska była lepsza: pracować nad tym, aby Polska była lepsza. Zaczynając od siebie.
...wiadomo, takoż i czynię
ps.
i głosować na PiS?
pps.
głosuję, głosuję
...ze świadomością, że to
tudzież
Pan Prezydent Karol Nawrocki podpisał ustawę o zakazie hodowli zwierząt futerkowych i zawetował łańcuchową.
zerwiskóry trve-prawicy wyją na portalu X niemiłosiernie🙈
A co do łańcucha, to taki greps mnie się pomniał: tak to bywa, pies się topi, łańcuch pływa 😎
A może to było "PiS się topi, łańcuch pływa"? Już nie wiem, nie pamiętam 🤷♂️
Godnie.
...ale to PJK się cieszy czy nie?
Kot się cieszy. Albo ma to pod ogonem.
Napisałem list do Pana Prezdeta w tej sprawie, więc cieszę się, że choć łańcuchowa poszła na dno.
Rozczarowujące, ale większą winę ponosi infantylny dziad.
"Wszyscy, nawet wyborcy Nawrockiego, wyklinają go za zawetowanie ustawy nakładającej na właścicieli psów obowiązek trzymania ich w kojcach, że jego zdaniem byłyby za duże, wielkości kawalerek i prawo to byłoby martwe. Sprawdziłem z ciekawości jak to wygląda na Allegro i okazuje się, że jest tam tylko 1, słownie jeden 18 m2 kojec spełniający ustawowy wymóg powierzchni dla psa między 20, a 30 kg i ani jednego dla psa o wadze powyżej 30 kg. Nikt nawet nie zaczął produkcji kojców o ustawowej wielkości i nikt by takich nie wyprodukował w przewidywalnej przyszłości. Okazuje się, że ludzie, którzy kupują swoim psom kojce nie kupują ich aż tak wielkich."
Kraj, który stoi w obliczu wojny, roznamiętnia się o jakieś psie wygody.
Czego pan chcesz od ludzi, tacy byli, tacy są i tacy będą.
Gdy wojna już wybuchnie nie przestaną, ludzie wozili bezpańskie psy i koty z Ukrainy do Polski.
A mógł obie zawetować. Wszystkie qrvy zawyłyby jak zwykle. Sejm mógłby spróbować weta odrzucać. Zabawa byłaby przednia.
"Nie znam takiego rozwiązania, że ofiary same płacą za poniesione zło ze strony najeźdźcy.
Tusk powinien PRZEPROSIĆ.
Do Berlina przekazuję wiadomość:
Niech się poważnie pochylą nad odszkodowaniami dla Polski".
W tle wzbudzająca zaufanie Pani Pułkownik.
Coraz lepiej.
"Mądrzejsi ode mnie zwrócili mi uwagę a propos wczorajszej dyskusji o kojcach, że nie widzę czegoś oczywistego dla fachowców - kwestii transportu. Porządne kojce budowane są na bazie standardowych szkieletów stalowych o wymiarach 2,5 m x 6 m - 12m2. Klient zamawia, przyjeżdża ciężarówka z dźwigiem i stawia na bloczkach betonowych i już. Aby przywieźć coś szerszego potrzeba specjalnych zgód i opłat za transport takiego szerokiego ładunku. Nie mam tu pretensji do autorów ustawy, bo mogli o tym nie wiedzieć, ja też nie wiedziałem, ale biuro legislacyjne sejmu powinno zwrócić uwagę na kolizję przepisów tej ustawy z przepisami o ruchu drogowym."
Oczywiście to można przewozić rozmontowane, wtedy po prostu zamiast 20 tysięcy za taką psia budę trzeba będzie zapłacić 30 z montażem, jasna sprawa.
...sigma? to już nie jest alfa? nie nadążam :LOL:
...PiS przełamie razem z ZiS veto łańcuchowe?
280 / 415 = 0,67
Czyli przy powtórzeniu ostatniego wyniku by się przełamało z nawiązką.
Przy mobilizacji pozostałych posłów wystarczy:
Względnie jakaś kombinacja powyższych.
Biorąc pod uwagę, że pozostałe kluby i koła głosowały jednomyślnie, raczej zdania nie zmienią. Pierwszy raz w tej kadencji coś zależy naprawdę od klubu PiS.
Edit: oczywiście założyłem, że Ziobro ani Romanowski i tak nie głosują.
Heh....Panie! ja ostatnio znalazłem kalendarz adwentowy dla..... psów.
Już mi się nawet urwami nie chce rzucać na to wszystko.....
Na take sytuacje mam zawsze trafny aforyzm: "Piesku, zdechnij!"
Na taki komentarz zostałem potraktowany "przykład prawackiej tępoty" - niech spierdalają, jest coraz więcej ataków psów na ludzi, w tym tragicznych, zwolnienie psów z łańcuchów rozwiąże worek z tego typu problemami. Naprawdę noście jakieś pałki i/lub gaz na wyprawy poza miasto bo prędzej czy później nas to spotka.
Nie jest łatwo wcelować w psa gazem w sytuacji gdy jest choćby nawet lekki wiatr a do tego pies skacze dookoła jak małpa i probuje zachodzić od tyłu. A wcelować jadąc rowerem jest prawie niemożliwe.
Polecam bicykle