Skip to content

Zgadywanka

2»

Komentarz

• Ciekawa rzecz, ale z drugiej strony, przy wnioskowaniu zwykle nie jesteśmy w stanie wychwycić wszystkich niejawnych założeń, które czynimy. Nie ma szans.

• edytowano 2 May

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    Ja wiem. Pytałem Marię, żeby pokazać jej błąd.

Ale chyba nie przeczytałeś w całości mojego postu. Nie zrobiłam żadnego błędu - odwrotna strona karty z literą B jest jej rewersem, a nie awersem litery U.
    Przeczytaj jeszcze raz cytowane przeze mnie pytanie Losa. Albo w ogóle przeczytaj cały wątek.
    Po prostu odpowiedziałam na pierwotne założenia zgadywanki, które Los niecnie zmienił w trakcie jej trwania.

I na dodatek nadal się upiera przy swoim ;)
    Jeszcze raz (ostatni) podkreślam - po odwróceniu karty jej awers NIE STAJE się rewersem (może zapytajcie ałtorytet, czyli IA, bo mnie się już nie chce.)

Ps. Po powtórnym przeanalizowaniu problemu (we w tym momencie pusty śmiech mnie ogarnął) to chyba jednak pierwsza odpowiedź (tylko A) była poprawna 😝
    Ale jest 01.17, więc idę spać.

EOT

• To nie jest dobry obyczaj upierać się przy czyimś nieprecyzyjnym sformułowaniu, jeśli zostało ono uściślone. Sugeruje wrogość i czepialstwo.

• Wszak z drugiej strony forumkowy obyczaj nakazuje udzielić odpowiedzi (skomentować adresowany do ciebie post) na zadane pytanie, nieprawdaż?
    I ani wrogość, ani czepialstwo, ale myśl sobie co chcesz.

EOT definitywnie

• @Exspectans powiedział(a):
    Ciekawa rzecz, ale z drugiej strony, przy wnioskowaniu zwykle nie jesteśmy w stanie wychwycić wszystkich niejawnych założeń, które czynimy. Nie ma szans.

Dlatego właśnie Thaler zaproponował tę zabawę. Karta B jest majstersztykiem.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.