Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1781782783784786

Komentarz

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    To dobrze, wiadomo jak kończyły te, które tętniły, nawet sformułowałem wiele lat temu teorię upadku forów.

Ponawia się zapytanie, dlaczego Kulega tutaj cały czas zagląda i nawet udziela się, skoro mu tak źle?

• Lubię politykę, bo od maleńkości o niej się w moim domu rozmawiało na co dzień. Jeśli się żyje w Polsce, nie sposób ignorować tej materii, bo kotłuje się u nas jak w tyglu. Poza tym fascynują mnie ludzie, więc nie jest mi obojętne czy na czele rządu/ resortu stoi skorumpowany łajdak czy ktoś przyzwoitszy, bo od tego zależy nasze życie, nasze pieniądze, zdrowie, bezpieczeństwo, edukacja młodzieży i dzieci, propaganda itd. Jesteśmy Polakami i mamy polskie obowiązki. Obywatelskie obowiązki. Mz, KAŻDY świadomy obywatel powinien się interesować polityką.

Ufff...

• @Eden powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):
    To dobrze, wiadomo jak kończyły te, które tętniły, nawet sformułowałem wiele lat temu teorię upadku forów.

Ponawia się zapytanie, dlaczego Kulega tutaj cały czas zagląda i nawet udziela się, skoro mu tak źle?

Polecam przeczytać dialog że zrozumieniem.

• @Mania powiedział(a):
    Lubię politykę, bo od maleńkości o niej się w moim domu rozmawiało na co dzień. Jeśli się żyje w Polsce, nie sposób ignorować tej materii, bo kotłuje się u nas jak w tyglu. Poza tym fascynują mnie ludzie, więc nie jest mi obojętne czy na czele rządu/ resortu stoi skorumpowany łajdak czy ktoś przyzwoitszy, bo od tego zależy nasze życie, nasze pieniądze, zdrowie, bezpieczeństwo, edukacja młodzieży i dzieci, propaganda itd. Jesteśmy Polakami i mamy polskie obowiązki. Obywatelskie obowiązki. Mz, KAŻDY świadomy obywatel powinien się interesować polityką.

Ufff...

A ja nie lubię.
    Wystarczy tylko być po dobrej stronie i robić co należy, przekonywać innych a szczególnie głosować.
    Pieprzenie trzy po trzy na forum, gdzie wszyscy mają te same zdanie nic nie wnosi a bardzo irytuje.

👣

🐾
    🐾

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

@Mania powiedział(a):
    Lubię politykę, bo od maleńkości o niej się w moim domu rozmawiało na co dzień. Jeśli się żyje w Polsce, nie sposób ignorować tej materii, bo kotłuje się u nas jak w tyglu. Poza tym fascynują mnie ludzie, więc nie jest mi obojętne czy na czele rządu/ resortu stoi skorumpowany łajdak czy ktoś przyzwoitszy, bo od tego zależy nasze życie, nasze pieniądze, zdrowie, bezpieczeństwo, edukacja młodzieży i dzieci, propaganda itd. Jesteśmy Polakami i mamy polskie obowiązki. Obywatelskie obowiązki. Mz, KAŻDY świadomy obywatel powinien się interesować polityką.

Ufff...

A ja nie lubię.
    Wystarczy tylko być po dobrej stronie i robić co należy, przekonywać innych a szczególnie głosować.
    Pieprzenie trzy po trzy na forum, gdzie wszyscy mają te same zdanie nic nie wnosi a bardzo irytuje.

...ja mam nierzadko inne :D

@Mania powiedział(a):

Ufff...

A ja nie lubię.

A sportem się interesujesz?

• edytowano 3 June

Polski snajper rekordzistą świata: dwukrotnie trafił w cel oddalony o ponad 3 000 metrów

https://x.com/Marionka_dor/status/2061707842432692326

• edytowano 3 June

Sportem mało, kiedyś bardziej.
    Lubię olimpiady, FIFA world cup, i finały baseballa, hokeja i kosza ale tylko gdy Toronto gra jak w zeszłym sezonie (baseball) co bardzo rzadko się zdarza.
    Więc prawie nigdy nie oglądam.
    W tym roku piłki nożnej nie zobaczę wcale bo wyjeżdżamy na wakacje i nie mam zamiaru oglądać TV i odcinam się od internatu.

Jak chcecie to mogę więcej napisać w innem wątku o naszych wakacjach (także przeszłych, bo nie pisałem).

Co do tego tutej o polityce to zgadzam się z trepem.

Jeszcze dodam, że irytuje mnie rzucanie nazwiskami jakichś podrzędnych polityków, jutuberów, bublicystów, blaggerów, użydkowników pejs zbuka, X-centryków, OZI-minków, o których mało kto słyszał (na pewno nie ja) a to tylko dlatego, żeby błysnąć na forum. A jak nie znasz to se wyguglaj i wuj.
    Ja się z tego śmieję.
    SMSPF

👣

🐾
    🐾

• Sport jest sto razy mniej ciekawy od polityki. A co do ważności - cóż, jest nic ale to zupełnie nic nieważny.

• edytowano 3 June

Są jakieś przygotowania pod awans Sobkowiak-Czarneckiej (tej od SAFE). Pytanie czy w roli Kopacz 2.0 czy na razie tylko jakieś ministerstwo? Jak prześledzi się jej karierę to zaliczyła wszystkie ważniejsze niemieckie stypendia, więc prowadzona wzorowo i żadna to zmiana na lepsze. Zapewne wymianka pod wybory by przepchnąć nową twarz i na tym wygrać.

• Wymianka pod wybory aby to nie Tusk dał tyła. Pamiętacie Tuska na wieczorze wyborczym Rafaua? On jeden się nie cieszył, bo wiedział, że przegrali. To mądry człowiek.

• Mam takie przeczucie, że to mogą być ostatnie wybory Tuska i Kaczyńskiego

• @celnik.mateusz powiedział(a):
    Mam takie przeczucie, że to mogą być ostatnie wybory Tuska i Kaczyńskiego

chciałabym, żeby Tusk w następnych wyborach brał udział. Oznaczałoby to, że szwabski zarząd wciąż nie może znaleźć nikogo lepszego na jego miejsce.

• Lepiej nie wystawiać złego na próbę. Apage!

• @KazioToJa powiedział(a):

@celnik.mateusz powiedział(a):
    Mam takie przeczucie, że to mogą być ostatnie wybory Tuska i Kaczyńskiego

chciałabym, żeby Tusk w następnych wyborach brał udział. Oznaczałoby to, że szwabski zarząd wciąż nie może znaleźć nikogo lepszego na jego miejsce.

Nie mają i nigdy mieć nie będą mieć nikogo lepszego, bądźmy poważni. Takie czarne diamenty trafiają się raz na stulecia.

Sportem mało, kiedyś bardziej.
    Lubię olimpiady, FIFA world cup, i finały baseballa, hokeja i kosza ale tylko gdy Toronto gra jak w zeszłym sezonie (baseball) co bardzo rzadko się zdarza.
    Więc prawie nigdy nie oglądam.
    W tym roku piłki nożnej nie zobaczę wcale bo wyjeżdżamy na wakacje i nie mam zamiaru oglądać TV i odcinam się od internatu.

Jak chcecie to mogę więcej napisać w innem wątku o naszych wakacjach (także przeszłych, bo nie pisałem).

Co do tego tutej o polityce to zgadzam się z trepem.

Jeszcze dodam, że irytuje mnie rzucanie nazwiskami jakichś podrzędnych polityków, jutuberów, bublicystów, blaggerów, użydkowników pejs zbuka, X-centryków, OZI-minków, o których mało kto słyszał (na pewno nie ja) a to tylko dlatego, żeby błysnąć na forum. A jak nie znasz to se wyguglaj i wuj.
    Ja się z tego śmieję.
    SMSPF

musi być jakieś życie na osiedlu, jakies tło, jest nią bieżaczką, michałki, analogicznie jakby tu było 40 tematów z opisami montowania szyby w prysznicu, to wszyscy by mieli dość i starali się od tego dystansować polityką, ale jak dasz jeden w stylu wiecha to będziemy klaskali i czuli powiew życia z kabiny

• edytowano 4 June

"Zygfryd Czaban
    @CDzwoni
    ·
    15 g.
    W sumie niezwykłe, że Niemcy mogą po prostu desygnować na premiera Polski swoją stypendystkę, której miesiąc temu nikt nie kojarzył i ta osoba najzwyklej w świecie zostanie premierem.
    Bo zostanie."

Stypendystka Sorosa i Krzyżaków - faktycznie- może zastąpić Tuska, ale czy przypadnie do gustu większości Polaków? Wątpię. Zwłaszcza, że Sorosowi pali się pod siedzeniem.

• Omamo! Głowa mała ile ta kobieta pokończyła kursów. Modelowa eurokratka, a teraz - specjalistka d/s Instrumentu jakiegoś tam. Reprezentantka PSL na forum międzynarodowym.

• Nawet podobna

• Kożuszek był pierwszym, który dostrzegł w niej to "coś".

• Mlodsza siostra.

• tak nie docenić pani Polak?

• @Mania powiedział(a):
    Omamo! Głowa mała ile ta kobieta pokończyła kursów. Modelowa eurokratka, a teraz - specjalistka d/s Instrumentu jakiegoś tam. Reprezentantka PSL na forum międzynarodowym.

.
    .
    .
    O ku*wa ale wypłosz!
    Kto to jest?

👣

🐾
    🐾

• Jestem złem człowiekiem.
    Napisałem: "o ku*wa ale wypłosz!"

Inteligent zara wyjaśnił mnie to, czego nie wiedziałem:

Ej aj waj: "O, aż tak źle to wygląda? 😮Sformułowanie „wypłosz” zwykle oznacza kogoś, kto wygląda na bardzo wystraszonego, zmęczonego, zaniedbanego albo po prostu zaskoczonego i zszokowanego życiem (jakby przed chwilą uciekł z buszu).O co dokładnie chodzi? Mówisz o:Kimś, kogo właśnie zobaczyłeś/aś (np. na ulicy albo w internecie)?"

ja: tak, magdalena sobkowiak-czarnecka, kto to jest?

Ej aj waj: "Magdalena Sobkowiak-Czarnecka jest polską urzędniczką państwową, politolożką oraz byłą dziennikarką, która od stycznia 2024 roku pełni funkcję Podsekretarza Stanu w Kancelarii Prezesa Rad (dalej nie czytałem)..."

Ja: czy ona jest na dragach bo ma oczy jak wypłosz?

No i zesrał się propagandą; po czterech zdaniach i tak przestałem czytać:

Ej aj waj: "Nie ma żadnych dowodów ani informacji, które wskazywałyby na to, że Magdalena Sobkowiak-Czarnecka zażywa substancje odurzające. Jej specyficzny, szeroko otwarty wyraz oczu podczas wystąpień publicznych to naturalna cecha mimiki lub efekt silnych emocji i zmęczenia.Jej wygląd w ostatnich dniach stał się obiektem komentarzy w sieci ze względu na bardzo intensywny czas w jej karierze:Skrajne wycieńczenie: Jako pełnomocniczka ds. SAFE nadzorowała domykanie ogromnego programu obronnego, co – jak sama przyznała w Radiu TOK FM – wiązało się z pracą pod ogromną presją czasu, brakiem snu i rozłąką z rodziną.Ogromne emocje: Podczas konferencji prasowych w Stalowej Woli pod koniec maja 2026 roku minister wygłosiła bardzo emocjonalne przemówienie, w którym drżącym głosem zwracała się do swojej córki. Wysokie napięcie i stres mocno odbiły się na jej ekspresji twarzy.Fala internetowego hejtu: Z powodu tych wystąpień i sporu politycznego wokół unijnych miliardów na zbrojenia, urzędniczka stała się celem zorganizowanych ataków osobistych oraz złośliwych memów komentujących jej wygląd.Zobacz fragment jej niedawnego wywiadu, w którym osobiście odnosi się do fali personalnych ataków i kulis swojej pracy:1:51Fala hejtu, obrzydzenia i kłamstwa była ogromna. Nie chcę ...Radio TOK FMFacebook · Jun 3, 2026Chcesz dowiedzieć się więcej o kulisach programu SAFE lub o tym, jak minister komentuje zarzuty opozycji?4 sitesMagdalena Sobkowiak-Czarnecka drżącym głosem ...May 31, 2026 — Magdalena Sobkowiak-Czarnecka drżącym głosem przeprasza swoją córkę za nieobecność w domu w Dzień Matki i uspokaja, że nigdy nie t...0:35Facebook·Małgorzata NiemczykFala hejtu, obrzydzenia i kłamstwa była ogromna. Nie chcę ...Jun 3, 2026 — Magdalena Sobkowiak-Czarnecka, pełnomocniczka ds. SAFE, w #PoranekTOKFM o hejcie, jaki spadł na jej osobę: Fala hejtu, obrzydzenia...1:51Facebook·Radio TOK FMSobkowiak-Czarnecka o programie SAFE: to, co się udało, ma ...Jun 3, 2026 — Sobkowiak-Czarnecka o programie SAFE: to, co się udało, ma wagę historyczną ... Mam nadzieję, że pan prezydent już rozumie, że to ...TVN24Show all
    .
    .
    .
    .
    O ja cie. Jestem złem człowiekiem.
    .
    .
    .

Jestem złem człowiekiem??

👣

🐾
    🐾

• a polskim przedszkolakom nie będą dawać do jedzenia mięsa, bo ślad węglowy.

• edytowano 17:33

@KazioToJa powiedział(a):
    a polskim przedszkolakom nie będą dawać do jedzenia mięsa, bo ślad węglowy.

Wcale bym się nie zdziwił. Chociaż podobno większe pierdy idą od pokarmu roślinnego. Jak rzyć? ;-)

• edytowano 17:32

@Brzost powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):
    a polskim przedszkolakom nie będą dawać do jedzenia mięsa, bo ślad węglowy.

Wcale bym się nie zdziwił. Chociaż podobno większe pierdy idą od pokarmu roślinnego. Jak rzyć? ;-)

Coraz bardziej śmierdzi to wszystko, z czym przyszło nam się mierzyć 🐒💨😷🤢

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.