Skip to content

Warszawski Szpital Południowy

124»

Komentarz

• Ośmiornica już rozmywa aferę. Dr Emil jest przestępcą, bo nie zawiadomił prokuratury o przestępstwie- tak gada Dubois. Kolenda Zaleska krzyczy: gdzie dowody?

• A ktoś ma jakieś wątpliwości?? Winny lekarz już nie system, ale lekarz który poinformował.

• @los powiedział(a):
    Sprawa Garlickiego to picer Zbynio, który tylko z wiązaniem krawatów sobie radzi.

Garlicki zostal ostatecznie skazany za spowodowanie smierci pacjenta przez pozostawienie gazika w ciele. Nie zostal skazany, choc powinien, za handel dawcami organow.

• W czasie całodziennego programu w kanale 0 objawił się wojskowy lekarz Narcyz Sadłoń - GENIALNY facet.
    Jest gotów bronić dr-a Emila. Twierdzi, że nie on jeden.

• Serio ktoś tak dzieciom daje na imię, w Polsce?

Wpis jest o imieniu, faceta nie znam i może jest ok.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Serio ktoś tak dzieciom daje na imię, w Polsce?

Wpis jest o imieniu, faceta nie znam i może jest ok.

Przed chwilą wyczytałam, że w latach 2009, 2010 był osobistym lekarzem Prez. Kaczyńskiego. Głęboko wierzący. Himalaista. Specjalizacja - rehabilitacja. Pracował na Szaserów z dr-em Emilem. Ojciec 4 córek.
    Nienawidzi GazWyb czemu dał wyraz w wywiadzie w kanale 0.
    Gość raczej z tych odważnych, niesalonowych.

• Może po prostu rodzice go z jakiegoś powodu nienawidzili…

• edytowano 18:22

Narcyz — Święci patroni

św. Narcyz biskup Jerozolimy
    29 października
    św. Narcyz
    2 stycznia
    męczennik wspominanego razem ze swymi braćmi: św. Argeusem i św. Marcelinem
    św. Narcyz wspominany razem ze św. Feliksem
    18 marca
    bł. Narcyz Turchan polski duchowny
    12 czerwca
    św. Narcyz wspominany razem ze św. Krescencjonem
    17 września
    św. Narcyz wspominany razem ze św Urbanem i św. Ampliatem
    31 października

A może rodzice polubili piosenkę "Boy named Sue" J.Cash'a? :-)

• Imię jak imię. przynajmniej botaniczne. Znalem kiedyś siostry o imionach Jagoda i Malina.

• Ale słowo narcyz ma w Polsce wyraźnie negatywne konotacje. Ja w pierwszym momencie myślałem, że to epitet.

• Zwłaszcza w ostatnich latach, gdy diagnozowanie "narcyzmu" stało się niezwykle modne.

• edytowano 19:46

Wysłuchałem dzisiaj wywiadu dr Jarzębowskiego w Kanale Zero.
    Nie będę się rozpisywał nt istoty wywiadu bo wszyscy znają jego szczegóły.
    Utkwiło mi za to bardzo mocno to że doktor chwali KPO (Pani minister -rozumiem że obecna - odblokowała zakupy sprzętu i wyposażenie szpitali określił jako "trzecie w Europie"), na sarkazm Stanowskiego nt WOŚP poważnie odparł że to też dzięki temu dziełu mamy tak dobre wyposażenie i że wierzy w system sprawiedliwości w Polsce (pod obecnym ministrem) oraz że chwalił zapowiedź "Pana Prezydenta Trzaskowskiego ws odpolitycznienie zarządów szpitali".
    Głosował też na Rafała.

Jak to się razem mieści w tym Człowieku? Jego zasady, przekonania i wartości, które dały mu odwagę do takich posunięć?

• @los powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@los powiedział(a):

@Łukasz_L powiedział(a):
    POPiS będzie przerzucał winę miedzy sobą chcąc utrzymać status quo.

Mentzen kelnersko obsługiwał w swoim pubie Sikorskiego i Trzaskowskiego, kiedy obok wisiały twarze polityków PiS na ścianie na plakatach z hasłem "Tych panów nie obsługujemy!" Coś źle zapamiętałem?

Co tam wisi na ścianie nie wiem.

Teraz już wiesz

I źle zapamiętałem. Było klientów a nie panów.

Bardzo jestem ciekaw, jakie i teraz szpagaty przeprowadzi forumkowa gwiazda socjometryczna. We własnym wątku sportowym pogimnastykowała się za wszystkie czasy

• edytowano 19:49

A tymczasem pan Dawid Kacprzyk ma już swojego adwokata, o którym AI podle halucynuje:

Adwokat Jacek Dubois reprezentował w swojej karierze m.in. Janusza Palikota, posłankę Beatę Sawicką oraz polityków Platformy Obywatelskiej – Donalda Tuska i Bronisława Komorowskiego.
    Mecenas Jacek Dubois bronił osób oskarżonych o udział w strukturach mafijnych, w tym członków tzw. gangu pruszkowskiego. Jako wzięty adwokat karnista, w latach 90. i na początku dwutysięcznych podejmował się obrony osób powiązanych ze światem przestępczym.
    Z tą działalnością wiąże się jeden z najgłośniejszych procesów w jego własnej karierze zawodowej:

• Zarzuty prokuratury: Prokuratura Okręgowa w Ostrołęce oskarżyła mecenasa o utrudnianie śledztwa w latach 2001–2003. Śledczy zarzucali mu, że przed formalnym ustanowieniem go obrońcą, przekazywał informacje i uzgadniał linię obrony z gangsterami z grupy pruszkowskiej (m.in. z bliskimi współpracownikami „Masy” czy „Słowika”).
    • Wyrok i uniewinnienie: Proces trwał wiele lat i był szeroko komentowany w środowisku prawniczym. Ostatecznie w 2011 roku sąd w pełni uniewinnił Jacka Dubois. Sędzia orzekł, że działania mecenasa mieściły się w granicach legalnej pomocy prawnej i nie doszło do złamania prawa ani etyki adwokackiej.
  • nie widzi, że to komplet? No cóż, może chociaż dobrze operuje.

• @KazioToJa powiedział(a):
    nie widzi, że to komplet? No cóż, może chociaż dobrze operuje.

Operacja udana. Pacjent zszedł był nogami do przodu

• edytowano 21:20

Po prostu nie ma bohaterów tej historii, bo system jest chory i nikt nie ma chęci nic z tym zrobić od lat (stąd "POPiS", ale jak to tak drażni to może być "PO i PiS"). Nie trzeba popierać Razem czy Konfederacji, żeby zauważyć, że oni przynajmniej proponują "coś" a nie "nic". Jak ktoś tego nie widzi i uważa, że to partyjna poczekalnia VIP jest tu głównym problemem, a nie machina, która np. z chęci wyciągania kasy na najbardziej intratne zabiegi od lat pcha ludzi na niepotrzebne operacje, olewając przygotowanie do nich, a po operacji na dokładkę serwuje zepsute jedzenie i nie zapewnia odpowiedniej rehabilitacji (no bo z tego nie ma kasy) to nie wiem co może otworzyć oczy... Ja mam mikroskopijny kontakt z publiczną służbą zdrowia, ale po prostu nie wierzę, że można nie znać nikogo kto trafił do szpitala, nie znać osoby w sile wieku zmagającego się latami z powikłaniami po rutynowej operacji, albo nie rozmawiać nigdy z lekarzem, którzy uciekł z "systemu" na prywatną praktykę, żeby być z daleka od tego wielopiętrowego bagna. Tak samo jak nie spotkałem nikogo kto nigdy nie walczył tak czy inaczej (a nie jest politykiem;) o wpisanie siebie lub kogoś bliskiego na szybszy termin wizyty, operacji, dodatkowe badanie.

• edytowano 20:26

I bardzo dobrze, że lekarzem, który ujawnił POwskie szpitalne bagno jest płk dr Emil, wyborca Bążura.
    Gdyby był pisowcem- już dziś byłby w areszcie kąsany przez pluskwy, albo w psychiatryku.
    A tak, jest jakaś - minimalna - szansa na wygraną z mafią, zwłaszcza, że mec Lewandowski włączył się do akcji.

Dużo będzie zależało od zeznań personelu Szpitala Płd.

PS; Wnioskuję, że dr Emil jest POwcem letnim, takim sobie, z pewnością nie fanatykiem w typie Arłukowicza czy Kopacz. Dobitnie świadczy o tym sympatia i szacun ze strony dr-a Sadłonia, który mówi: " to zawodowiec, nie polityk."

• dzisiaj ma nieprzyjemności sygnalista - personel szpitala to widzi.

• @Wielen powiedział(a):
    Imię jak imię. przynajmniej botaniczne. Znalem kiedyś siostry o imionach Jagoda i Malina.

Jagoda to normalne imię, niektórzy tak też zdrabniają Jadwigę. Spopularyzowane jeszcze przez Czterdziestolatka. Malina trochę rzadsze, ale ujdzie.
    Nie chodzi o to, że imię jest "botaniczne", jest wiele takich imion, choć głównie żeńskie Kalina, Róża, Lilianna, ale że w odniesieniu do osób ma jednoznacznie negatywny, wręcz obraźliwy sens.

• edytowano 22:43

Wielgucki wytyka błędy taktyczne Sygnaliście i Stanowskiemu.

No tak, tyle, że chirurg, nawet inteligentny, nie zna się na prawie, Stanowski - też się nie zna. Nie wiedzieli jak działa instytucja sygnalisty. Mec Lewandowski (na x) zaoferował pro bono pomoc dr Jędrzejewskiemu, a ten z pomocy nie skorzystał. No, ale lepiej późno niż wcale, można to naprawić.

PS; Z tego błędu już korzysta Dubois i Dawidek - wnieśli sprawę o zniesławienie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.