Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1783784785786787789»

Komentarz

• Potwierdzenie, że słowo narcyz ma negatywne konotacje.

• Nie jestem jakoś strasznie pamiętliwy, zwłaszcza, że mam słabą pamięć. Rozumiem też, że ludzie się zmieniają. Sam się zmieniłem i może byłoby mi głupio, gdyby ktoś mi wypominał to, z czym się już pożegnałem. Niemniej...

Był taki słynny filmik - młodzież mówi na to "viral" - z reżimowej tv za czasów pierwszej peowskiej nocy, gdzie zaproszona Dykiel Bożena jakoś krytycznie wypowiadała się o ówczesnym rządzie. Siedzący w studio mieli takie miny, jakby się właśnie zes...li, byli przerażeni, nie wiedzieli jak się zachować. Przerwać? Nie przerwać? Zaprzeczyć? Nie zaprzeczyć? Jednym z nich - wydaje mi się - był właśnie p. Świetlik, który w tej telewizji robił za redaktora.

Potem występował już w tv "patriotycznej", co sprawa, że ze względu na mściwoś i pamiętliwoś ZiS miał już zamknięte dźwi gdzie indziej. Czy dlatego dalej jest po stronie patriotycznej? To już z ludzi tylko on wie.

W każdym razie taki był mądry a nie wiedział, że ma na pupie przedział. A co ze zdolnościami koalicyjnymi drugiej strony? Trzeba orientować się na Chiny? Wchodzić w sojusze z rosją? Obnażać izraelski bunkier pod PCK? Likwidować państwo? Nieee, to PiS nie ma zdolności koalicyjnej, reszta JBPP oczywiście ma.

P. Świetlik zapomina o konferencjach prasowych Konfy, na których mówili, że to, że pejs im zamknął konto, to wina PiS?

• Świetlik to fumfel Ziemniaque'a. I tyle.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.