Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1787788789790791793»

Komentarz

• @Eden powiedział(a):

@trep powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Jakie to piękne! GazWyb grzebie w życiorysach i wyciąga Millerowi pradziadka! No to po mieczu mój pradziadek to max pamięci rodzinnej. No jest moc!

Mi (albo mnie, już się gubię) to mniej śmieszy, niż fakt, że Gazeta Żydowska wyzywa od Żydów.

Określenie "Gazeta Żydowska" dyskwalifikuje w dyskusji na cywilizowanym poziomie. Brzydko zajechało "Der Stürmer", czy "Völkische Beobachter" po prostu 😷. Można używać określeń "Gazeta Aborcza", albo "Gejzeta Wybiórcza", z racji linii ideologicznej nakreślonej przez jej redakcję, ale jechanie po linii żydożerczego zajoba, to jest żenua jakaś 🤦‍♂️

• Nawiasem mówiąc, antyklerykalne karykatury publikowane przez GW są bardzo blisko ilustracji antysemickich z ww. prasy niemieckiej.

• @Wielen powiedział(a):
    Nawiasem mówiąc, antyklerykalne karykatury publikowane przez GW są bardzo blisko ilustracji antysemickich z ww. prasy niemieckiej.

No ok, jak Żydzi drwią z katolików, to jest zrozumiałe. Jak niemcy z Żydów - też. Ale jak Żydzi z Żydów, to jednak trochę dziwi.

• W subkulturze homoseksualnej jest tradycja wyautowywania. Może i u Żydów jest podobnie?

• @Eden powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Jakie to piękne! GazWyb grzebie w życiorysach i wyciąga Millerowi pradziadka! No to po mieczu mój pradziadek to max pamięci rodzinnej. No jest moc!

Mi (albo mnie, już się gubię) to mniej śmieszy, niż fakt, że Gazeta Żydowska wyzywa od Żydów.

Określenie "Gazeta Żydowska" dyskwalifikuje w dyskusji na cywilizowanym poziomie. Brzydko zajechało "Der Stürmer", czy "Völkische Beobachter" po prostu 😷. Można używać określeń "Gazeta Aborcza", albo "Gejzeta Wybiórcza", z racji linii ideologicznej nakreślonej przez jej redakcję, ale jechanie po linii żydożerczego zajoba, to jest żenua jakaś 🤦‍♂️

A to już nie można śpiewać na melodię kuplecików:

• Gazeta, Gazetka,
      Wszyscy bez napletka (była wersja nikt nie ma napletka)

że tak dawnymi latami pojadę?

• https://x.com/i/status/2081725788718506486

rozumiem już dlaczego będąc kilka miesięcy temu w sanatorium w Ciechocinku spotkałem się od tubylca z określeniem "Brzydgoszcz". Jo

• @Eden powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Taa ale pisanie o Polakach "Bugodrzanie" albo jeszcze lepiej "bugodrzanska ludozerka" to pewnie wyższy poziom cywilizacji.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Taa ale pisanie o Polakach "Bugodrzanie" albo jeszcze lepiej "bugodrzanska ludozerka" to pewnie wyższy poziom cywilizacji.

To nie są określenia dotyczące Polaków, tylko POlactwa. Elementarne. Ale najpierw trzeba się douczyć pewnych rzeczy, albo wykazać minimum dobrej woli, żeby potrafić zauważyć pewne zjawiska

• @trep powiedział(a):

Swój do swego po swoje!

• edytowano 06:05

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Swój do swego po swoje!

Nie pierwszy to raz.

Kandydata na prezydenta Andrzeja Dudę usilnie próbowali dyfamować "odkryciem": jego małżonka Agata jest z domu Kornhauser i to bynajmniej nie przypadek!

• @marniok powiedział(a):
    nie każdy żyd może być Żydem

Chyba odwrotnie. Małe "ż" oznacza wyznanie a duże "Ż" narodowość. Podejrzewam że w GazWyb procent praktykujących wiarę przodków jest niewielki.

• Gazeta Żydowska to nie jest określenie etniczne tylko ideologiczne. Język czasami bywa zagmatwany

• Gazeta Koszerna brzmi lepiej.

• Ale jest trefna.

• @Brzost powiedział(a):

@marniok powiedział(a):
    nie każdy żyd może być Żydem

Chyba odwrotnie. Małe "ż" oznacza wyznanie a duże "Ż" narodowość. Podejrzewam że w GazWyb procent praktykujących wiarę przodków jest niewielki.

No właśnie też się zdziwiłem ale jest tak jak napisałem. Była o tym mowa na forum przy okazji żydów mesjanistycznych, którym odmówiono obywatelstwa w związku z wyznaniem. Jakieś orzeczenie ichniego SN było w tej sprawie.

• @los powiedział(a):
    Ale jest trefna.

Teraz się mówi niehalachiczna.

• @Mazowsze powiedział(a):
    Gazeta Koszerna brzmi lepiej.

Najlepiej brzmi: Gejzeta Aborcza. Bo oddaje całe spektrum ideologiczne

• Stąd już blisko do Gojzety

• Proponuję 2 nazwy:

Gazeta Turecka.

Bo "tureckie gadanie/kazanie" = bezsensowna mowa.

Gazeta Jamajska.

Bo guzik nas obchodzi co na Jamajce piszą o Polsce.

• @Wielen powiedział(a):
    Stąd już blisko do Gojzety

...Szabes Gojzeta

• @Wielen powiedział(a):
    Stąd już blisko do Gojzety

Gojzeta Bugodrzańska, to ta ze "strefy wolnego słowa" od Sakiewicza?

• __> @Mania powiedział(a):

Gazeta Jamajska.

Gazeta Jamalska

• Zostańmy może przy GWnie.

• @peterman powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

@peterman powiedział(a):
    Walka o Warnera wchodzi chyba w fazę decydującą. Paramount złożył ostateczną ofertę i jutro upływa termin dla Netflixa, by odniósł się do niej.

Jednocześnie będzie miał miejsce kwartalny raport finansowy WBD i akcjonariusze zechcą usłyszeć jakiś konkret, by akcyjna łódka przestała się kołysać.

No i mamy wreszcie koniec tego irytującego trojaka.

Netflix oficjalnie wycofał swoją propozycję zakupu WBD. Na placu boju pozostał tylko Skydance Paramount.

Teraz pora na regulatorów rynku, jeśli Ellisonowie nadal będą parli do przejęcia.

A tymczasem walka o Warnera trwa. Demokraci rzucają Ellisonowi wszystkie kłody, które zostały im jeszcze za pazuchą.

W tym tygodniu - stowarzyszenie scenarzystów (WGA).

Następna przeszkoda rzucona. Swędzia federalna z Kalafiornii przedłużyła o kolejny miesiąc zakaz fuzji.

Pani Araceli Martínez-Olguín, urodzona w stolicy Meksyku, została mianowana na stolec przez dziadzię Bidena.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.