Skip to content

PiS do liftingu, remontu kapitalnego czy utylizacji?

1111213141517»

Komentarz

• @Brzost powiedział(a):
    Mam sentyment do swojej rówieśniczki (zdjęcie z czerwca 2015).

Może jak w "Grze o tron" będzie niespodziewana prezeska.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    A obie grupy walczące o kodziki przypominają mi najlepsze czasy Forum Frondy czy IVRP, już wtedy byliśmy trendsetterami!

Po której stronie stoi Terl? A po której ZOMO?

• Ja tylko czekam, którą stronę wskaże umięśniony palec PKN.

• @qiz powiedział(a):

@Maria powiedział(a):
    Terlecki był chyba powszechnie lubiany. Nawet przez przeciwników politycznych.

Ale nie widzę żadnego powodu, aby był lubiany przez elektorat. Wyniosły, arogancki i antypatyczny.

Jego arogancja dała się we znaki także w samej partii. Tajemnicą poliszynela jest to, że to przez niego wybuchł bunt w sejmiku małopolskim.

• @trep powiedział(a):
    Ja tylko czekam, którą stronę wskaże umięśniony palec PKN.

W żadną. Ja nie dzielę, ja jednoczę. Facet nie spodziewając się stał się najważniejszą osobą w Polsce.

• Walka z odchyleniem liberalno-lewicowym będzie krwawa, ale wierzę, że na koniec prawda zatriumfuje. Beata Szydło na Prezeskę!

• @los powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Ja tylko czekam, którą stronę wskaże umięśniony palec PKN.

W żadną. Ja nie dzielę, ja jednoczę. Facet nie spodziewając się stał się najważniejszą osobą w Polsce.

Całkiem prawdopodobne, że ze względu na okoliczności przyrody na tzw. prawicy (albo w tzw. obozie patriotyczno-niepodległościowym jak kto woli, cokolwiek ta formuła obecnie znaczy). Ale na pewno nie na terytorium Bugodrza. Tutaj najważniejszą osobą od 13 grudnia 2023r. jest i pozostanie cały czas Don Aldo, całkiem prawdopodobne że na dłuższe lata jeszcze. A w którą stronę i na kogo będzie wskazywał jego wiotki paluch, to można się tylko domyślać (również skierowany na dół, wzorem cezarów)

• Tak mnie najszło, że ze Stowarzyszenia Rozwój Plus, wyszedł Rozwód Plus!

• Zupełnie przypadkowo taki sam skrót jak od:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Samoobrona_Rzeczpospolitej_Polskiej

• @Rzchanym powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

@Maria powiedział(a):

Ale nie widzę żadnego powodu, aby był lubiany przez elektorat. Wyniosły, arogancki i antypatyczny.

Jego arogancja dała się we znaki także w samej partii. Tajemnicą poliszynela jest to, że to przez niego wybuchł bunt w sejmiku małopolskim.

No tu akurat z tego co wiem było trochę inaczej - bunt wynikał z faktu kompletnego zlekceważenia przez PJK lokalnych układów personalnych.
    To było trochę tak jakby ktoś postanowił tutaj zrobić oberadminem mnie albo kol. Rozuma ;-)

• Wskutek tego porównania przypomniały mi się zamierzchłe czasy i "wejście" Terlika do Portalu Fronda ;-)

• @allium powiedział(a):

@Rzchanym powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

@Maria powiedział(a):

No tu akurat z tego co wiem było trochę inaczej - bunt wynikał z faktu kompletnego zlekceważenia przez PJK lokalnych układów personalnych.
    To było trochę tak jakby ktoś postanowił tutaj zrobić oberadminem mnie albo kol. Rozuma ;-)

Ja ten konflikt słabo pamiętam, gdyż się mu nie przyglądałem. Ale brzmiało to tak, jak gdyby lokalni działacze chcieli se wybrać lokalnego kerownika, a kierownictwo centralne chciało mieć innego kerownika lokalnego.

Jako że jestem demokratą, to instynktownie opowiedziałem się za kandydatem lokalnym. Bo jest pasem transmisyjnym z mas członkowskich do partii, a nie odwrotnie.

• Tak przy okazji, lifting PiS zacząłbym od zmiany loga, nawet poprzednie było lepsze od aktualnego. Ta malutka korona na głowie orzełka wygląda żałośnie, już nie mówiąc, że przypomina papierową czapeczkę. Bad design boli długo.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.