Skip to content

Wątek o Rosji

1…878889909193»

Komentarz

• Kronikarsko, dr Michał Patryk Sadłowski, zobaczymy czy coś z tego wyniknie.

"Obserwując zachodnie badania naukowe nad współczesną Rosją widzę, że zwłaszcza w ciągu ostatnich 2-4 lat rozwinęła się poważniejsza refleksja, czy w putinowskiej Rosji mamy do czynienia z ideologią. A jeśli tak, to z jaką. Kwestia badawcza b. złożona, oparta na dostrzeżeniu polityki Kremla w takim wymiarze, że wszystkie te działania to nie po prostu płytkie instrumenty do utrzymania władzy, ale coś znacznie głębszego, być może coś w skali próby głębokiej zmiany społecznej w formie rewolucji bytowo-ideologicznej, coś co pozwoli reżimowi trwać."

https://x.com/mp_sadlowski/status/2042993017460548021

• tak, tez widziałam Irańskie filmy o zwycięstwie nad USA wygenerowane przy pomocy AI.

• No prosz, a tym czasem Putain już bombiczką pobrzękuje, żeby obronić Kaliningrad przed niesprowokowaną agresją.

https://youtube.com/shorts/NZGM3cevaR0?si=fSDdvYRExr8S24G_

• Dobra nasza, jak pobrzękuje, to nie użyje. Gorzej by było, jakby siedział cicho albo co gorsza przymilał się.

• Jak ma użyć jak nie ma.

• @trep powiedział(a):
    Jak ma użyć jak nie ma.

Najlepsze jest to, że on to subtelnie potwierdza. "Nuuu, ja fersztejen że Żaby i Angola to moczarstwa atomowe. A czy my pierdykniemy bombiczką? Za wcześnie oceniać, nu, w każdym razie razić będziemy wszystkimi efektorami, co je pod ręką mamy".

• Ignatz, przeca było omawiane, że ichni potencjał się wielokrotnie połowicznie rozpadł, bo tam był jakiś pierwiastek, co wymagał odtwarzania, a to zostało zlekka zaniedbane.
    Więc sokoro takie leszcze jak my to wiedzą, to należy uznać, że to wiedza powszechna, choć może miejscami wypierana.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Ignatz, przeca było omawiane, że ichni potencjał się wielokrotnie połowicznie rozpadł, bo tam był jakiś pierwiastek, co wymagał odtwarzania, a to zostało zlekka zaniedbane.
    Więc sokoro takie leszcze jak my to wiedzą, to należy uznać, że to wiedza powszechna, choć może miejscami wypierana.

Nie no, jasne, ale nie mogli w dowolnym sklepie z pierwiastkami dokupić jeszcze z pół kilo tego bulszitu i ogarnąć, powiedzmy, z pisiont raket?

• Mogli. Ale czy zrobili?

• sami od wielu miesięcy zachęcają swoich władców do wzmocnienia argumentacji przeprowadzeniem próby atomowej - by udowodnić, że mogą. Tańsze rozwiązanie. Są dwie możliwości - albo wciąż uważają, że jeszcze nie czas, albo im się wiedza rozproszyła. Ścieżki,, którymi się nie chodzi, zanikają.

• @los powiedział(a):
    Mogli. Ale czy zrobili?

Tu bywają różne opinie ....
    A dodatkowo czasem bywa efekt Astona z Hondą w tym sezonie, co jest idealną dykteryjką na piwo

• edytowano 8 October

Przypominam, że jedyne, co rosjanie potrafili zrobić przez 100 lat to rozkraść szyny tramwajowe (położone bodaj przez Belgów).

Można też odszukać mój wpis o remoncie atomowego okrętu rosyjskiego.

• @trep powiedział(a):
    Przypominam, że jedyne, co rosjanie potrafili zrobić przez 100 lat to rozkraść szyny tramwajowe (położone bodaj przez Belgów).

Można też odszukać mój wpis o remoncie atomowego okrętu rosyjskiego.

przecież to kałmuki astrachańskie, ma Kolega podpisane na obrazku jak byk

• Na moje oko przy okazji rozkradli też brukowce.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Na moje oko przy okazji rozkradli też brukowce.

No jak to kałmuki astrachańskie. Jak robią wziątkę to do samej gołej ziemi

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.