Przykre jest to, ze dopóki obleśne Żydzisko miało silną pozycję w unHolyWood, kolejka do molestacji się nieomal doń ustawiała,oskarżenia ruszyły, gdy spadł z piedestału...No ale tak zwykle jest zawsze i wszędzie,
MarianoX napisal(a): Przykre jest to, ze dopóki obleśne Żydzisko miało silną pozycję w unHolyWood, kolejka do molestacji się nieomal doń ustawiała,oskarżenia ruszyły, gdy spadł z piedestału...No ale tak zwykle jest zawsze i wszędzie,
Narobił sobie kupę wrogów za czyny i styl w jakim doszedł na szczyt.
Styl zaś miał rodem z Nalewek, w dzisiejszych garniturowych czasach uznawany za nieco wstydliwy.
los napisal(a): Harvey Weinstein ma wirusa w koronie. Jakby to był film, to bym powiedział, że scenarzysta przesadził.
Czy to znaczy, że wkrótce mu się zejdzie?
Predyspozycje ma: "Before arriving at Wende, Weinstein had spent time at Rikers Island, a prison in New York City and a hospital where he was treated for heart problems and chest pains." Ale w więźniu będzie miał lepszą opiekę niż na wolności to może się wyliże.
oj tam, za dużo mniejsze pieniądze i żadną sławę panie są gotowe zrobić wszystko. Była taka Polka we Włoszech, Anna Golędzinowska - nawróciła się, napisała książkę, widziałem kiedyś jej wywiad z Tekielim (całkiem sympatyczny zresztą). Tekieli zdumiał się że do pozowania w playboyu jest kolejka chętnych - na co pani Anna powiedziała że to jest nobl, prestiż i krok do sławy, więc panienki wręcz o tym marzą, i dobijają się o to. A co dopiero jak ktoś ma zagrać w filmie który gwarantuje nie tylko górę pieniędzy ale może być trampoliną do kariery.
Kiedyś - sto lat temu - chodziły słuchy w jaki sposób Sharon Stone przekonała reżysera "Nagiego Instynktu" do obsadzenia jej w głównej roli. A ona zdaje się już wtedy nie była anonimowa w środowisku - więc można sobie wyobrazić co tam się wyrabia.
Aliści środowisko aktorskie i filmowe nigdy jakoś za dobrze się nie prowadziło. Już G. Zapolska w "Sezonowej Miłości" dobrze stawia diagnozy. Niedawno przeczytałam biografię Żuławskiego - patologiczna patologia patologią żyjąca. I to jest nasze skromne prowincjonalne podwórko, jeśli ktos ma jakieś złudzenia do Hollywood - pozazdrościć dziecięcej naiwności.
AnnaE napisal(a): Mimo wszystko, trudno wyobrazić sobie matkę namawiającą Esterkę do tego, żeby robiła to, co w końcu zrobiła.
Aże przypomnę taką herstoryę żałosną z dalekiego Marokko, co ją w Fezie na cmentarzu żydowskiem z nagrobka wyczytałem. Ovaj, mieszkała se w miejscowej gminie dziewoja nierównej piękności, mądrości a pobożności. Aże na nią okko swe plugawe zwrócił miejscowy nomenklaturowiec i dalejże w konkury. Kolo w sumie był nawet gładki i miał gadkę. Wszystko szło dobrze, aż się komuś przypomniało, że przepisy są take, że panienka musi przejść na mahometanizm. A ona na to: "Nu, jakże to tak? Co na to Mojżesz i prorocy? Mamełe, tatełe, rabbi ratujcież, giewałt!" Jednakowoż kerownictwo gminy policzyło plusy ujemne i dodatnie, i wyszło im, żeby siksę za mahometanina wydać, a Jahwe Pan jakoś się udobrucha alternatywnie.
Tak więc wszyscy byli za danym ożenkiem i tylko dziewczę młode się nie zgodziło. Ostatecznie zmarła, ale nie wiem konkretnie na co.
Komentarz
wiadomość, że współtwórcą była firma Winnego kamienia (osad w beczkach po produkcji wina, https://pl.wikipedia.org/wiki/Wodorowinian_potasu)
pozwala lepiej zrozumieć sceny orgji na dworze chana
a co do różnych przypadłości okołokoronnych, to wg radia wnet, corona czepia się komórek w jądrach i może prowadzić do bezpłodnośći
ttp://kompromitacje.blogspot.com/2011/12/andrzej-zuawski-zapenia-nocnik-albo.html
do końca drugi przypis
obejrzałem fotę
http://archive.is/PKNKB
i mię się cofnęło
tem bardziej, że sam mam córkę
ale ja cały czas nie mogę sobie wyobrazić takiej prostytucji ...
Styl zaś miał rodem z Nalewek, w dzisiejszych garniturowych czasach uznawany za nieco wstydliwy.
Ale w więźniu będzie miał lepszą opiekę niż na wolności to może się wyliże.
👣
🐾
🐾
Była taka Polka we Włoszech, Anna Golędzinowska - nawróciła się, napisała książkę, widziałem kiedyś jej wywiad z Tekielim (całkiem sympatyczny zresztą). Tekieli zdumiał się że do pozowania w playboyu jest kolejka chętnych - na co pani Anna powiedziała że to jest nobl, prestiż i krok do sławy, więc panienki wręcz o tym marzą, i dobijają się o to.
A co dopiero jak ktoś ma zagrać w filmie który gwarantuje nie tylko górę pieniędzy ale może być trampoliną do kariery.
Kiedyś - sto lat temu - chodziły słuchy w jaki sposób Sharon Stone przekonała reżysera "Nagiego Instynktu" do obsadzenia jej w głównej roli. A ona zdaje się już wtedy nie była anonimowa w środowisku - więc można sobie wyobrazić co tam się wyrabia.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
TecumSeh, to się zawsze wyrabiało, ale patrz wyżej.
Tak więc wszyscy byli za danym ożenkiem i tylko dziewczę młode się nie zgodziło. Ostatecznie zmarła, ale nie wiem konkretnie na co.
Cała historia: https://hatchuel-hatchwell.net/solika/solikas-full-story/