christoph napisal(a): To kościół św. Anny a nie francuska bazylika
I to i to ... Bazylika Sainte-Anne została zbudowana przez krzyżowców w XII wieku i ofiarowana Francji w czasach Imperium Osmańskiego w 1856 roku. Jest to jedno z czterech francuskich terytoriów w Jerozolimie.
christoph napisal(a): zwyzywał po hebrajsku? zuch!
Jeszcze lepiej ! Po angielsku z wyraźnym francuskim akcentem, bo podobno normalnie mówi bez akcentu (jak wynika z komentarzy na TT)
Rafał napisal(a): .....
Pamiętam te momenty, gdy izraelscy tajniacy na kopach wynosili obywateli polskich z synagogi w Krakowie i moje serce za każdym razem ogarnia smutek.
Jeszcze lepiej ! Po angielsku z wyraźnym francuskim akcentem, bo podobno normalnie mówi bez akcentu (jak wynika z komentarzy na TT)
Na 100% mogię stwierdzić, że Twitterzy nie wiedzą co mówią. Macron nie mówi bezbłędnie po angielsku bez akcentu. Jeżeli chciał powiedzieć coś specjalnie z francuskiem akcentem to na pewno nie robiłby tych błędów które zrobił, a szczególnie jak był zdenerwowany. Udawać to mógł Benny Hill albo inny Monty Python. Macron się pulta i nie tylko o gramatykie biega. To trzeba czuć, nie umię opisać. Poza tym, co powiedział jest tak różnie interpretowane w merdiach, że głowa mała. To je moja transkrypcja, wierna co do słowa, z tego twitta:
Zabrało mię trzy razy puścić toto wideło. Oceńta same:
"We know perfectly, everybody knows the rules. I don't like what you did in front of me. Go out-outside. I'm sorry, but we knows (sic) the rules. Nobody, nobody has to provoke nobody (sic), ok? We keep calm. We had a wonderful walk. You do a great job in the city, I do appreciate, guys. Please respect the rules as they are for centuries. They will not change with me, I can tell you, ok? So everybody respects the rule (sic). Please."
Około 16.00 na Twitterze Polskiej Fundacji Narodowej pojawił się pewien filmik. Potem jego wersje w językach angielskim i rosyjskim. Wzbudził niekłamane zdumienie, ostre protesty wszystkich stron, a przede wszystkim gremialny facepalm. Około 18.00 filmiki zostały zdjęte. A potem PFN wydała powyższe oświadczenie.
Po wczoraj, gdy kiedykolwiek usłyszycie coś o wybitnych historykach z instytutu YV, będziecie mogli przypomnieć, ze nie potrafią oni nawet narysować mapki Europy.
A widzieliscie wczoraj, czy przedwczoraj na tvpinfo Pereiry pasek: "Wielki sukces polskiej dyplomacji". Bo Putin nie powiedzial tego co mial powiedziec.
Komentarz
Bazylika Sainte-Anne została zbudowana przez krzyżowców w XII wieku i ofiarowana Francji w czasach Imperium Osmańskiego w 1856 roku. Jest to jedno z czterech francuskich terytoriów w Jerozolimie.
Pamiętam te momenty, gdy izraelscy tajniacy na kopach wynosili obywateli polskich z synagogi w Krakowie i moje serce za każdym razem ogarnia smutek.
Na 100% mogię stwierdzić, że Twitterzy nie wiedzą co mówią. Macron nie mówi bezbłędnie po angielsku bez akcentu. Jeżeli chciał powiedzieć coś specjalnie z francuskiem akcentem to na pewno nie robiłby tych błędów które zrobił, a szczególnie jak był zdenerwowany.
Udawać to mógł Benny Hill albo inny Monty Python.
Macron się pulta i nie tylko o gramatykie biega. To trzeba czuć, nie umię opisać.
Poza tym, co powiedział jest tak różnie interpretowane w merdiach, że głowa mała.
To je moja transkrypcja, wierna co do słowa, z tego twitta:
Zabrało mię trzy razy puścić toto wideło. Oceńta same:
"We know perfectly, everybody knows the rules. I don't like what you did in front of me. Go out-outside. I'm sorry, but we knows (sic) the rules. Nobody, nobody has to provoke nobody (sic), ok? We keep calm. We had a wonderful walk. You do a great job in the city, I do appreciate, guys. Please respect the rules as they are for centuries. They will not change with me, I can tell you, ok? So everybody respects the rule (sic). Please."
👣
🐾
🐾
i liczy, że fhansuzi uwierzą, iż ma ja ja
(a wszystko w Jerozolimie, w kościele, który (?) jest ex-terytorium Francji)
Fragment, zanim ktoś mądry pokasuje te tweety
pokazali podczas dzisiejszego spędu w YV
kruwy
Wzbudził niekłamane zdumienie, ostre protesty wszystkich stron, a przede wszystkim gremialny facepalm.
Około 18.00 filmiki zostały zdjęte.
A potem PFN wydała powyższe oświadczenie.
A teraz filmik:
obOOżanko pewnie na wydaną kasę (że niby miljony!)
Z kim oni sie na łby pozamieniali?