Skip to content

Nachodźcy z różnych stron świata

1242526272830»

Komentarz

• W Rajchu zrobili badanie i wyszło co następuje:

Nowe badanie: 20 procent muzułmanów skłania się ku radykalnym postawom

Niepokojące badanie przeprowadzone przez Centrum Badań nad Islamem i Polityką na Uniwersytecie w Münster wykazało, że prawie 20 procent badanych muzułmanów wykazuje postawę charakteryzującą się osobistym żalem, antyzachodnimi odruchami i brakiem samokrytyki: oznacza to, że ponad milion muzułmanów w Niemczech może być podatnych na radykalizację.

Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa)

https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/studie-muslime-radikale-haltung/

• No ale to jest właśnie główny problem współczesnego dyskursu, samo słowo "lerigia". Ot, ktoś wymyślił takie słowo, żeby przysrać klechom i "oddzielić lerigię od państwa", a "tron od ołtarza". Poczem Francuzi wymowni zrobili wynalazek, że wszystko jest rowne, a więc i lerigie. I że nie wolno dyskryminować lerigii.

Na koniec zrobili jeszcze jeden hocek-klocek, ten mianowicie, że jeśli się komuś nie spodoba jedna konkretna zbrodnicza sekta szatanistyczna, to jest "izlamofobem", poczem udaje się w podskokach do zakładu penitencjarnego.

Sens?

Nie widzę. Nawet jeśli uznać, że rządy uznały, że należy rozwiązać narody zachodnioeuropejskie i wybrać sobie lepszę, to jakoś nie widzę tej mniemanej lepszości mahometan.

• @los powiedział(a):
    Dobrze by było, jakby jakieś 15% chrześcijan też skłaniało się ku radykalnym postawom.

Kiedyś rozmawiałem z zachodniakami o terroryźmie. Twierdzili, że najgorsze są religie, wszystkie równo, a zwłaszcza religijny ekstremizm. Tak - odpowiedziałem - my chrześcijanie też mamy swoich ekstremistów. Nawet specjalną nazwę dla nich wymyśliliśmy: (pauza) święci. Nikt nie podjął tematu.

Bartosz Rutkowski z Orlej Straży opowiadał anegdotę jak to na jakimś checkpoincie jego kierowca, gostek z brodą po pas i ubrany w tradycyjną dżellabę, ale chrześcijanin przejechał w minutę, bo na widok patrolu muzułmańskich żołnierzy zaczął jak szalony stukać w kryształowy różaniec zawieszony na lusterku samochodowym i pokrzykiwać:
    -Brader, Christian! Christian!
    Na co żołnierze uśmiechnęli się i machnęli na nich rękami: jedźcie, jedźcie!

Rozmówca Rutowskiego się zdziwił, jak to tak? Na co pan Bartosz:

• A, bo jakoś się nie zdarza że do sklepu albo na posterunek wparowuje chrześcijanin i z okrzykiem: Laudetur Jesus Christus! detonuje pas świętego Józefa.

:)

• To jest GENIALNE !

• @Berek powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Dobrze by było, jakby jakieś 15% chrześcijan też skłaniało się ku radykalnym postawom.

Kiedyś rozmawiałem z zachodniakami o terroryźmie. Twierdzili, że najgorsze są religie, wszystkie równo, a zwłaszcza religijny ekstremizm. Tak - odpowiedziałem - my chrześcijanie też mamy swoich ekstremistów. Nawet specjalną nazwę dla nich wymyśliliśmy: (pauza) święci. Nikt nie podjął tematu.

Bartosz Rutkowski z Orlej Straży opowiadał anegdotę jak to na jakimś checkpoincie jego kierowca, gostek z brodą po pas i ubrany w tradycyjną dżellabę, ale chrześcijanin przejechał w minutę, bo na widok patrolu muzułmańskich żołnierzy zaczął jak szalony stukać w kryształowy różaniec zawieszony na lusterku samochodowym i pokrzykiwać:
    -Brader, Christian! Christian!
    Na co żołnierze uśmiechnęli się i machnęli na nich rękami: jedźcie, jedźcie!

Rozmówca Rutowskiego się zdziwił, jak to tak? Na co pan Bartosz:

• A, bo jakoś się nie zdarza że do sklepu albo na posterunek wparowuje chrześcijanin i z okrzykiem: Laudetur Jesus Christus! detonuje pas świętego Józefa.

:)

To jest gdzieś nagrane?

• edytowano 2 June

Tak, odszukam!
    [edit] Znalazłam inną (trochę) wersję.

Ale też polecam wywracającą człowieka na nice rozmowę - może taką w wersji light, bo są też wywiady bardziej, ekhem, bez cenzury B) czyli z tzw. wyrazami.

1) Długa i wciągająca rozmowa o ty, jak się zaczęła Orla Straż i jak działa:

oraz 2) inna, na innym kanale, moment z anegdotką w piątej minucie:

https://youtu.be/p1k6S2p5_Yo?t=284

• edytowano 2 June

@los powiedział(a):

dobrze by było... to od siebie zacznij doradco

• Łamiesz koleżko regulamin. Odrobina urlopu celem ochłodzenia głowy?

• Niby nie ma się do czego przyczepić ale igrasz z ogniem.
    Wiem, zwisa ci to, hehe.

👣

🐾
    🐾

• chmto

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.