TecumSeh napisal(a): No dokładnie! A jeszcze gorzej - mówię żonie że ide na piwo z towarzystwem (sąsiadka obok stoi). Żona: z jakim towarzystwem? Ja: z excathedry (żona wie co to za twór) Sąsiadka: jakiej seks katedry?!
Widzę, że u Kolegi jak w znanym wierszu: Nie da ci ojciec nie da ci matka Tego co dać ci może sąsiadka!
Widziałem przed chwila w walterówce pana prymasa Polaka twierdzącego, że Kaczyński swoją obroną Kościoła temuż Kościołowi szkodzi. Jest to oczywiście wpis typu oburzanko, bo nawet nie wiem, jak to skomentować...
Powiedział, że nie będzie komentować, można to różnie rozumieć.
Ja wymyśliłem takie rekolekcje dla starszych panów w kolorowych sukienkach - regularne spotkania z tłumem feministek i kodziarzy, najlepiej co miesiąc. Tylko jakoś to trzeba by tak zrobić, by nie odnosili poważniejszych kontuzji.
extraneus napisal(a): Widziałem przed chwila w walterówce pana prymasa Polaka twierdzącego, że Kaczyński swoją obroną Kościoła temuż Kościołowi szkodzi. Jest to oczywiście wpis typu oburzanko, bo nawet nie wiem, jak to skomentować...
extraneus napisal(a): Widziałem przed chwila w walterówce pana prymasa Polaka twierdzącego, że Kaczyński swoją obroną Kościoła temuż Kościołowi szkodzi...
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): PiS zwiększając surowość kar za czyny pedofilskie zastosował odpowiedzialność zbiorową. Zawinili pedofile - księża, a restrykcje dotkną wszystkich pedofilów.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): PiS zwiększając surowość kar za czyny pedofilskie zastosował odpowiedzialność zbiorową. Zawinili pedofile - księża, a restrykcje dotkną wszystkich pedofilów.
los napisal(a):Ja wymyśliłem takie rekolekcje dla starszych panów w kolorowych sukienkach - regularne spotkania z tłumem feministek i kodziarzy, najlepiej co miesiąc. Tylko jakoś to trzeba by tak zrobić, by nie odnosili poważniejszych kontuzji.
wyobrażiłem sobie:
przez taki rozhisteriowany KODowy tłum pojedyńczo przechodzą purpuraci kto nie zdołał, przynajmniej odkupił się jako męczennik kto przeszedł niemusknięty, a nawet cuda wyzdrowień (psyche) i nawróceń po sobie zostawił, na stolcu pozostaje reszta, zsyłka do pustelni...
Części Szanownego Koleżeństwa nie podoba się rzekomo okrutny Bóg ze Starego.Testamentu, a nikt nie zastanawia się dlaczego milosierny Bóg Ojciec Jezusa ma niby utrzymywać po wieki takie piekło, straszniejsze niż Auschwitz, Gułagi, Sołowki. I kto niby ma tam ma pracować jako klawisze, sami osadzeni, czy może delegowani aniołowie będą dręczyć skazańców?
Natomiast, sze przyznam, że także dręczy mie, czemu miłosierny Bóg nie pozabija wszystkich tych złych tylko pozwala się im w opór zatruwać własnem jadem.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): I co, i myśli Kolega, że za take plazme nie przyjdzie inkasent z gazowni?
Iść a dojść to w tym przypadku istotna różnica. Taka plazma występuje tylko przy bardzo skoncentrowanej masie, co siłą rzeczy przekłada się na wielką grawitację, a ta powoduje dylatację czasu. Więc el incasento de gas może sobie dreptać in saecula saeculorum.
Komentarz
Nie da ci ojciec nie da ci matka
Tego co dać ci może sąsiadka!
Jest to oczywiście wpis typu oburzanko, bo nawet nie wiem, jak to skomentować...
Ja wymyśliłem takie rekolekcje dla starszych panów w kolorowych sukienkach - regularne spotkania z tłumem feministek i kodziarzy, najlepiej co miesiąc. Tylko jakoś to trzeba by tak zrobić, by nie odnosili poważniejszych kontuzji.
👣
🐾
🐾
takoż pomyślałem przeze chwilę..
przez taki rozhisteriowany KODowy tłum pojedyńczo przechodzą purpuraci
kto nie zdołał, przynajmniej odkupił się jako męczennik
kto przeszedł niemusknięty, a nawet cuda wyzdrowień (psyche) i nawróceń po sobie zostawił, na stolcu pozostaje
reszta, zsyłka do pustelni...
Ulice piekła są wybrukowane biskupimi czaszkami.
św. Atanazy
Dostarczy
Noji, rachunki. Kto je uiści?