Pani Bidawa-Kłońska jest durną pańcią, która zna jedną sztuczkę retoryczną: "promienny" uśmiech, najlepiej w połączeniu z mało wyrafinowanym szyderstwem. Już Kopara jest poważniejszym politykiem. Czy potylicą.
Jakoś dziwnie jestem pewien wyników wyborów, choć oczywiście mogę się pomylić. A przed wyborami do obu parlamentów nie byłem tak pewien. Preziowa fucha jest tak ustawiona, że przez pięć lat zajmuje się on głównie prowadzeniem kampanii wyborczej - przecinaniem wstęg, przemówieniami na uroczystościach, pokazywaniem się z ważnymi ludźmi, przypisywaniem sobie cudzych sukcesów. A konkurent może to dopiero na kilka miesięcy przed wyborami. Bolek i Bronek byli naprawdę strasznymi palantami, że wybory przegrali.
agent napisal(a): Ufność szanownych pań w siły i ochotę Donka jest dla mnie porażająca. Być może taki Reagan, Kaczyński, Macierewicz, ba Sanders i Biden są ulepieni z takiej gliny, że wciąż czują się odpowiedzialni za państwo itd. Ale Donek?
Nie manipuluj. Nie do Donka się odnosiły nasze wpisy. I dobrze o tym wiesz.
Nie będzie. Już raz musiał przełknąć wyjątkowo gorzką przegraną, żeby się po raz drugi narażać na powtórkę. Jedyną sytuację, a jakiej mogę to sobie wyobrazić, to bardzo stanowcze polecenie (czyt. nakaz) mocodawców. Ci jednak nie są idiotami i raczej tego śmiecia już nie wystawią.
agent napisal(a): Ufność szanownych pań w siły i ochotę Donka jest dla mnie porażająca. Być może taki Reagan, Kaczyński, Macierewicz, ba Sanders i Biden są ulepieni z takiej gliny, że wciąż czują się odpowiedzialni za państwo itd. Ale Donek?
Nie manipuluj. Nie do Donka się odnosiły nasze wpisy. I dobrze o tym wiesz.
Też nie wierzę że będzie kandydował, jednak miejmy na względzie że pokusa dla prowadzących Ryżego jest spora. Jego wybór dałby im niemal gwarancję zmiany Polski w pole bitwy na pół dekady.
Dziś PO ustawiła kalendarz pod wyłanianie kandydatów, sądzę, że temat jest zamknięty. Zapewne zgłosi się MKB, Budka, może Trzasek, może ktoś z kapelusza, jak Duda. Kandydaturę podobno ma ogłosić niezależnie od PO dziennikarz Hołownia.
peterman napisal(a): Też nie wierzę że będzie kandydował, jednak miejmy na względzie że pokusa dla prowadzących Ryżego jest spora. Jego wybór dałby im niemal gwarancję zmiany Polski w pole bitwy na pół dekady.
To nie Donek, on bije tylko słabszego. Jak sam też może zaliczyć w tyło, to nie wchodzi.
agent napisal(a): Dziś PO ustawiła kalendarz pod wyłanianie kandydatów, sądzę, że temat jest zamknięty. Zapewne zgłosi się MKB, Budka, może Trzasek, może ktoś z kapelusza, jak Duda. Kandydaturę podobno ma ogłosić niezależnie od PO dziennikarz Hołownia.
No to ostro się Szymek odpiął. Ego w kosmosie, jak na nowoczesnego chrześcijanina przystało. Obrzydliwość. Generalnie ta lista to spis Obrzydliwości, Kidawa też śmierdzi na kilometr.
agent napisal(a): Dziś PO ustawiła kalendarz pod wyłanianie kandydatów, sądzę, że temat jest zamknięty. Zapewne zgłosi się MKB, Budka, może Trzasek, może ktoś z kapelusza, jak Duda. Kandydaturę podobno ma ogłosić niezależnie od PO dziennikarz Hołownia.
No to ostro się Szymek odpiął. Ego w kosmosie, jak na nowoczesnego chrześcijanina przystało. Obrzydliwość. Generalnie ta lista to spis Obrzydliwości, Kidawa też śmierdzi na kilometr.
kilka lat temu abp Skworc (głowa Kościoła katowickiego) zaprosiła jego osobę - na fali popularności wydania kolejnej książki i popularności z Mam Talent - na 'spicz' po męskiej pielgrzymce do Piekar Śląskich poszedłem na niego z ciekawości - może na zywo zyska w moich oczach
stracił typowa gadaka motywująca rodem z amerykańskich pastorów-mówców, mowa trawa z typowym zakończeniem sprzedawcy domokrążnego (albo tv-salesman) bardzie mi przypomniał bohatera piosenki
skrót i pełna wersja
=== na serio njus jest TYLKO z jednego źródła,Polityka Insight, a wszystkie media to powtarzają jak mantrę - a może to po prostu autopromocja? wydał z Prokopem (współprowadzący z nim Mam Talent) książkę, jednocześnie zakończył po 12 latach pracę w Mam talent i na fali kampanii wyborczej zbiera punkty popularności (wyższa stawka za wywiady, pracę itp)
misja: Chcemy tworzyć Polskę, w której decyzje będą podejmowane w oparciu o rzetelną wiedzę, zdrowy rozsądek i poczucie społecznej odpowiedzialności, tak by jakość życia publicznego rosła.
Wawrzyniec Smoczyński pomysłodawca i założyciel Wawrzyniec Smoczyński jest pomysłodawcą i twórcą Polityki Insight. Kierował zespołem analitycznym i odpowiadał za rozwój projektu. Dziennikarz i redaktor, przez sześć lat był kierownikiem działu zagranicznego „Polityki”.
Andrzej Bobiński dyrektor zarządzający
Joanna Bekker zastępca dyrektora zarządzającego rzecznik prasowy i doradca ds. komunikacji Grupy Europejskiej Partii Ludowej (EPL). W 2009 r. organizowała Kongres EPL w Warszawie, a w 2014 r. odpowiadała za kampanię wyborczą do Parlamentu Europejskiego. W latach 2014-2016 była doradcą politycznym i komunikacji oraz szefową gabinetu wiceprzewodniczącego Europejskiej Partii Ludowej i jej grupy politycznej w PE.
Wojciech Szacki starszy analityk ds. politycznych odpowiada za śledzenie sceny partyjnej i utrzymywanie kontaktów z PO i PiS. Jest też odpowiedzialny za poranny briefing polityczny. W latach 2002-2012 był dziennikarzem „Gazety Wyborczej”, gdzie śledził politykę partyjną i opisywał zmiany opinii publicznej
Joanna Popielawska starszy analityk ds. europejskich W latach 2007-2013 pracowała w Parlamencie Europejskim zajmując się rynkiem wewnętrznym, sprawami konstytucyjnymi i zagranicznymi. Była doradcą ministra do spraw administracji i cyfryzacji. Jako doradca Rafała Trzaskowskiego,
Leszek Baj starszy analityk ds. gospodarczych dziennikarz w dziale gospodarczym „Gazety Wyborczej”, a następnie jako zastępca kierownika tego działu.
Marek Świerczyński starszy analityk ds. bezpieczeństwa W latach 2010-2015 wydawca programu „Polska i Świat” w telewizji TVN24 i komentator spraw obronnych w TVN24 Biznes i Świat.
Hanna Cichy analityczka ds. gospodarczych przygotowywała projekty ustaw gospodarczych i społecznych w Nowoczesnej oraz była związana z Fundacją Forum Obywatelskiego
Jacek Kowalczyk redaktor prowadzący| po ponad 8 latach pracy w tygodniku „Polityka”, gdzie był redaktorem prowadzącym wydania oraz szefem działu krajowego (2018 r.). Wcześniej, od lipca 2007 r. do końca 2009 r., był redaktorem naczelnym tygodnika „Przekrój”, a przedtem wieloletnim zastępcą redaktora naczelnego tego pisma. Z wykształcenia technik chemik i magister filologii polskiej (Uniwersytet Warszawski), pracę w zawodzie rozpoczął w redakcji podziemnego pisma KRS „WOLA” w 1985 r. Był również sekretarzem redakcji w „Tygodniku Solidarność” (1989 r.) oraz w „Gazecie Wyborczej”
A ja wam pem, że mięsie podoba ten Polikita Insajt, choć to jak wiemy tygodnik KC PZPR. Bo nie chodzi o to, żeby palić ich insajty, tylko zakładać własne. Ameryka ma takich parę tysięcy, Sowieci i Niemcy po tysiąc, a Polska? Nie wiem, może z kilkadziesiąt, z czego kilka poważnych, np. taki Instytut Studiów Wschodnich czy Instytut Zachodni. Osobiście mam miętę do Nowej Kąfederacji i Techonologii Potylicznej. To są bałdzo ważne instytucje, bo to są jakoby oczęta na świat. Świat jest ogromny i wielce skomplikowany -- i nikt go nie rozumie. Takie instytuty są niezbędne ażeby zrozumienie świata generować, przemyśliwać i wypluwać w formie analiz czy choćby artykułów o wojnie domowej w pd. Senegalu czy wspólnej jednostce antyterrorystycznej państw Sahelu. Osobiście byłem-ci ja raz w Europarlamencie i tam jest taka szafa z analizami na różne tematy. Sejmas też po prawdzie ma take szafe, ale analizy Biura Analiz Sejmowych jakby cieńsze i mniej mają przypisów. Popieram.
Think tank -- jak to ujon red. Sommer: Rano think, wieczorem tank!
Komentarz
Jedyną sytuację, a jakiej mogę to sobie wyobrazić, to bardzo stanowcze polecenie (czyt. nakaz) mocodawców. Ci jednak nie są idiotami i raczej tego śmiecia już nie wystawią.
Mój Boże, gdzie ten człek jeszcze poleci?
A Lech Wałęsa nigdzie nie leci. On się zatrzymał. Wiele lat temu.
zaprosiła jego osobę - na fali popularności wydania kolejnej książki i popularności z Mam Talent - na 'spicz' po męskiej pielgrzymce do Piekar Śląskich
poszedłem na niego z ciekawości - może na zywo zyska w moich oczach
stracił
typowa gadaka motywująca rodem z amerykańskich pastorów-mówców, mowa trawa
z typowym zakończeniem sprzedawcy domokrążnego (albo tv-salesman)
bardzie mi przypomniał bohatera piosenki
skrót i pełna wersja
===
na serio
njus jest TYLKO z jednego źródła,Polityka Insight, a wszystkie media to powtarzają jak mantrę -
a może to po prostu autopromocja?
wydał z Prokopem (współprowadzący z nim Mam Talent) książkę, jednocześnie zakończył po 12 latach pracę w Mam talent i na fali kampanii wyborczej zbiera punkty popularności (wyższa stawka za wywiady, pracę itp)
Wawrzyniec Smoczyński jest pomysłodawcą i twórcą Polityki Insight. Kierował zespołem analitycznym i odpowiadał za rozwój projektu. Dziennikarz i redaktor, przez sześć lat był kierownikiem działu zagranicznego „Polityki”.
Andrzej Bobiński dyrektor zarządzający
Joanna Bekker zastępca dyrektora zarządzającego
rzecznik prasowy i doradca ds. komunikacji Grupy Europejskiej Partii Ludowej (EPL). W 2009 r. organizowała Kongres EPL w Warszawie, a w 2014 r. odpowiadała za kampanię wyborczą do Parlamentu Europejskiego. W latach 2014-2016 była doradcą politycznym i komunikacji oraz szefową gabinetu wiceprzewodniczącego Europejskiej Partii Ludowej i jej grupy politycznej w PE.
Wojciech Szacki starszy analityk ds. politycznych
odpowiada za śledzenie sceny partyjnej i utrzymywanie kontaktów z PO i PiS. Jest też odpowiedzialny za poranny briefing polityczny. W latach 2002-2012 był dziennikarzem „Gazety Wyborczej”, gdzie śledził politykę partyjną i opisywał zmiany opinii publicznej
Joanna Popielawska starszy analityk ds. europejskich
W latach 2007-2013 pracowała w Parlamencie Europejskim zajmując się rynkiem wewnętrznym, sprawami konstytucyjnymi i zagranicznymi. Była doradcą ministra do spraw administracji i cyfryzacji. Jako doradca Rafała Trzaskowskiego,
Leszek Baj starszy analityk ds. gospodarczych
dziennikarz w dziale gospodarczym „Gazety Wyborczej”, a następnie jako zastępca kierownika tego działu.
Marek Świerczyński starszy analityk ds. bezpieczeństwa
W latach 2010-2015 wydawca programu „Polska i Świat” w telewizji TVN24 i komentator spraw obronnych w TVN24 Biznes i Świat.
Hanna Cichy analityczka ds. gospodarczych
przygotowywała projekty ustaw gospodarczych i społecznych w Nowoczesnej oraz była związana z Fundacją Forum Obywatelskiego
Jacek Kowalczyk redaktor prowadzący|
po ponad 8 latach pracy w tygodniku „Polityka”, gdzie był redaktorem prowadzącym wydania oraz szefem działu krajowego (2018 r.). Wcześniej, od lipca 2007 r. do końca 2009 r., był redaktorem naczelnym tygodnika „Przekrój”, a przedtem wieloletnim zastępcą redaktora naczelnego tego pisma. Z wykształcenia technik chemik i magister filologii polskiej (Uniwersytet Warszawski), pracę w zawodzie rozpoczął w redakcji podziemnego pisma KRS „WOLA” w 1985 r. Był również sekretarzem redakcji w „Tygodniku Solidarność” (1989 r.) oraz w „Gazecie Wyborczej”
===
jakie towarzystwo!
czyli, co - kreują?
Bo nie chodzi o to, żeby palić ich insajty, tylko zakładać własne. Ameryka ma takich parę tysięcy, Sowieci i Niemcy po tysiąc, a Polska? Nie wiem, może z kilkadziesiąt, z czego kilka poważnych, np. taki Instytut Studiów Wschodnich czy Instytut Zachodni. Osobiście mam miętę do Nowej Kąfederacji i Techonologii Potylicznej.
To są bałdzo ważne instytucje, bo to są jakoby oczęta na świat. Świat jest ogromny i wielce skomplikowany -- i nikt go nie rozumie. Takie instytuty są niezbędne ażeby zrozumienie świata generować, przemyśliwać i wypluwać w formie analiz czy choćby artykułów o wojnie domowej w pd. Senegalu czy wspólnej jednostce antyterrorystycznej państw Sahelu.
Osobiście byłem-ci ja raz w Europarlamencie i tam jest taka szafa z analizami na różne tematy. Sejmas też po prawdzie ma take szafe, ale analizy Biura Analiz Sejmowych jakby cieńsze i mniej mają przypisów.
Popieram.
Think tank -- jak to ujon red. Sommer: Rano think, wieczorem tank!
Wszystko to zmierza ku katastrofie, nie można ciągle jechać na zasługach z pierwszych dwóch lat rządzenia.
To są bajki dla fanów.