Irański generał Kasem Sulejmani został zabity
w Iraku na bagdackim lotnisku przez USArmy.
To ciąg dalszy spirali nakręcanej przez obie strony. Osoba generała była znana i obawiano się go wszędzie, więc w Iranie zrobiono go dowódcą sił interwencyjnych. Rozpaczać będą po nim oficjalnie bardzo, mniej oficjalnie tak jakby mniej. (Opis sytuacji)
Ciekawe123 co będzie dalej i dla kogo była to wiadomość. Na pewno cieszy się Rosja,a martwi Białoruś (wstrzymanie dostaw było wcześniej), jeszcze 'ciekawiej' wygląda to dla Saudów oraz Turcji.
Generalnie, to odstrzelenie kogoś tej rangi jest dość rzadko spotykane.
To ciąg dalszy spirali nakręcanej przez obie strony. Osoba generała była znana i obawiano się go wszędzie, więc w Iranie zrobiono go dowódcą sił interwencyjnych. Rozpaczać będą po nim oficjalnie bardzo, mniej oficjalnie tak jakby mniej. (Opis sytuacji)
Ciekawe123 co będzie dalej i dla kogo była to wiadomość. Na pewno cieszy się Rosja,a martwi Białoruś (wstrzymanie dostaw było wcześniej), jeszcze 'ciekawiej' wygląda to dla Saudów oraz Turcji.
Generalnie, to odstrzelenie kogoś tej rangi jest dość rzadko spotykane.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Zobaczymy jak będzie wyglądał realny odwet, to raz. Pytanie, czy po testach poligonowych w Syrii Amerykanie poznali już realna wartość sprzętu Made in CCCP i teraz będą ją prezentować światu, to dwa.
Trzeba być czujnym na dazinformację, bo zabity generał był z punktu widzenia USA dowódcą organizacji terrorystycznej (tak od 2007), co oznacza, że z punktu widzenia prawa międzynarodowego, to nie jest aż takim przewałem, choć nie neguję, że to jest nawiązanie do 'dyplomacji kanonierek'.
Na razie lekko upieram się, że to komunikat do kogoś innego.
Chyba że sprawy ufockie jakoś wiążą się z nową zadymą...
12 godzin i wuala, mogę sobie poczytać kim był! czyli z nich (czwórka w samochodzie) nic nie zostało!
Skąd nadleciały drony?
I co to znaczy "byl najpotężniejszy" (czołówki njusów), jeżeli jeden dron daje radę?
ja wiem, ze wiki taka sobie, ale troche faktów jest: sama akcja
A jako, że nie ogarniam konfliktu - i skali! - to zajrzałem dalej w Wiki
syria - 22 mln
jemen - 24
arabia s. - 30 mln
irak - 30
iran - 70
bahrajn - 1,5
liban - 4
katar - 10
pakistan - 200
afganistan 30
razem ok. 420 mln ludzi,
toż to taka Unia Europejska z islamem na czele i atomówkami w garażu!
https://social.quodverum.com/@ThomasWic/103418312297872384
To jest najlepsze: Opozycja totalna, jak u nasz.
tam konflikt trwa prawie dekadę,
a POTUS wogóle coś zmienił w głównej strategii wobec tego regionu świata po dojściu do władzy?
wiki (nie znam innego źródła w temacie) co prawda, tamże piszą, że prezydent Obama byl bardziej pojednawczy,,, Ale co to znaczy?
Jakże Mao? Stylus to człowień.
Niby tak, ale nie. Żeby bowiem powstała sztuka, musi istnieć sztukmistrz. Czy rzeczywiście ma w dowodzie "Thomas Wictor" to rzecz wtórna i w sumie obojętna.
1. Dowiedziałem się, że Iran i Irak to dwa państwa, a myślałem, że to dwie dopuszczalne formy nazwy tylko jednego.
2. Trump potrafi wyciągać wnioski z hersorii (najnowszej Stanów Zjednoczonych).
3. Trump gada forumkiem. On o USA i rebelyantach, forumek o Polsce i USA.
patrzajta, jak blisko usańskich baz usadowiło się to państwo!