Skip to content

Coronawirus

1157158160162163257

Komentarz

• więc hałaśliwa mniejszość nie utrzyma biznesu.
    Utrzyma, W warunkach zamknięcia turystyki zagranicę nawet ta ograniczona liczba chętnych wystarczy. Zresztą pani Emilewicz to jak wszyscy jej współstokowicze to pewnie z przymusu pojechała. Zatem bez obaw. Wdrożyć reżim sanitatny i szlus.
  • Rolka napisal(a):
    Utrzyma,
    Statystykę plus predykcję poproszę.
    Pomogę, współpracowałem z jedną z większych firm robiących soft dla horeco, bo tam są bazy danych pod spodem.
    Poza tym, mamy specjalistę z branży na forum, niech rozsądzi.

• ms.wygnaniec napisal(a):
    Rolka napisal(a):
    Utrzyma,
    Statystykę plus predykcję poproszę.
    Pomogę, współpracowałem z jedną z większych firm robiących soft dla horeco, bo tam są bazy danych pod spodem.
    Poza tym, mamy specjalistę z branży na forum, niech rozsądzi.

W październiku czy listopadzie branża miała obłożenie na poziomie niecalych 50% rok do roku. Nieźle jak na obostrzenia i oficjalny zakaz hotelowania.
  • Dziś Panie urzędniczki wpadły na pomysł totalnego lockdowna na 3 tygodnie. Dać po 6 kg mąki i suche drożdże, 15 kg ziemniaków i zamknąć wszystkich, łącznie z nimi, zamknąć cały kraj. 3 ygodnie wystarcza żeby wirus sam się zabił.
    Wystraszyłem się stanem naszej wladzy
  • A ja jadę sprzątać pokój standard w Gorzowie :D
  • Przemko napisal(a):
    W październiku czy listopadzie branża miała obłożenie na poziomie niecalych 50% rok do roku. Nieźle jak na obostrzenia i oficjalny zakaz hotelowania.
    Ja mam dane sprzed 2 lat, jak jest obecnie, to nie mam pojęcia (o hotelach piszę).

• Pani_Łyżeczka napisal(a):
    A ja jadę sprzątać pokój standard w Gorzowie :D
    a co tam w Gorzowie jest ?
  • ethanol napisal(a):
    Pani_Łyżeczka napisal(a):
    a co tam w Gorzowie jest ?
    pJesek :)
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    Zakres Twoich, o Pani Ł., zainteresowań i uzdolnień poraża. Nie nadanżam
  • edytowano January 2021
    Nie jestem w stanie zrobić 1600 za jednym razem (w 24h) bo będę zagrożeniem dla siebie i użytkowników dróg. Muszę gdzieś się zatrzymać. Chciałam wynająć miejsce parkingowe-pokój-gratis ale nie było takich niemniej zaoferowano mi sprzątanie obiektu i się zgodziłam.
  • pJesek
    Whippet? Whippet?

[ekscytuję się]
  • Przed rządem dość poważny test, jak na początku kwietnia uniknąć syndromu czeskich wakacji w Chorwacji.
    Przed rządem dość poważny test, jak na początku kwietnia uniknąć syndromu czeskich wakacji w Chorwacji.
    Kwietnia?
  • Przemko napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Przed rządem dość poważny test, jak na początku kwietnia uniknąć syndromu czeskich wakacji w Chorwacji.
    Kwietnia?
    Patrz w kalendarz.

Przemko napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Kwietnia?
    Patrz w kalendarz.

Wielkanocne wyjazdy są aż tak popularne?
  • Przemko napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Kwietnia?
    Patrz w kalendarz.

Wielkanocne wyjazdy są aż tak popularne?Dla branży lotniczej to złote żniwa czarterów.

• No i centra handlowe (zagraniczny kapitał) otwarte. Polskie restauracje zamknięte. Nie ma przypadków, są znaki.
  • Gadomski bardzo pomstuje na jakość szczepionek Pfizer'a, ciekawe123 czy zasadnie?
    Gadomski bardzo pomstuje na jakość szczepionek Pfizer'a, ciekawe123 czy zasadnie?
    nie słuchałam Gadomskiego, ale słuchałam znajomej lekarki zawodowo na poziomie konsultanta krajowego - Izrael jako na razie jedyne wiarygodne pole doświadczalne - odnotowane zostały tam przypadki zachorowania po 2 szczepieniach
  • a tak w ogóle, jeszcze co najmniej rok a nie jak do niedawna mieliśmy nadzieję że pół roku...
  • Pfizer na razie musi zabezpieczyć rynek amerykański, a potem europejski
  • margerytka napisal(a):
    a tak w ogóle, jeszcze co najmniej rok a nie jak do niedawna mieliśmy nadzieję że pół roku...
    Nie wiadomo, zaraz Johnson&Johnson ma wprowadzić szczepionkę która nie wymaga skomplikowanego przechowywania i uodparnia po jednej dawce.
  • Z tego, co dowiedziałam sie od znajomej lekarki coraz częstsze są zakazenia bakterią Clostridium Difficile.
    Zwłaszcza starsi , którzy dostaja antybiotyk w związku z zapaleniem płuc, juz po kilku dobach maja silna biegunke, potworne bóle brzucha, wzdęcia i perforacje jelit..
    Lekarze są przerazeni, bo idzie to blyskawicznie, i czesto konczy sie zapaleniem otrzewnej i zgonem
  • w związku z COVID?
  • w związku z covidowym zapaleniem płuc
  • Ale jaki jest związek? czy w szpitalach się namnożyła ta bakteria na biegunke, czy może ten antybiotyk po odstawieniu ułatwia jej rozwój?
  • zakażenie Clostridium Difficile przebiegało w spsób ciężki u osoób starszych i wycieńczonych chemiterapią.
    Teraz objawia się także u silnych młodych ludzi.
    Niedawno zmarł w Łodzi 42 latek, o dobrym rokowaniu, leczony antybiotykiem poza odziałem Covidowym, który miał opuścić.

• eksperci sponsorowani

• Dziennikarz to straszna zaraza.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.