Skip to content

Coronawirus

1238239241243244257

Komentarz

• @Pani_Łyżeczka: on się buduje stopniowo a ksonsekwetnie. Gadium et Spes 82: Jasną jest więc rzeczą, że usilnie trzeba nam się starać, aby wszystkimi siłami przygotowywać czas, kiedy za zgodą narodów będzie można zakazać wszelkiej wojny. Wymaga to oczywiście USTANOWIENIA JAKIEJŚ POWSZECHNEJ, PRZEZ WSZYSTKICH UZNANEJ WŁADZY PUBLICZNEJ, KTÓRA BY ROZPORZĄDZAŁA SKUTECZNĄ SIŁĄ, zdolną wszystkim zapewnić zarówno bezpieczeństwo, jak i przestrzeganie sprawiedliwości oraz poszanowanie praw. [...] oraz wypowiedź Pawła VI na forum ONZ:
  • PNi napisal(a):
    @Wataha: owszem przy czym pytanie chyba egzystencjalnie ważne dla katolików czy wchodzimy w ten system i i zakładamy sobie i innym ten program czy oporujemy i wytrwamy do końca. Oczywiście scenariusz żeby Diabeł i jego sługi oraz sługi nie świadome zrobiły ten system czym prędzej może być jakimś tam scenariuszem ale chyba chodzi o dusze tych którzy do systemu przystępują. Przestrzegać czy pozwolić im siebie zgubić a na resztę zesłać ocean cierpienia?
    Ten system i tak powstanie - stworzenie zaczęło relacje z Bogiem od wykorzystania wolnej woli i skończy na tym świecie w momencie gdy wolna wola nie będzie miała faktycznej możliwości realizacji
  • @Wataha: owszem powstanie i tak i tak, pytanie czy go budować czy mu oporować pozostaje w mocy. Obecnie jest tak, że jednie w krajach o niskim poziomie wyszczepienia nie weszły greenpasy a weszły jedynie tam gdzie ten poziom był wysoki. Trudno się naparzać z 43% społeczeństwa. Teraz pewnie będzie szło globalnie i ci będą skierowani pod ucisk, bo globalnie będzie łatwiej.

Nie jest też tak jak piszesz, bo część będzie opieczętowana pieczęcią Pana Jezusa a w innym miejscu mamy że zbawiony będzie ten który wytrwa do końca.
  • Wataha napisal(a):
    Przypominam, że wprowadzenie systemu bez którego nie da się nic kupić ani wejść, o czym prorokował św. Jan, jest początkiem końca a właściwie końcem tego co jest i zwiastunem Paruzji.
    Więc w czym problem?
    A smoki mają po siedem głów?
    W tym problem.
  • "Jak informuje Ministerstwo Zdrowia, poseł Konfederacji Grzegorz Braun miał wtargnąć do Narodowego Instytutu Kardiologii w Warszawie i "wykrzykiwać hasła o segregacji sanitarnej". Do sieci wypłynęło nagranie, na którym widać, jak Braun szarpie się z dyrektorem Instytutu Łukaszem Szumowskim. - Tu nie było żadnego merytorycznego działania, chodziło o awanturę - podkreśla w rozmowie z Interią były minister zdrowia i dodaje, że w sprawie złoży zawiadomienie do prokuratury."
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    Patrząc na to chyna wiem dlaczego wierzący żyją dłużej - uwalniaja mniej kortyzolu do krwi.
    O, dzięki, bo właśnie wpadła mi myśl na tekst ewangelizacyjny!

• Pani_Łyżeczka napisal(a):
    A ja zauważyłam na podstawie populacji spacerkowo-pieskowo-podgórskiej, że Ci sami co panikowali kowidowo panikują teraz na maksa wojennie. Jakoś dziwnie skorelowane jest to religinością, parafianie w porównaniu pioruniankami, "awangardą lewicową" i tzw krakoskimi kręgami kulturalnymi, zadziwiająco, stoicko spokojni.

Patrząc na to chyna wiem dlaczego wierzący żyją dłużej - uwalniaja mniej kortyzolu do krwi.
    W ogóle to lokdałny powinny bardziej rozwalać mental bezbożników, bo chrześcijanie są, a właściwie powinni być przyzwyczajeni do zdalnego obcowania z bytami osobowymi, przede wszystkim poprzez modlitwę. Również formy życia w odosobnieniu występują głownie u nas i próżno ich szukać u tamtych.
  • Przemko napisal(a):
    "Jak informuje Ministerstwo Zdrowia, poseł Konfederacji Grzegorz Braun miał wtargnąć do Narodowego Instytutu Kardiologii w Warszawie i "wykrzykiwać hasła o segregacji sanitarnej". Do sieci wypłynęło nagranie, na którym widać, jak Braun szarpie się z dyrektorem Instytutu Łukaszem Szumowskim. - Tu nie było żadnego merytorycznego działania, chodziło o awanturę - podkreśla w rozmowie z Interią były minister zdrowia i dodaje, że w sprawie złoży zawiadomienie do prokuratury."
    Aż sobie obejrzałem filmik. Rudy z brodą szarpie się z rudym z brodą niczym walka freaków.
    Smaczek jest taki, że gdy nie ma kamer, to morderca jest bez maseczki, a w ogóle to jest nawalony. O alkoholizmie tego bandyty wiele już było mówione.
  • edytowano March 2022
    To bandyta Braun w dodatku chleje?
    Za ten chuligański czyn powinien wylecieć z Sejmu.
  • qiz napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    "Jak informuje Ministerstwo Zdrowia, poseł Konfederacji Grzegorz Braun miał wtargnąć do Narodowego Instytutu Kardiologii w Warszawie i "wykrzykiwać hasła o segregacji sanitarnej". Do sieci wypłynęło nagranie, na którym widać, jak Braun szarpie się z dyrektorem Instytutu Łukaszem Szumowskim. - Tu nie było żadnego merytorycznego działania, chodziło o awanturę - podkreśla w rozmowie z Interią były minister zdrowia i dodaje, że w sprawie złoży zawiadomienie do prokuratury."
    Aż sobie obejrzałem filmik. Rudy z brodą szarpie się z rudym z brodą niczym walka freaków.
    Smaczek jest taki, że gdy nie ma kamer, to morderca jest bez maseczki, a w ogóle to jest nawalony. O alkoholizmie tego bandyty wiele już było mówione.
    Szumowski mordercą? Jest na sali admin ?

Ps. Obejrzałem fragment filmiku , mówienie o tym że Szumowski jest pijany to kłamstwo.
  • edytowano March 2022
    qiz napisal(a):

Szanowny Kolego, niestety na podstawie własnego doświadczenia w żaden sposób nie mogę potwierdzić tych insynuacji. Kilka miesięcy temu na Cmentarzu Bródnowskim miałem okazję uczestniczyć w pogrzebie teścia mojego znajomego, pracującego w Aninie. Podczas Mszy św. pogrzebowej kamer nie było i p. Łukasz był w maseczce, przez co rozpoznałem go dopiero po wyjściu z kościoła. Rozmawiałem z nim później w bliskiej odległości i nie miał najmniejszych symptomów wskazujących na spożycie. Pogadaliśmy chwilę przyjaźnie, obgadując wspólnych znajomych, w tym jego nieżyjącego już stryja, ks. Marka, u którego spowiadałem się przed ślubem. A że w każdym maglu jest "wiele mówione", to się nie dziwię. Od magla staram się trzymać z daleka. "Mordercy" i "bandyty" nie skomentuję, natomiast jako współadmin przekazuję ostrzeżenie.
  • Qizu, urlopik za oszczerstwa wobec osób, które z całkiem wieloma forumowiczami są zaprzyjaźnione?
  • przyjmuję, wstrzymam się już w temacie Sz.
  • Janusz Palikot i insynuacje o alkoholizmie Lecha Kaczyńskiego.
  • 1. Braun to penis złamany (moja opinia)
    2. Czy Braun chleje, to nie wiem ale mnie to nie dziwi.
    3. Braun bez kamer to by od prof Szumowskiego obskoczył widowiskowy fizyczny oklep, zwany wpierdolem (zakładam się o 10 tyś w stawce 10:1)
  • A jest jakaś epidemia? To w zeszłym sezonie, teraz nosi się wojnę. Brown taki jakiś niedzisiejszy, qiz też.
  • Ja osobiście do Szumowskiego mam sympatię, widać było mega zmęczenie pandemią w trakcie jak był ministrem. W zasadzie był wyczerpany psychicznie i fizycznie. Nawet alko bym mu poczytał na plus, przynajmniej się tym syfem przejmuje. Czasem też powiedział coś prawdziwego jak na początku że nie wie po co ludzie noszą maseczki bo to nic nie pomaga. Pewnie go to wszystko męczyło, rozdarcie między polityką a prawdą. Natomiast Niedzielski jest tak zimny, kłamliwy że szok, Ławrow sanitaryzmu normalnie. Np Nikt nie będzie bezpieczny, dopóki wszyscy nie będziemy bezpieczni https://tarnogorski.info/spotkanie-wysokiego-szczeb/

Braun to jest chyba jakiś agent bo raczej jest przytomny i inteligentny. Jako jedyny nie głosował za uchwałą za Ukrainą w Sejmie, jeszcze przed wojną. Starał się czy też poręczył za tego pajaca w polskim mundurze wielu nazwisk i to chyba był koniec gdy śledziłem jego poczynania, nie wiem po kiego go cytować i zwracać uwagę.

@los: epidemia się nie skończyła, nie zdaniem Niedzielskiego, WHO, DT, EU itd. Teraz zakładają na świat jakieś cyfrowe kajdany i obroże, procedury. Nie rozumiem jak nie można mieć z tym problemu. Po reszcie przy ostatniej fali zachorowań/wyników testów było 4 razy więcej niż przy poprzednich. Nic tu się nie klei ani logicznie anie chronologicznie.
  • Poza wszystkim przypominam, że picia napojów alkoholowych jeszcze konstytucja nie zabrania. [-X
  • edytowano March 2022
    Okazało się, że propagandystom antycovidowym bardzo przeszkadza maseczke na twarzy, a nie przeszkadza onuca na gębie :-&
  • Dr Szumowski poddał się dobrowolnie badaniu poziomu alkoholu . Wynik negatywny.
    Coby skończyć ten magiel.
    że też się chce...
  • Mało te onuce pomysłowe ostatnio, Błasik miał być pijany już 12 lat temu, teraz Szumowski.
  • edytowano March 2022
    rosja stosuje sprawdzone wzorce. Pijany Błasik, pijany Szumowski. Oburzeni mieszkańcy w niemieckim mieście, oburzeni mieszkańcy w polskim mieście.
    https://wiadomosci.wp.pl/wydarzenia-w-przemyslu-wedlug-wzorcow-rosyjskiej-dezinformacji-6742903661767648a
  • Nikt nie będzie bezpieczny, dopóki wszyscy nie będziemy bezpieczni
  • edytowano March 2022
    ms.wygnaniec napisal(a):
    1. Braun to penis złamany (moja opinia)
    2. Czy Braun chleje, to nie wiem ale mnie to nie dziwi.
    3. Braun bez kamer to by od prof Szumowskiego obskoczył widowiskowy fizyczny oklep, zwany wpierdolem (zakładam się o 10 tyś w stawce 10:1)
    Dr Szumowski trenuje boks :-) Wystarczyłby jeden prawy prosty.
  • W powieści Kontrola główna bohaterka domyśla się spisku dzięki statystyce. Statystyka wspaniałe narzędzie. Można o tym czy o innym mieć takie czy inne wyobrażenie ale prawie każdą pojedynczą wypowiedź da się jakoś obronić. Ale jak spojrzymy na 100 wypowiedzi jedna po drugiej, rysuje nam się od razu obraz całościowy.

Jako narzędzie pomocnicze znakomity jest twitter. Klikamy na konto gościa i mamy wszystko, co mówi i podaje dalej. Nie trzeba się wgłębiać. Od razu rysuje się obraz.

I po tym, jak przeczytałem, że konta antyszczepionkowe zmieniły się na antyukraińskie, klikam sobie raz na jedno raz na druge i to wszystko widać jak na dłoni. Idealnie. Nawet napisałem o tym tutej:

https://www.tapatalk.com/groups/pismejker/viewtopic.php?p=219630#p219630

Ale tutej opiszę przypadek w drugą stronę. Otóż napisałem kiedyś do Sykulskiego, że jest ruską kurwą. Oczywiście mnie zablokował. Już zdążyłem o nim zapomnieć, gdyż minęło kilka miesięcy, ale gdzieś mi mignął - pomyślałem: aa, sprawdzę, co on teraz pisze o rosji. Z drugego kąta wchodzę na jego profil, przeglądam sobie ćwierki gieopolityczne, lecę w dół i co widzę? Wpisy anty (nie antyszczepionkowe, tylko te przeciwko segregacji - oni to jakoś nazywają). Rozumicie, taki wielki pan gieopolityk takimi rzeczami się zajmuje.

https://twitter.com/SykulskiLeszek

Oczywiście pełno Bosaka (Jajko), Pełno Zychowitza, Pełno wpisów i podań dalej antyamerykańskich i antybrytyjskich - UK chcą nas wciągnąć w wojnę na naszą zgubę itp.

Zalecam wszystkim metodę twitterową.
  • Napropo twittera: znany nam Leszek Jażdżewski tłitnął, że w obecnym czasie trzeba zawiesić kłótnie i wspierać polski rząd! Na to dictum silni_razem i podobna menażeria tak go obrzuciła błotem, że się nie odezwał. "Przecież to nie nasz rząd, to ruski rząd"- najczęstsza argumentacja. Ile my mamy w Polsce kretynów, to się w głowie nie mieści.
  • To są farmy trolli.
  • edytowano March 2022
    Mania napisal(a):
    Napropo twittera: znany nam Leszek Jażdżewski tłitnął, że w obecnym czasie trzeba zawiesić kłótnie i wspierać polski rząd! Na to dictum silni_razem i podobna menażeria tak go obrzuciła błotem, że się nie odezwał. "Przecież to nie nasz rząd, to ruski rząd"- najczęstsza argumentacja. Ile my mamy w Polsce kretynów, to się w głowie nie mieści.
    Nie.
    To jest trzecie i czwarte pokolenie UB/ SB/ POPów/ lewicy-laickiej..., które wciąż walczy (intencjonalnie) z trzecim i czwartym pokoleniem AK/ ......... .
  • Mania napisal(a):
    Dawid Mysior, którego szanujemy za katolicki vlog prowadzi na tt antyszczepionkową propagandę.
    Dezorientacji cd.
    A teraz:
    image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.