Tymczasem w Chinach (ale też w Australii) proponują politykę zero-covid i tak: Chińskie władze postanowiły zamknąć 9-milionowe miasto Changchun - informuje agencja prasowa AFP. Reagują w ten sposób na wzrost liczby przypadków COVID-19. W marcu wykryto tam 78 potwierdzonych zakażeń — lockdown miasta jest efektem chińskiej strategii "zero covid". https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,chiny-zamknely-9-milionowe-miasto--powod--duzy-wzrost-zakazen-koronawirusem,artykul,06773562.html Chiny już są b. dobrze zorganizowane w tej sprawie i po prostu bez naładowanego smartfonu nie da się nic zrobić a żebracy w parkach stoją z zalaminowanymi QR kodami na szyjach. A my nie zapominajmy o naszym mistrzu Niedzielskiem: Nikt nie będzie bezpieczny, dopóki wszyscy nie będziemy bezpieczni który to wprowadzi i u nas, dla naszego zdrowia i bezpieczeństwa.
Nas też to czeka, a nawet bardziej, bo mamy falę uchodźców:
Od połowy lutego liczba nowych zakażeń zaczęła spadać - powoli, ale systematycznie. Teraz nastąpiło odwrócenie tej tendencji: od tygodnia liczby znów rosną. W czwartek Instytut Roberta Kocha (RKI) poinformował o rekordowej liczbie nowych zakażeń - w ciągu 24 godzin zarejestrowano 262 752 przypadki, a tygodniowa średnia zapadalności wzrosła do 1388,5 przypadków na 100 tys. mieszkańców.
Źródło tej ciekawej informacji. Antyszczepionkowcom pomogę, informacje o pandemii wyparła wojna ale to nie oznacza, ze pandemii nie ma i ludzie nie będą umierać.
oczywiście że pandemia się nie skończyła, póki nie greenpasuje/zaczipuje wszystkich. Niedzielski zaprasza. Mniejsza z tym, że większy poziom zaszczepienia to większy poziom zachorowalności obecnie i cały czas rośnie poziom śmiertelności.
No i jakby ktoś chciał wiedzieć jak było z aborcjami na potrzeby sanitaryzmu to może obejrzeć sobie dwa filmy lewy, ten pierwszy i z Radia Maryja ten drugi od 7'37". Radio Maryja wiadomo proputinowska więc może wystarczy sobie wyrobic zdanie na podstawie lewej Gandor.
PNi napisal(a): ... Radio Maryja wiadomo proputinowska ...
Znajdź @PNi proszę kto na fforum opisuje Radio Maryja jako medium proputinowskie. Bardzo serio znajdź, albo się wycofaj, albo ja przeproszę ciebie.
Owszem, jest ogólna konkluzja - lecz nie wszyscy fforumowicze się pod nią podpisali, może się zgadzają, może nie - że ci którzy uważali, że nie ma pandemii kowida, że jest to "ściema", że nie należy się szczepić, a zwłaszcza tą z linii komórek płodowych szczepionkami, są jednocześnie zwolennikami tezy, że nie ma wojny, przynajmniej takiej, jak pokazują "media głównego nurtu", że Rosji narracja jest prawdziwsza.
Nie słucham RM, lecz "prassówkuję" od półtora roku gazetę Nasz Dziennik, i ten sarkazm jest chybiony. Ani medium o. Rydzyka nie jest antypandemiczna, ani antyszczepionkowa (za wyjątkiem moralnej decyzji dotyczącej szczepionek na bazie komórek z płodów). Więc skąd niejako z automatu jest proputinowska?
@romeck: ja Ciebie zupełnie nie rozumiem, RM zorganizowało miesiąc temu całodniową konferencję ze wszystkimi jak to nazywacie antyszepami tańczącymi kalinkę z Putinem z Pośpieszalskim na czele przecież. To czy ktoś tutaj nazywa RM proputniowskim to nie wiem, przecież nie śledzę całego forum. Na pewno wiem że Ty z trepem dowalacie w ten sposób Warzechu i dalej już nie ma sensu poświęcać uwagi Waszej wiarygodności póki się z tego nie wycofacie. RM jest ogólnie nazywane proruskie bo miało nadajniki od ruskiego wojska więc tym bardziej teraz gdy daje dość dużo treści antysanitarystycznej też tak jest przedstawiane.
PNi napisal(a): @romeck: ja Ciebie zupełnie nie rozumiem, RM zorganizowało miesiąc temu całodniową konferencję ze wszystkimi jak to nazywacie antyszepami tańczącymi kalinkę z Putinem z Pośpieszalskim na czele przecież. To czy ktoś tutaj nazywa RM proputniowskim to nie wiem, przecież nie śledzę całego forum. Na pewno wiem że Ty z trepem dowalacie w ten sposób Warzechu i dalej już nie ma sensu poświęcać uwagi Waszej wiarygodności póki się z tego nie wycofacie. RM jest ogólnie nazywane proruskie bo miało nadajniki od ruskiego wojska więc tym bardziej teraz gdy daje dość dużo treści antysanitarystycznej też tak jest przedstawiane. Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Zorganizowanie konferencji nie oznacza poparcia. To ,że kolega wypowiada się na tym forum (w niezbyt mądry sposób moim zdaniem ) nie oznacza , że jego poglądy są przez innych użytkowników podzielane. Pamiętajmy ,że w Hyde Park można było wypowiadać dowolne bzdury ( byle nie obrażać królowej ).
• "Jak wy to nazywacie ... - Nigdy ja nie nazywałem.
• Pospieszalski nie wypowiadał się w imieniu RM. Oraz organizatorem (chyba? sprawdzę) nie było RM. Ja to odebrałem jako udostępnienie agory, miejsca do debaty, z patronem (chyba? sprawdzę) RM, jako że i było u nich i radiomaryyjny mówca (?).
Jeżeli prawdę mówili, że Petru bis jest kandydatem ryzyka, to on jest prosowiecki. Zdaje się, że w kampanii popierał kupno kacapskich surowców. Nie chce mi się teraz góglać, zwłaszcza dla PNi.
1) "Nie warto" i tyle. Nawet go nie wysłuchałem. Kiedy kilka lat temu tv Republika weszła na MUXa, oglądałem przez kilka tygodni. I Warzecha był do skreślenia. Dawno temu. I od razu. (wcześniej nie znałem "twórczości")
2) A co ma opinia Rzepy do fforuma excathedra? Co mnie opinia Rzepy obchodzi? Zmieniasz temat, zamiast odnieść się do zarzutu.
Tutaj tymczasem opinia Rzepy nt RM i pandemii i też tego sympozjum: Media związane z o. Rydzykiem coraz chętniej promują poglądy antyszczepionkowców i przeciwników obostrzeń.
Fajnie, a co kogo obchodzi akurat Rzepa? Proste pytanie, oglądał Kolega to sympozjum (można było śledzić wystąpienia choćby na youtube)?
Jak dla mnie, zamysłem było udostępnienie miejsca na wygłoszenie swoich tez także osobom których poglądy były, nazwijmy to, niepopularne w oficjalnym nurcie.
@romeck: ktoś komuś dorabia gębę, składa fałszywe świadectwo przeciw bliźniemu swemu w sumie w sprawie dość poważanej i Ty popierasz to i mówisz ludziom żeby tego nie weryfikowali, eeee? I teraz jeszcze mi imputujesz, stawiasz zarzut, że ja komuś tutaj zarzucałem że RM jest prorosyjkie? Nie robiłem a jedynie wyśmiewałem taką postawę, bo podobnie jak Warzechu i innym antyszeczpom dorabiacie gębę tak inni dorobili prorosyjskość RM. Obrzydliwe to wszystko i to jeszcze pod flagą katolicką.
@Berek: oglądałem kilka wystąpień, wszystkie były antysanitarystyczne, no tak i właśnie dawanie anteny antyzamordystyczne jest antyszczepowe, tak jak to rozpoznaje Rzepa. Na tym polega zamordyzm, że się tych co mają inne zdanie zamilcza, jak nie pomaga to wyśmiewa, jak nie pomaga to likwiduje dostęp do publiczności, ostatecznie zabija jeśli poprzednie metody nie pomogły. RM jak widać daje dostęp do anteny ludziom o poglądach przeciwnych.
Ponieważ COVID nie jest groźny, a tak na prawdę go nie ma, więc ci głupi Chińczycy:
Chiński indeks Hang Seng spadł w poniedziałek o 7,2 proc. w reakcji na duży wzrost przypadków Covid-19 w Chinach i wprowadzenie pełnego lockdownu w regionie Shenzhen. (..)
Źródło, tej zaskakującej informacji. Natomiast dane z Niemiec potwierdzają, że ci co mieli umrzeć, to umarli, więc obawy można wyłączyć i zaliczyć COVID do kolejnej choroby towarzyszącej ludzkości. Obawy i zachowania Chin sugerują, że mój optymizm może być powodowany brakiem wiedzy, którą mają twórcy tego patogenu.
Komentarz
która wygląda dziś tak: https://www.tvp.info/58787073/potezne-wsparcie-dla-ukrainy-ue-otrzyma-70-mysliwcow
Drugie pytanie, czemu dementi było przy okazji wizyty szefa NATO w PL?
https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,chiny-zamknely-9-milionowe-miasto--powod--duzy-wzrost-zakazen-koronawirusem,artykul,06773562.html Chiny już są b. dobrze zorganizowane w tej sprawie i po prostu bez naładowanego smartfonu nie da się nic zrobić a żebracy w parkach stoją z zalaminowanymi QR kodami na szyjach. A my nie zapominajmy o naszym mistrzu Niedzielskiem: Nikt nie będzie bezpieczny, dopóki wszyscy nie będziemy bezpieczni który to wprowadzi i u nas, dla naszego zdrowia i bezpieczeństwa.
Antyszczepionkowcom pomogę, informacje o pandemii wyparła wojna ale to nie oznacza, ze pandemii nie ma i ludzie nie będą umierać.
Bardzo serio znajdź, albo się wycofaj, albo ja przeproszę ciebie.
Owszem, jest ogólna konkluzja - lecz nie wszyscy fforumowicze się pod nią podpisali, może się zgadzają, może nie - że ci którzy uważali, że nie ma pandemii kowida, że jest to "ściema", że nie należy się szczepić, a zwłaszcza tą z linii komórek płodowych szczepionkami, są jednocześnie zwolennikami tezy, że nie ma wojny, przynajmniej takiej, jak pokazują "media głównego nurtu", że Rosji narracja jest prawdziwsza.
Nie słucham RM, lecz "prassówkuję" od półtora roku gazetę Nasz Dziennik, i ten sarkazm jest chybiony. Ani medium o. Rydzyka nie jest antypandemiczna, ani antyszczepionkowa (za wyjątkiem moralnej decyzji dotyczącej szczepionek na bazie komórek z płodów). Więc skąd niejako z automatu jest proputinowska?
? Hę? Więc?
nazywa RM proputniowskim to nie wiem, przecież nie śledzę całego forum. Na pewno wiem że Ty z trepem dowalacie w ten sposób Warzechu i dalej już nie ma sensu poświęcać uwagi Waszej wiarygodności póki się z tego nie wycofacie. RM jest ogólnie nazywane proruskie bo miało nadajniki od ruskiego wojska więc tym bardziej teraz gdy daje dość dużo treści antysanitarystycznej też tak jest przedstawiane.
• "Jak wy to nazywacie ... - Nigdy ja nie nazywałem.
• Pospieszalski nie wypowiadał się w imieniu RM. Oraz organizatorem (chyba? sprawdzę) nie było RM. Ja to odebrałem jako udostępnienie agory, miejsca do debaty, z patronem (chyba? sprawdzę) RM, jako że i było u nich i radiomaryyjny mówca (?).
A tu sobie zobaczcie kto tam mówił, zdaje się na otwarcie tego sympozjum:
Tutaj tymczasem opinia Rzepy nt RM i pandemii i też tego sympozjum: Media związane z o. Rydzykiem coraz chętniej promują poglądy antyszczepionkowców i przeciwników obostrzeń.
https://www.rp.pl/zdrowie/art26446611-ojciec-rydzyk-zaszczepilem-sie-trzy-razy-posluchalem-lekarzy
2)
A co ma opinia Rzepy do fforuma excathedra? Co mnie opinia Rzepy obchodzi? Zmieniasz temat, zamiast odnieść się do zarzutu.
Proste pytanie, oglądał Kolega to sympozjum (można było śledzić wystąpienia choćby na youtube)?
Jak dla mnie, zamysłem było udostępnienie miejsca na wygłoszenie swoich tez także osobom których poglądy były, nazwijmy to, niepopularne w oficjalnym nurcie.
Natomiast dane z Niemiec potwierdzają, że ci co mieli umrzeć, to umarli, więc obawy można wyłączyć i zaliczyć COVID do kolejnej choroby towarzyszącej ludzkości.
Obawy i zachowania Chin sugerują, że mój optymizm może być powodowany brakiem wiedzy, którą mają twórcy tego patogenu.
"Już nawet reptilianie łapią się za głowę!"