Stasiek Żmija to stary kibic. Alkoholik, ale normalnie żyje, lubi sobie dziabnąć, bez tego umrze. Stasiek ma kobietę, która po ekscesach w Stanach wróciła do Polski i jest sprzątaczką. Ona się nawróciła, nawróciła też Żmiję, dziś chodzą z różańcem, mówią o Jezusie. Jej nie przeszkadza w tym używanie niebywałej ilości wulgaryzmów. Obydwoje są zajadłymi antyszczepionkowcami.
Dziś na meczu zaczęli kibice śpiewać o Putnie. Powiedziałem, że to przede wszystkim Ruscy, że Rosjanie atakują Ukrainę. Na co Stasio Żmija powiedział, że to dobrze. Że Putin walczy o pokój na świecie i że to Ameryka wszystkiemu winna. A później nastąpił konflikt, ale nie ma co opisywać.
Co to jest za odpał, powiedzcie mi ? Katolicy, antyszczepionkowi i proputiniowscy ? Czy to już jest w Polsce powszechne ?
Nie jest. O ile wśród znajomych mam wielu antyszczepionkowców, to większość z nich od onuc trzyma się z daleka. A ci, którzy się nie trzymają, chyba się przyczaili.
Jak już coś to proputinowcy się bardziej pokrywają z trve-prawicą antypisowską, ale też nie do końca bo przy najmniej na szczycie Konfy tego nie ma, poza Braunem, który już wcześniej pokazywał swoją drugą twarz.
PNi napisal(a): Jak już coś to proputinowcy się bardziej pokrywają z trve-prawicą antypisowską, ale też nie do końca bo przy najmniej na szczycie Konfy tego nie ma, poza Braunem, który już wcześniej pokazywał swoją drugą twarz.
JORGE napisal(a): Stasiek Żmija to stary kibic. Alkoholik, ale normalnie żyje, lubi sobie dziabnąć, bez tego umrze. Stasiek ma kobietę, która po ekscesach w Stanach wróciła do Polski i jest sprzątaczką. Ona się nawróciła, nawróciła też Żmiję, dziś chodzą z różańcem, mówią o Jezusie. Jej nie przeszkadza w tym używanie niebywałej ilości wulgaryzmów. Obydwoje są zajadłymi antyszczepionkowcami.
Dziś na meczu zaczęli kibice śpiewać o Putnie. Powiedziałem, że to przede wszystkim Ruscy, że Rosjanie atakują Ukrainę. Na co Stasio Żmija powiedział, że to dobrze. Że Putin walczy o pokój na świecie i że to Ameryka wszystkiemu winna. A później nastąpił konflikt, ale nie ma co opisywać.
Co to jest za odpał, powiedzcie mi ? Katolicy, antyszczepionkowi i proputiniowscy ? Czy to już jest w Polsce powszechne ?
Odpał? Nie. To niewiedza. Nieznajomość historii, faktów -> nieumiejętność wnioskowania. Tacy ludzie mogą mieć nawet dobre serca, ale co z tego skoro główki są puste, w dodatku zniszczone przez alkohol. .
JORGE napisal(a): Stasiek Żmija to stary kibic. Alkoholik, ale normalnie żyje, lubi sobie dziabnąć, bez tego umrze. Stasiek ma kobietę, która po ekscesach w Stanach wróciła do Polski i jest sprzątaczką. Ona się nawróciła, nawróciła też Żmiję, dziś chodzą z różańcem, mówią o Jezusie. Jej nie przeszkadza w tym używanie niebywałej ilości wulgaryzmów. Obydwoje są zajadłymi antyszczepionkowcami.
Kilka/kilkanaście lat pracy u podstaw. Żmudej, na codzień niewidocznej roboty, ale jak się przyjrzeć zdumiewająco profesjonalnej. Precyzyjnie rozpracowane potrzeby, obawy, system wartości odbiorców. Wspominane było: identyczny klimat i źródła inspiracji w 2009 r. przy okazji AH1N1. Temat żarł krócej, social media w powijakach, można było przeoczyć. Ten smutny wątek bardziej do tematu "Kościół w czasach zarazy".
Kilka/kilkanaście lat pracy u podstaw. Żmudej, na codzień niewidocznej roboty, ale jak się przyjrzeć zdumiewająco profesjonalnej. Precyzyjnie rozpracowane potrzeby, obawy, system wartości odbiorców. Wspominane było: identyczny klimat i źródła inspiracji w 2009 r. przy okazji AH1N1. Temat żarł krócej, social media w powijakach, można było przeoczyć. Ten smutny wątek bardziej do tematu "Kościół w czasach zarazy".
Na sąsiednim forum Pisałeś sugerując infiltrację środowisk Wojowników Maryi przez wrogie elementy oraz wykorzystywaniu Taktatu o Prawdziwym Nabożeństwie do NMP do brudnej gry propagandowej. Mógłbyś napisać coś bliżej, bo to ważne?
Na sąsiednim forum Pisałeś sugerując infiltrację środowisk Wojowników Maryi przez wrogie elementy oraz wykorzystywaniu Taktatu o Prawdziwym Nabożeństwie do NMP do brudnej gry propagandowej. Mógłbyś napisać coś bliżej, bo to ważne?
Nie w temacie tytułu wątku, ale wyjaśnienie należy się, więc prostuję: nie wiem nic o środowisku Wojowników Maryi. [...]
Pierwszy raz bodaj na początku lutego zwróciłem uwagę w jednym z codziennych raportów przygotowywanych przez Instytut Badania Internetu i Mediów Społecznościowych prowadzący serwis Polityka w Sieci na nowe i ciekawe zjawisko. Wraz ze spadkiem zainteresowania tematem koronawirusa, a także szczepień IBIMS zauważył, że część ruchu antyszczepionkowego w sieci zmienia tematykę i zaczyna komentować potencjalny wówczas konflikt rosyjsko-ukraiński. Zbiegło się to z informacjami o zwiększeniu obecności wojsk amerykańskich w Polsce oraz polskiej pomocy dla Ukrainy. Tak więc część ruchu, jaki wcześniej generowały treści antyszczepionkowe, została zmieniona na komentarze „jednoznacznie negatywne" wobec obecności wojsk USA w Polsce i pomocy Ukrainie.
Szczególnie na kontach np. sympatyków Konfederacji widać antyukraińskie wzmożenie. Tam, gdzie jeszcze niedawno kolportowano antyszczepionkową dezinformację, walczono z rzekomym sanitaryzmem, pisano o „plandemii" i tym, że covid istnieje wyłącznie w mediach, teraz czytamy o państwie banderowskim, UPAińcach zamiast Ukraińcach, powielane są deklaracje typu „Nie solidaryzuję się z Ukrainą", z satysfakcją odnotowywane są słowa Moskwy o tym, że Ukraina nie jest suwerennym państwem itd. Widać też krytykę polskiego Kościoła, który zaapelował o modlitwę za pokój oraz wezwał do przyjmowania potencjalnych uchodźców z terenów ogarniętych wojną.
A dane do tych tez są w pewnej mierze "statystyczne" (o wiele można używać tego słowa) i pochodzą od instytutu badającego aktywność w sieci.
Konfa w porywach dostała ok. 1,3 mln głosów Dorosłych ludzi, którzy się nie zaszczepili jest ok. 11 mln. Nawet jeśli z wyborców Konfy nikt się nie zaszczepił (a obstawiam, że zaszczepiła się gdzieś połowa), to te 9,7 mln coś innego robi ze swoim poparciem, spora część pewnie nie głosuje, głosuje na PiS albo i na opozycję.
Ciąg myślowy: antyszczepionkowcy = Konfa = popierający Putina ma w sobie jak łatwo wyliczyć jakieś 10% prawdy.
No i niektórym się wydaje, że temat szczepionek się skończył bo pandemia się skończyła. No nie. Temat został wyniesiony na skalę globalną jako zarządzenie WHO, które dla wszystkich krajów opracuje jedną procedurę postępowania w razie pandemii. https://www.consilium.europa.eu/pl/policies/coronavirus/pandemic-treaty/
A dziś jest pierwsza sesja w Genewie gdzie Niedzielski poinformował: Naukowe autorytety środowiska medycznego oraz kampanie informacyjne prowadzone przez WHO pomagają w walce z infodemią i zwalczaniu ruchów antyszczepionkowych. Międzynarodowa solidarność jest teraz potrzeba bardziej niż kiedykolwiek, aby posunąć naprzód proces szczepień. Nikt nie będzie bezpieczny, dopóki wszyscy nie będziemy bezpiecznihttps://tarnogorski.info/spotkanie-wysokiego-szczeb/
Także zostałem przeznaczony do zwalczenia prze WHO, Niedzielskiego, Trudo, Zandberga, Budkę, Markona, Bergolię, miejscową elytę, Deutsche Telekom i inne lewactwo światowe. Bóg Wam wszystkim zapłać jak najszybciej, proszę.
"Niesamowite, i wcale nie jest to koniec internetu. Po dwóch latach treningu „wyprali wam mózgi, nie ma żadnego wirusa, nie ma żadnej pandemii” gładko przeszli do „wyprali wam mózgi, nie ma żadnej wojny”. Cokolwiek zostanie pokazane w mediach, z automatu staje się fałszem. Wiarygodne są jedynie anonki z sociali. Tylko patrzeć, jak najtwardszych lassandrzystów przerobią na ateuszy. Jest faktem, że monopol medialny III RP pre-2015 mocno się skompromitował, co widać było choćby w sprawie Smoleńska. Ale wyznawcy rzeczywistości alternatywnej przenoszą ten brak wiarygodności na stronę, która właśnie łamie ten monopol. Tak, jakby chcieli, by wrócił."
@Przemko: zabawna jest ta siła argumentu i źródeł na które się powołujesz. Może sam jesteś ruskim trolem, który powiela ruskie trolowanie, na które nikt by nie zwrócił uwagi w sumie. Tymczasem po drugiej stronie masz EU, WHO, Reuters, dokumenty Niedzielskiego. Ciekaw jestem jak sobie i rodzinie wytłumaczysz konieczność założenia e-obroży Deutsche Telekom że nic nie sprzedacie ani nie kupicie. Bardzo jestem ciekaw, to ma być gotowe na 2024 więc może jeszcze wrócimy do rozmowy.
Przypominam, że wprowadzenie systemu bez którego nie da się nic kupić ani wejść, o czym prorokował św. Jan, jest początkiem końca a właściwie końcem tego co jest i zwiastunem Paruzji. Więc w czym problem?
A ja zauważyłam na podstawie populacji spacerkowo-pieskowo-podgórskiej, że Ci sami co panikowali kowidowo panikują teraz na maksa wojennie. Jakoś dziwnie skorelowane jest to religinością, parafianie w porównaniu pioruniankami, "awangardą lewicową" i tzw krakoskimi kręgami kulturalnymi, zadziwiająco, stoicko spokojni.
Patrząc na to chyna wiem dlaczego wierzący żyją dłużej - uwalniaja mniej kortyzolu do krwi.
@Wataha: owszem przy czym pytanie chyba egzystencjalnie ważne dla katolików czy wchodzimy w ten system i i zakładamy sobie i innym ten program czy oporujemy i wytrwamy do końca. Oczywiście scenariusz żeby Diabeł i jego sługi oraz sługi nie świadome zrobiły ten system czym prędzej może być jakimś tam scenariuszem ale chyba chodzi o dusze tych którzy do systemu przystępują. Przestrzegać czy pozwolić im siebie zgubić a na resztę zesłać ocean cierpienia?
@Pani_Łyżeczka: bycie religijnym nie oznacza bycie naiwnym i że jakoś to będzie a my możemy robić dowolne kompromisy ze zuem. Zuo trzeba umieć na bieżąco rozpoznawać i oporować czy to w sobie czy na zewnątrz. e-zamordyzm to zuo a pandemia jest jego lewarem z zupełnie nieproporcjonalym zagrożeniem żeby cały świat zajechać NWO i rządem światowym.
Komentarz
https://twitter.com/obodryt
Tacy ludzie mogą mieć nawet dobre serca, ale co z tego skoro główki są puste, w dodatku zniszczone przez alkohol. .
[...]
https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art35732431-michal-szuldrzynski-rosyjska-propaganda-w-sieci
A tu profil tego instytutu:
https://twitter.com/ibimspl
Od razu zastrzegam, że zdaję sobie sprawę iż: nie każdy bez wyjątku konfiarz powiela ruską dezinformację. Jednak co do masy, nie mam wątpliwości.
Dorosłych ludzi, którzy się nie zaszczepili jest ok. 11 mln.
Nawet jeśli z wyborców Konfy nikt się nie zaszczepił (a obstawiam, że zaszczepiła się gdzieś połowa), to te 9,7 mln coś innego robi ze swoim poparciem, spora część pewnie nie głosuje, głosuje na PiS albo i na opozycję.
Ciąg myślowy: antyszczepionkowcy = Konfa = popierający Putina ma w sobie jak łatwo wyliczyć jakieś 10% prawdy.
nie szczepię się =/= powielam w mediach propagandę antyszczepionkową
Wybrany został już strategiczny partner technologiczny i okazał się nim, suprise, suprise Deutsche Telekom: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/deutsche-telekom-build-global-covid-vaccine-verification-app-who-2022-02-23/
A dziś jest pierwsza sesja w Genewie gdzie Niedzielski poinformował: Naukowe autorytety środowiska medycznego oraz kampanie informacyjne prowadzone przez WHO pomagają w walce z infodemią i zwalczaniu ruchów antyszczepionkowych. Międzynarodowa solidarność jest teraz potrzeba bardziej niż kiedykolwiek, aby posunąć naprzód proces szczepień. Nikt nie będzie bezpieczny, dopóki wszyscy nie będziemy bezpieczni https://tarnogorski.info/spotkanie-wysokiego-szczeb/
Także zostałem przeznaczony do zwalczenia prze WHO, Niedzielskiego, Trudo, Zandberga, Budkę, Markona, Bergolię, miejscową elytę, Deutsche Telekom i inne lewactwo światowe. Bóg Wam wszystkim zapłać jak najszybciej, proszę.
Cokolwiek zostanie pokazane w mediach, z automatu staje się fałszem. Wiarygodne są jedynie anonki z sociali. Tylko patrzeć, jak najtwardszych lassandrzystów przerobią na ateuszy.
Jest faktem, że monopol medialny III RP pre-2015 mocno się skompromitował, co widać było choćby w sprawie Smoleńska. Ale wyznawcy rzeczywistości alternatywnej przenoszą ten brak wiarygodności na stronę, która właśnie łamie ten monopol. Tak, jakby chcieli, by wrócił."
Więc w czym problem?
Patrząc na to chyna wiem dlaczego wierzący żyją dłużej - uwalniaja mniej kortyzolu do krwi.
(administracjo, przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać)