Skip to content

Fajny kanał widziałem

11112141617

Komentarz

• edytowano 18 March

Ksiądz Glas mocno o fałszywych prorokach, chyba najlepsze co ostatnio usłyszałem z ust księdza.

• edytowano 24 March

Przez ostatnie 4 dni był u nas w Białymstoku ksiądz Teodor z ekipą, na rekolekcjach. Pełne kościoły ? Żaden problem. Tylko wszystko musi się spinać, nawet dobór różnego rodzaju pieśni były takie jak trzeba. Wszystko u tego księdza jest prawdziwe.

• Widziałem część jednego odcinka, więc nie tyle polecam, co stwierdzam, że obiecujące:

Moją uwagę zwrócił tytuł serii: "Teoria Muzyki dla Inżynierów" oraz odcinka - "Jak się buduje melodie". Melodia to zasadnicza treść utworu, więc jeśli ktoś chce to wyjaśniać na sposób inżynierski - jestem za.

Zwłaszcza wobec dysput o muzyce generowanej przez AI warto poznać kontekst, czyli jak muzykę generuje człowiek.

Przy czym już widzę, że trzeba by zacząć od początku serii.

• edytowano 15 May

Poleca się kanał, bystry młody człowiek, przygotowuje elektorat przyszłych wyborów.

Odcinek czy NATO powinno wypowiedzieć traktat z Rosją z 1997, skoro Rosja złamała chyba wszystkie jego punkty.

• Jakub Maciejewski zapowiedział że będzie więcej publicystyki wrzucał, poleca się uwadze. Na teraz film o operacji Trust.

• Latkowski wrzucił na YouTube archiwalne odcinki Konfrontacji, z lat 2005-2007, poleca się.

• Latkowski wrzucił film o Amber Gold

• Poleca się uwadze rozmowy.

• fajne

• Jak mowa o Wernerze Heżogu, to miał fajną rolę aktorską w filmie Jack Ryan z Tomem Kruzem.

• Werner Herzog to dla mnie personifikacja europejskiej nadętości i pozoranctwa bez odrobiny sztuki. Drugi taki jest Carlos Saura.

• BTW:

"Smętnym głosem newsy czyta
    Werner. Herzog? Nie. Anita."

https://wojciechwencel.blogspot.com/2015/06/nie-jest-kolorowo.html

Łza się w oku kręci.

• Fitzcaraldo świetny
    Przerysowany, ale świetny

• Korea umiera, ale ma plan!

• Kanał o Czechach.

• Doskonała rozmowa z Lodowskim, przy okazji poleca się kanał Krzysztofa Ziemca.

• edytowano 22 July

Na instagramie pokazał mnie się taki filmik z organistką

https://www.instagram.com/reel/C9PecnWvOYQ/?igsh=MXJ5Y3F0a3JoZmZ1aA==

Z takiej strony
    Dla mnie się bardzo podoba się

https://www.instagram.com/totus.tuus.apostolate?igsh=MTVpaGsyYmZxdmJiaQ==

• Skoro idą wybory, polecam coś o prawdziwej Ameryce. Zamieszki, mordobicia w restauracjach, mordobicia na lotniskach, mordobicia na pogrzebach, zawały podczas ćwiczeń jogi czy innej zumby, zatrzymania i strzelaniny podczas policyjnych zatrzymań, grubasy wywlekane z samolotów, głupi ludzie na TikToku, przebrzmiali celebryci ośmieszający się na prowincjonalnych scenach, a jako przerywniki tancerki na rurze i kreskówki o bombardowaniu Gazy albo meksykańskiej wioski. Murica, fuck yeah!

https://m.youtube.com/@AdonisPaul

• edytowano 9 August

@Przemko powiedział(a):
    Doskonała rozmowa z Lodowskim, przy okazji poleca się kanał Krzysztofa Ziemca.

O, też właśnie chciałem polecić Otwartą Konserwę. Bardzo dobry kanał:

• Każda Tesla otrzymuje z budżetu 7,5 tysiaca dolarów dotacji, ale to bez związku.

• Ksiądz Zatorski o mowie i milczeniu (seria):

• edytowano 27 August

Imaginujcie sobie, że na Łotwie mniejszość rosyjska to bez kozery pińcet procent*. A ludzi, dla których rosyjski jest pierwszym językiem jeszcze półtora razy tyle:

'* czyli 1/4

• Ło jaka śliczna sarenka! A jak brzydko wrzeszczy!

Jeleń nie gorzej:

https://youtube.com/shorts/_SB0_Nle0Vg?si=aHgfCBAYip-jRSLh

• Te elgiebety beszczelne som i zuchwałe...

• źle jest dla dyskusji, jeśli zamiast (nie obok, zamiast) krótkiej, zwięzłej odpowiedzi rzucamy na odczepne jakiś filmik. Zwłaszcza jeśli to jest filmik, w którym strona wizualna czy dźwiękowa, ale pozawerbalna nie istnieje, a chodzi jedynie o przekazanie kilku zdań. Dlaczego? Po pierwsze, zazwyczaj filmik zawiera znacznie więcej niż odpowiedź na pytanie rozmówcy. Np. wrzucane są niekiedy odcinki godzinne czy dłuższe.

Oi tak, oi tak.

Obyczaj każe streścić w kilku zdaniach, OCB w danym filmiku. I jeśli mię to zainteresuje to może niechętnie spojrzę.

Wogle, ludzie lubią dużo pieprzyć na nieważne tematy, a jak temat ważny, to się rozwodzą nad nieważnymi szczegółami. Jeśli to jest na piśmie, to jeszcze pół biedy, bo można przelecieć zwrokiem i wyłapać co istotne. Ale godzinna pogadanka o szerokim wachlarzu zagadnień? Hospody pomyłuj!

Dam ja przykład. Przykładowo, jest taka sieć sklepów Żabka. I okazuje się, że być ajentem czy też franczyzobiorcą tej Żabki to bardzo wujowaty interes. <----- W tych dwóch zdaniach przekazałem wszystko, co interesuje mnie w kwestii Żabki i nieprawości jej.

A teraz, w gorącej dyskusji nad żabkoznawstwem, wrzucam poniższe:

Genialny tytuł, powiedzmy sobie. Ale słuchać trosk tej pani półtory godziny? E.

• 7my7my
    edytowano 4 October

Jak ktoś ma dużo czasu np. w samochodzie, bo strasznie to długie, to polecam, odrzuciłbym te bajki jak to było wspaniale gdy on miał wpływ.
    Co do obecnej rzeczywistości sporo tam racji. Dla mnie było ciekawe.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.