Skip to content

Canada

18910111214»

Komentarz

• @Przemko powiedział(a):
    Ale do kogo to był w ogóle komunikat? Jak słusznie zauważył Mikołaj Susujew na pewno nie do swoich.

Mogło być do swoich, wielce zaskoczonych (hehe) postawą Trump/Musk wobec wiz dla obcokrajowców-pracowników. Nie mają chleba, niech jedzą imperializm.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@robert.gorgon powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@robert.gorgon powiedział(a):
    A mnie się wydaje że niedawna sprawa kabli na Bałtyku rzuca trochę światła na sprawę, bo skoro rusja i Chiny mogą robić takie fikołki, to trudno mieć złudzenia że Dania Panama i Kanada, każdy osobno, są w stanie kontrolować Arktykę i Kanał Panamski.

To jest jasne, chodzi o formę i styl komunikowania tej informacji.

No dokładnie. Wszyscy odruchowo wyczuwamy dysonans a najciekawsze jest to, że nie wiemy dlaczego mamy go odczuwać i i zastanawiając się nad tym każdy poda inną przyczynę.

Jak mawiał marsz. McLuhan, "medium jest przekazem". To znaczy, że ta forma, styl i dysonans były (jednym z?) celem komunikującego.

Ale do kogo to był w ogóle komunikat? Jak słusznie zauważył Mikołaj Susujew na pewno nie do swoich.

Jak nie do swoich? Pewnie że do swoich -- o, paczta jaki przekozak jestem! Na pewno do tayszy radzieckich -- już za parę dni, za dni parę będziecie barować się o Grzbiet Łomonosowa nie z krurem Federico X, tylko ze mną, tak? No i też do dalekiego Kitaju -- nie wy jedni chcecie objąć protektoratem niepodległe Imperium Syberyjskie.

To jest zaebisty komunikat, bo pół świata musi się tera drapać po głowiznach. Nawet Dania gierb zmieniła, żeby było lepiej widać grenlandzkiego misia.

472491131-8872271656144023-2748598948182003431-n

znikły szwedzkie korony

• Dużo?

• trzy
    trzy korony

• Znikły, gdyż wobec realnych kwestii bieżących nieco na drugi plan zeszły herstoryczne kwestie prestige'owe, od pół tysiąclecia nierealne.

• loslos
    edytowano 10 January

@christoph powiedział(a):
    trzy
    trzy korony

Złoty dwadzieścia. Niewiele.

• @christoph powiedział(a):
    trzy
    trzy korony

Piękne miejsce

• tyn misiek 🐻‍❄️ jakiś taki mało arktyczny jest 🧐 Raczej mi wygląda na tygo miśka z Krupówek

• @los powiedział(a):

trzy
    trzy korony

Jednak 2,40. Na pierwszej foci jest 9 korun na drugiej 3. Zastanawiałem się, co można za to kupić i 6 kajzerek w Dino.

• edytowano 10 January

@trep powiedział(a):

@los powiedział(a):

trzy
    trzy korony

Jednak 2,40. Na pierwszej foci jest 9 korun na drugiej 3. Zastanawiałem się, co można za to kupić i 6 kajzerek w Dino.

Nie nie, te drugie trzy korony są duńskie, po 60 gr. To już poważniejsza kwota.

• To ile to w sumie?

• A słonik z trąbą do góry i jakimsik murzynkiem na grzbiecie to co oznacza?

• Słonik z trąbkie podniesioną to samo szczynscie dla człenia na tym łez padole. A jak jeszcze Murzyniątko na nim siedzi, to już jak w siódmym niebie, czy tam jak u Allacha za piecem ☝️

• @marniok powiedział(a):
    A słonik z trąbą do góry i jakimsik murzynkiem na grzbiecie to co oznacza?

Order Słonia (duń. Elefantordenen) – najznamienitsze i najstarsze jednoklasowe odznaczenie Królestwa Danii. Łącznie odznaczono nim około 890 osób[1].

• Order Słonia ze słoniny.

• @Kuba_ powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Mogło być do swoich, wielce zaskoczonych (hehe) postawą Trump/Musk wobec wiz dla obcokrajowców-pracowników. Nie mają chleba, niech jedzą imperializm.

• edytowano 14 January

Przypomniałem sobie, ze w interneice istnieje takie zjawisko jak "kanadyjski wandalizm", o to jego przykłady, jeden z lepszych narodowych pijarów jakie istnieją.

"Pamiętaj aby nitkować zęby"

"dobrego dnia"

"twoja matka to miła kobieta", "twój ojciec jest dumny z ciebie"

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.