A to nie powinno być tak, że są regulancje, sankcje za złamanie regulancji. Gość łamie regulancję, my mu pokazujemy sankcję i ją stosujemy i wszyscy buzia w wiaderko?
trep napisal(a): A to nie powinno być tak, że są regulancje, sankcje za złamanie regulancji. Gość łamie regulancję, my mu pokazujemy sankcję i ją stosujemy i wszyscy buzia w wiaderko?
Tak, wiem, naiwne rozumowanie.
Bardzo poprawne. Sankcją za uporczywe niewypełnianie wymogów kapitałowych jest utrata kantorka, czasem dadzą jedno ojro na otarcie łez, to ogólnoeuropejska regulacja. Dziękuję za uwagę.
trep napisal(a): A to nie powinno być tak, że są regulancje, sankcje za złamanie regulancji. Gość łamie regulancję, my mu pokazujemy sankcję i ją stosujemy i wszyscy buzia w wiaderko?
Bardzo poprawne. Sankcją za uporczywe niewypełnianie wymogów kapitałowych jest utrata kantorka, czasem dadzą jedno ojro na otarcie łez, to ogólnoeuropejska regulacja. Dziękuję za uwagę.
Wartość banku niewypełniającego wymagań regulacyjnych tak naprawdę wartość opcji na BFG, w którym są pieniądze zdrowych banków. Zajebanie to bardzo stosowny sposób traktowania pasożytów.
Człowiek Bez Sali Balowej, to bonus. Odzyskanie od Niemców części mediów to clou. Za taki deal musieliśmy też dużo dać. Może to zapowiadane wstawanie z kolan?
PKN Orlen zarejestrował w Urzędzie Patentowym znak towarowy o nazwie "Orlen w Ruchu" Znak ma być wykorzystywany m.in. w sprzedaży detalicznej produktów spożywczych, napojów, gotowych potraw, hot-dogów oraz prasy, jak również usług gastronomicznych, barów szybkiej obsługi i kawiarni.
Możliwe, że produkty pod tą nazwą będą dostępne w przejętej przez koncern sieci kiosków RUCH.
Acha, czyli znika marka własna (Starego) Ruchu "My Way", a wchodzi nowa marka (Nowego) Ruchu "Orlen w Ruchu".
Hm, a to właśnie "My Way" idealnie nadaje się do przeniesienia na stacje paliw (i z dopiskiem "On Orlen" na przykład" i logo stacji paliw).
wszystkie branżowe portale powtarzają za Rzepą (wywiad z Obajtkiem)
– W ciągu dwóch lat chcemy też postawić 2 tys. maszyn paczkowych. A poprzez wykorzystanie przewag logistycznych i mając obecnie łącznie ponad 3 tys. punktów sprzedaży w całej Polsce, rozwiniemy usługi kurierskie – powiedział w rozmowie z serwisem rp.pl prezes PKN Orlen Daniel Obajtek.
InPost ma ich teraz 10.700 (z tego 4.000 postawił w 2020!).
AliExpress (Alibaba Group z Hącąku) też będzie stawiała pierwsze swoje paczkomaty!
Poczta Polska - ajakże-atakże! zaczęła stawiać już ponad rok temu (przy Biedronkach) i miała plany na przy-skrzynkowe w blokach, lecz nie wiem co tam.
Mogliby z pocztą zewrzeć szeregi w temacie paczkomstow. Wczoraj poczytałem cennik Amazona w Polsce i nie wróżę im sukcesu, 7% prowizji od sprzedaży komputerów to nie wiadomo jak skomentować, Allegro bierze ok 1%. Więc jeśli Amazon kupi InPost i wyłączy go z Allegro pojawi się nisza.
Prawdę mówiąc, w mojej świadomości amazon jakoś nigdy nie zaistniał jako "sklep ze wszystkim" - mój obraz zatrzymał się na "takim trochę większym, światowym empiku" I tylko w takim charakterze z niego korzystam, kupując na amazon.jp od czasu do czasu japońskie płyty czy gry (na zmianę z cdjapan.com), bo to akurat w tym wypadku nie tylko najwygodniejsza, ale i też często jedyna dostępna opcja.
ms.wygnaniec napisal(a): Obrona polskiej przestrzeni e-commerce przed Amazonem to kluczowe zadanie dla rządu w tym roku.
Kurde, jak to się stało, że mie witki opadli na samą myśl o tym, że idę do znajomego i mu mówię: "Słuchaj Mateusz taka sprawa, obrona polskiej przestrzeni e-commerce przed Amazonem to kluczowe zadanie dla rządu w tym roku!"
ms.wygnaniec napisal(a): Obrona polskiej przestrzeni e-commerce przed Amazonem to kluczowe zadanie dla rządu w tym roku.
Kurde, jak to się stało, że mie witki opadli na samą myśl o tym, że idę do znajomego i mu mówię: "Słuchaj Mateusz taka sprawa, obrona polskiej przestrzeni e-commerce przed Amazonem to kluczowe zadanie dla rządu w tym roku!"
wczorajsze o Alledrogo i Amazonie komęty na money .pl
Pablo: Wiekszosc dzialań Allegro z ostatnich miesiecy jest próbą dostosowania sie do praktyk amazon-a.
elen: Allegro jest tanie dla Ciebie nie dla sprzedających;
Już Ci wyjaśniam. Jako sprzedający abyś mogła mnie znaleźć muszę wyróżnić produkt. Pobierana jest od tego opłata, za wystawienie i za sprzedaż również. Od stycznie płacę dodatkowo za frajer 0,99 zł lub 1,99 za każda nie odebraną w ciagu 24h od Twojego zakupu- przez Ciebie paczkę z paczkomatu zakupioną Smartem lub wtedy gdy zakupisz np. w sobotę a ja nie mam możliwości wysyłać Ci jej wcześniej niż w poniedziałek. Smart to oprócz tego dla mnie jako sprzedawcy kartonik za frajer, etykieta za frajer, stretch za frajer. Co to oznacza dla Ciebie ? Luksus bo cały ciężar opłat spoczywa na sprzedawcy nie na ALLEGRO. On kocha kupujących a sprzedających wykorzystuje tak samo a może jeszcze bardziej niż Amazon. Przykład: Kupujesz u mnie rzeczy za które płacisz 40zł. ja zakupiłam je za 20 zł Teoretycznie mam 20 zł zysku, ale odejmij opłaty allegro które wymieniłem tj, 8,88, następnie dodaj 23% podatku VAT od różnicy zakupu i sprzedaży tj 3,74 zł, dodaj mały kartonik za 0,55 zł dodaj 0,99 zł którym każe mnie allegro bo nie "nie wyrobiłam się w ciągu 24H abys miała ja w domu", wymieniony strach, etykieta , wypełniacz itp dajmy na to ok 0,35 zł. M,oj zarobek to z takiej paczki ok 5,5 To jest zarobek brutto. Jeśli wynajmuje lokal, zatrudniam pracowników, muszę płacić za wodę, prąd, śmieci to czy te 5,5 od Twojej paczki dużo czy mało? Tym bardziej że z przykładowych 20zł aż 75% to koszty z czego allegro zawdzięczam 52% łącznie.
Więc nie pitolcie że allegro takie cudne. Allegro dla sprzedających to bardzo drogi bazar, który ciśnie z nich ile się da. A w zamian co sprzedającym daje? No mozliwość sprzedaży i NIC kompletnie NIC w zamian. PS. S Na pewno Amazon jest bardziej wymagający, ale jego całkowity koszt to dla sprzyjających to 15% A kupujący na pewno po woli będą przedstawiać się na Amazon i dobrze. Jak jeszcze e-bay bedzie funkcjonował w Polsce może zrobi się trochę normalniej. Allegro bowiem zachowuje się w Polsce jak monopolista.
jola: To co się dzieje na tym allegro to jakaś paranoja. Po ostatnich podwyżkach za przedmiot warty 59zł zabierają 12,39zł przy ofercie promowanej. Nie dość że 12% prowizji to jeszcze dodatkowo 75% od tych 12% za promowanie a jak jeszcze kupujący zamówi kuriera to już w ogóle jakaś masakra. Kłania się krzywa Laffera i oby wam pazerne cepy tak spadły przychody jak sprzedającym na tym waszym śmietniku. Wejdzie amazon to was pozamiata
Komentarz
a wchodzi nowa marka (Nowego) Ruchu "Orlen w Ruchu".
Hm, a to właśnie "My Way" idealnie nadaje się do przeniesienia na stacje paliw (i z dopiskiem "On Orlen" na przykład" i logo stacji paliw).
"... wiadomoscihandlowe.pl wysłał do PKN Orlen pytania w tej sprawie 8 stycznia."
(dlahandlu skopiował)
po nowym logu nowej marki własnej uwarzamRZE Orlen zrezygnuje z marki RUCH, będzie (tylko) częścią nowej nazwy.
teraz będzie paczka w Orlenie w ruchu?
AliExpress (Alibaba Group z Hącąku) też będzie stawiała pierwsze swoje paczkomaty!
Poczta Polska - ajakże-atakże! zaczęła stawiać już ponad rok temu (przy Biedronkach) i miała plany na przy-skrzynkowe w blokach, lecz nie wiem co tam.
profi 165,91 zł netto/mc bez względu na ilość
zwykły 4,00 zł netto/ za przedmiot
plus w obu przypadkach prowizje za sprzedarz
sell.amazon .pl
Amazon w ikomers to Facebook&Twitter w soszjalmedia!
Bardzo lubiana w lgbtqwerty
Mój Trakt?
Moja Szosa?
Np. "Po drodze".
Już jest/ będzie 'Polski orzeł w ruchu!', czyli w skrócie 'Orlen w ruchu'