lex tvn
Pytam, bo nie rozumiem/nie podzielam entuzjazmu (zobacz inne wątki na EC) po przepchaniu tego projektu przez sejm:
-- czego oczekujecie po tej ustawie?
a) zatwierdzenia jej przez senat
b) podpisania przez p. Dudę
oraz w wypadku pozytywnej odpowiedzi na b):
c) przejęcia WSI24?
-- czego oczekujecie po tej ustawie?
a) zatwierdzenia jej przez senat
b) podpisania przez p. Dudę
oraz w wypadku pozytywnej odpowiedzi na b):
c) przejęcia WSI24?
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Chociaż rozumiem, że można interpretować lex tvn, jako chęć wykorzystania dobrego momentu.
- muszą dzwonić na numery zaczynające się od +48, nie da się tej sprawy załatwić dzwoniąc do Berlina
- idzie w parze z drugą ustawą, co dodaje płynności w negocjacjach: można np. zrobić taki deal, że z tej ustawy rezygnujemy a ta zostaje. Jak by była tylko jedna na stole, to ciężko wymyślić kompromis taki, żeby nie utracić jej sedna
Ad A - to mało prawdopodobne,
Ad B - raczej tak, bo powróci via Sejm,
Ad C - nie, bo sytuacja TVN24 przez kolejne 7 miesięcy się nie zmieni. Czy po tym czasie coś się zmieni, to nie mam pojęcia.
Generalnie, to wygląda ładnie, skoro USA dają mocno wolną rękę Berlinowi, to my im przypominamy, że tu też możemy posprzątać, bo skoro mamy rozmawiać z Berlinem ....
Alesęk , że czasem pisze.
A , jak wielkorotnie padalo na tym forum, lud jest zmeczony.Krople drążą
Wyjaśniam różnicę: człowiek mówi prawdę, wtedy kiedy przekazuje prawdziwe informacje ale to nie wszystko - musi jeszcze mieć taką intencję. Nie mówi prawdy źle poinformowany kłamca, który wbrew swojej intencji przekazał informację prawdziwą.
Onet nie chce mówić prawdy.
Ja bym tylko (ale tu trzeba mieć jaja), na każdej konferencji rządowej apelował aby pracowników medialnych TVN (tak ich tytułując) przepuszczać, bo wrzesień się zbliża, a oni mają tyle pytań do zadania...
https://wpolityce.pl/polityka/562593-po-zamawia-sondaz-i-zrownuje-sie-z-pis
Mnie rozsmieszył ten sądaż, ale znam także , niestety , nastroje prowincji, i oswiadczenie, że jest coraz mniej wyznawców antypisu ,rozbawiło mnie również.
Pośród wielu, wielu ludzi funkcjonuje przekonanie, ze wszyscy oni są tacy sami, a PiS mieł być inny, obiecywał , a wuje
Polacy zostali poddani największemu uderzeniu propagandowemu w historii ludzkości, naziści i komuniści nie mieli tak totalnych narzędzi. W roku 2015 ten zaciśnięty pierścień pękł, nadal jest propaganda ale istnieje też alternatywny przekaz. Komu zmielono mózg, ten nadal ma kaszanę w czaszce, ale już tych nieszczęśników nie przybywa.
Skutek jest wyłącznie wizerunkowy.
Wystarczy.
Lamenty, żale i jęki Totalnej Opozycji na świadczą, że się chyba takiego ciosu (wizerunkowego) nie spodziewali ..
W jednym tygodniu utracił Kabul i pół TVN.
Dziś GW na pierwszej okładkowej stronie z radością & dumą donosi, że tvn24 uzyskało (satelitarną, taką jaką ma w Polsce) koncesję w Holandii.