Skip to content

Ekstrakt - Smoleńsk 2010

13»

Komentarz

• Hołdu ruskiego i hołdu pruskiego.

• @trep powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    1. Mam Raport w języku polskim.

Toji, ja poprosz.

www.komisjasmolenska.pl/raport

Tam jest i można go sobie ściągnąć. Ja to zrobiłem i mam na dysku. Gdyby stronka znikła z sieci, mogę udostępnić. Ale teraz jest.

Są też:
    /zalaczniki-do-raportu

A także
    /materiały-filmowe

Dzięki, trepie, za linkie.

Rano tak się zawziełem, że jechałem wątas po wątasie w kategorii "Smoleńsk", aż w końcu znalazłem. Nie ten mój ale linkie do Niezależnej: https://niezalezna.pl/polska/koncowy-raport-smolenski-po-polsku-i-angielsku-pobierz-udostepnij-przekaz-znajomym/442209

Ucieszyłem się bo niby można było pobrać pdf w języku polskim i angielskim, o co mi chodziło!
    Ale po angielsku nie działa, za to po polsku dalej jest OK! https://files.niezalezna.tech/documents/442209/raport2022.pdf

Dzisiej im więcej linków tem lepiej, bo myślę, że stare, dobre linki, jak ten mój, są kasowane przez psujów z pod ciemnej gwiazdy albo nawet ośmiu ciemnych gwiazdek.

👣

🐾
    🐾

• @KAnia powiedział(a):

To jest ten rodzaj wiedzy, który się posiada po wyrwaniu ze snu w środku nocy. Tak jak datę Chrztu Polski, bitwy pod Grunwaldem czy powstania styczniowego.

@trep powiedział(a):
    Hołdu ruskiego i hołdu pruskiego.

No dobra, kto tu na forumie zna te wszystkie daty?
    Siur, "ja, ja" można napisać.
    Ale kto na prawdę zna te wszystkie pińć?
    Bo ja nie.
    "Roki" ciężko a co dopiero dokładne daty?

Ale nawet bez Grunwalda, co wszyscy znają i Powstania Styczniowego, co wienkszość mniejszość rok zna ale daty dokładnej już nie, to powiedzcie mnie bez guglania Datę Chrztu Polski!?
    Bo ja dzięki szanownej forumowiczce, dziś kwerendę przeprowadziłem i z Łajzy dowiedziałem się.
    I wcale nie jestem pawian, czy ta data dobrą jest.

A jaką Sz. Kol., bez guglania, datę Chrztu Polski proponuje?

👣

🐾
    🐾

• 14 kwietnia 966

• @qiz powiedział(a):

@los powiedział(a):
    A jednak ten dziadek... Zaczynam uznawać determinizm genetyczny czy co?

Jak w ogóle uczony może powiedzieć/napisać "przez lata wykluczałem" rosyjski zamach/zatrucie pokarmowe/spontaniczny samozapłon/przegryzienie kabli przez chomiki? Uczony bada fakty i na ich podstawie formułuje hipotezy/teorie/prawa.

To pizda nie naukowiec. Ot, czytacz książek.

Pięknym, trudnym i szlachecko wyróżniającym obowiązkiem naukowca było dociekanie prawdy ws. Smoleńska, od prawnika po fizyka teoretyka. Nastąpił wtedy niemal natychmiastowy i automatyczny podział na naukowców i kurwy.

On uważa że pozostanie kurwą w temacie smoleńskim wpływa pozytywnie na tzw. wiarygodność. Niestety muszę docenić pewną mądrość ludowa - raz qrv... Po jego wytworach o Powstawaniu Warszawskim przychodzi mi to łatwo.

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

@KAnia powiedział(a):

To jest ten rodzaj wiedzy, który się posiada po wyrwaniu ze snu w środku nocy. Tak jak datę Chrztu Polski, bitwy pod Grunwaldem czy powstania styczniowego.

@trep powiedział(a):
    Hołdu ruskiego i hołdu pruskiego.

No dobra, kto tu na forumie zna te wszystkie daty?
    Siur, "ja, ja" można napisać.
    Ale kto na prawdę zna te wszystkie pińć?
    Bo ja nie.
    "Roki" ciężko a co dopiero dokładne daty?

Ale nawet bez Grunwalda, co wszyscy znają i Powstania Styczniowego, co wienkszość mniejszość rok zna ale daty dokładnej już nie, to powiedzcie mnie bez guglania Datę Chrztu Polski!?
    Bo ja dzięki szanownej forumowiczce, dziś kwerendę przeprowadziłem i z Łajzy dowiedziałem się.
    I wcale nie jestem pawian, czy ta data dobrą jest.

A jaką Sz. Kol., bez guglania, datę Chrztu Polski proponuje?

To były tylko przykłady, podałam kilka najbardziej oczywistych, jak mi się wydawało, ale każdy ma swoje ważne daty/wydarzenia, z którymi się utożsamia.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.