Dzisiej im więcej linków tem lepiej, bo myślę, że stare, dobre linki, jak ten mój, są kasowane przez psujów z pod ciemnej gwiazdy albo nawet ośmiu ciemnych gwiazdek.
To jest ten rodzaj wiedzy, który się posiada po wyrwaniu ze snu w środku nocy. Tak jak datę Chrztu Polski, bitwy pod Grunwaldem czy powstania styczniowego.
@trep powiedział(a):
Hołdu ruskiego i hołdu pruskiego.
No dobra, kto tu na forumie zna te wszystkie daty?
Siur, "ja, ja" można napisać.
Ale kto na prawdę zna te wszystkie pińć?
Bo ja nie.
"Roki" ciężko a co dopiero dokładne daty?
Ale nawet bez Grunwalda, co wszyscy znają i Powstania Styczniowego, co wienkszość mniejszość rok zna ale daty dokładnej już nie, to powiedzcie mnie bez guglania Datę Chrztu Polski!?
Bo ja dzięki szanownej forumowiczce, dziś kwerendę przeprowadziłem i z Łajzy dowiedziałem się.
I wcale nie jestem pawian, czy ta data dobrą jest.
A jaką Sz. Kol., bez guglania, datę Chrztu Polski proponuje?
@los powiedział(a):
A jednak ten dziadek... Zaczynam uznawać determinizm genetyczny czy co?
Jak w ogóle uczony może powiedzieć/napisać "przez lata wykluczałem" rosyjski zamach/zatrucie pokarmowe/spontaniczny samozapłon/przegryzienie kabli przez chomiki? Uczony bada fakty i na ich podstawie formułuje hipotezy/teorie/prawa.
To pizda nie naukowiec. Ot, czytacz książek.
Pięknym, trudnym i szlachecko wyróżniającym obowiązkiem naukowca było dociekanie prawdy ws. Smoleńska, od prawnika po fizyka teoretyka. Nastąpił wtedy niemal natychmiastowy i automatyczny podział na naukowców i kurwy.
On uważa że pozostanie kurwą w temacie smoleńskim wpływa pozytywnie na tzw. wiarygodność. Niestety muszę docenić pewną mądrość ludowa - raz qrv... Po jego wytworach o Powstawaniu Warszawskim przychodzi mi to łatwo.
To jest ten rodzaj wiedzy, który się posiada po wyrwaniu ze snu w środku nocy. Tak jak datę Chrztu Polski, bitwy pod Grunwaldem czy powstania styczniowego.
@trep powiedział(a):
Bo ja nie.
Ale nawet bez Grunwalda, co wszyscy znają i Powstania Styczniowego, co wienkszość mniejszość rok zna ale daty dokładnej już nie, to powiedzcie mnie bez guglania Datę Chrztu Polski!?
Bo ja dzięki szanownej forumowiczce, dziś kwerendę przeprowadziłem i z Łajzy dowiedziałem się.
To były tylko przykłady, podałam kilka najbardziej oczywistych, jak mi się wydawało, ale każdy ma swoje ważne daty/wydarzenia, z którymi się utożsamia.
Komentarz
Dzięki, trepie, za linkie.
Rano tak się zawziełem, że jechałem wątas po wątasie w kategorii "Smoleńsk", aż w końcu znalazłem. Nie ten mój ale linkie do Niezależnej: https://niezalezna.pl/polska/koncowy-raport-smolenski-po-polsku-i-angielsku-pobierz-udostepnij-przekaz-znajomym/442209
Ucieszyłem się bo niby można było pobrać pdf w języku polskim i angielskim, o co mi chodziło!
Ale po angielsku nie działa, za to po polsku dalej jest OK! https://files.niezalezna.tech/documents/442209/raport2022.pdf
Dzisiej im więcej linków tem lepiej, bo myślę, że stare, dobre linki, jak ten mój, są kasowane przez psujów z pod ciemnej gwiazdy albo nawet ośmiu ciemnych gwiazdek.
👣
🐾
🐾
Bo ja nie.
👣
🐾
🐾
14 kwietnia 966
On uważa że pozostanie kurwą w temacie smoleńskim wpływa pozytywnie na tzw. wiarygodność. Niestety muszę docenić pewną mądrość ludowa - raz qrv... Po jego wytworach o Powstawaniu Warszawskim przychodzi mi to łatwo.
To były tylko przykłady, podałam kilka najbardziej oczywistych, jak mi się wydawało, ale każdy ma swoje ważne daty/wydarzenia, z którymi się utożsamia.