Skip to content

Ekstrakt - Smoleńsk 2010

124»

Komentarz

• Raczej nic z tego się nie stanie.

• Nie chciałabym się rozczarować. Jednakże to, co już zapowiedział Trump, uczyni świat trochę lepszym w oczach Boga i ludzi (woke, zielony ład, gender). Mam też w głowie przepowiednię O. Rocco - https://excathedra.pl/discussion/9907/ludwik-rocca-franciszkanin-wizjoner-wizje-z-1849-roku
    stąd więcej mam optymizmu niż pesymizmu, choć zmiany mogą nie nadejść tak szybko jak oczekujemy. Bo tu i teraz, każdy miesiąc panowania ryżego to dla nas katastrofa.

• Jego rządy są zgodne z wolą społeczeństwa polskiego. Dostał blisko 2* tyle głosiów co PiS.

• edytowano 4 January

@Mania powiedział(a):
    Nie chciałabym się rozczarować. Jednakże to, co już zapowiedział Trump, uczyni świat trochę lepszym w oczach Boga i ludzi (woke, zielony ład, gender). Mam też w głowie przepowiednię O. Rocco - https://excathedra.pl/discussion/9907/ludwik-rocca-franciszkanin-wizjoner-wizje-z-1849-roku
    stąd więcej mam optymizmu niż pesymizmu, choć zmiany mogą nie nadejść tak szybko jak oczekujemy. Bo tu i teraz, każdy miesiąc panowania ryżego to dla nas katastrofa.

Woke się zwija już sam, kończą się pieniądze, w USA uniwersytety zawijają wydziały. Co do Smoleńska to zakładając że USA są w posiadaniu jakiejś "prawdy" na ten temat to należy zapytać co USA chcą w zamian i co Polska może dać? Europa stoi właśnie przed widmem ceł jakie Trump zapowiada nałożyć na Chiny, co spowoduje że Chiny będą zmuszone więcej sprzedawać w Europie co z kolei spowoduje problemy europejskich producentów. Trump domaga się też aby Europa (zwłaszcza Niemcy) kupowała więcej od USA (węglowodory, uzbrojenie).

A więc nie da się przekupić Trumpa zakupami sprzętu i węglowodorów bo to będziemy zmuszeni zrobić i tak, więc co Polska ma do zaoferowania w zamian za Smoleńsk? Wysłanie wojsk na jakąś wojnę co najwyżej.

• Ale jakie prawdy? Wszystko zostało wyjaśnione w raportach podkomisji. Nagrania z molo?

• @trep powiedział(a):
    Ale jakie prawdy? Wszystko zostało wyjaśnione w raportach podkomisji. Nagrania z molo?

Nie wiemy jak silnie wywiad elektroniczny USA miał oko na tamten teren w owej chwili. Ruscy są strasznie przekupni, więc wywiad osobowy tez może mieć sukcesy na tym kierunku.

• Tak czy siak, takich rzeczy się nie ujawnia.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Ale jakie prawdy? Wszystko zostało wyjaśnione w raportach podkomisji. Nagrania z molo?

Nie wiemy jak silnie wywiad elektroniczny USA miał oko na tamten teren w owej chwili. Ruscy są strasznie przekupni, więc wywiad osobowy tez może mieć sukcesy na tym kierunku.

To już by wyszło samo, tak jak wyszło w związku z MH17. A Amerykanie mogą mieć co najwyżej zdjęcia satelitarne.

• @trep powiedział(a):
    Jego rządy są zgodne z wolą społeczeństwa polskiego. Dostał blisko 2* tyle głosiów co PiS.

Kto tyle dostał?

• ZiS.

@Maria powiedział(a):
    A ze spraw bieżących - Arabski właśnie został uniewinniony. Jest milutko. A nawet coraz milej.

Zgodnie z logiką, teraz należy skazać Antoniego Macierewicza! (morderstwo Pyjasa-> skazany Wildstein, morderstwo Brzeskiej-> skazany Śpiewak)

Słyszałem w szczujni z Wiertniczej, że chcą Pana Antoniego oskarżyć o "zdradę dyplomatyczną". A za ten delikt grozi bodajże 10 latek pod celą ☝️

• @trep powiedział(a):
    Można się obawiać, sądząc po stanie populacji zamieszkującej teren pomiędzy Bugiem a Odrą, że ujawnienie prawdy zwiększy popularność Thuska i zapewni zwycięstwo Sraczkowskiego.

już dawno pisałem na bywszych forumkach, a ostatnio na portalu X, że gdyby nagle jakiś potężny i zagraniczny czynnik (np. prezydent Hameryki) ogłosił z Białego Domu urbi et orbi, że 10 kwietnia roku pamiętnego nad Smoleńskiem miał miejsce zamach dokonany przez ludzi Putina na zlecenie ówcześnie rządzących nad Wisłą, to duża część ludożerki bugodrzanskiej zawyłaby z wściekłością wymieszaną z dziką radością i obrzydliwym rechotem: "szkoda, że jeszcze drugiego Kaczora wtedy nie zajebali"... Tak, taką mam opinię o dużej części populacji żyjącej między Odrą a Bugiem

• @trep powiedział(a):
    Jego rządy są zgodne z wolą społeczeństwa polskiego. Dostał blisko 2* tyle głosiów co PiS.

KO dostała milion głosów mniej niż PiS https://sejmsenat2023.pkw.gov.pl/sejmsenat2023/pl/sejm/wynik/pl

• Ale były jeszcze głosie na Hujownię i na czerwonych. Wszystkie one były głosiami na rządy Thuska, o czym było wiadomo z wielu źródeł: inicjatywa 270 czy jakoś tak, marsz miliona świń itd.

• Obawiam się, że Eden dobrze czyta teoretycznych Polaków.

Obama i jego kamaryla ponoszą moralną odpowiedzialność za zamach smoleński. Nie dostaniemy od Ameryki żadnych konkretów, co najwyżej Miller (były MON u Trumpa) albo inny nie-oficjel znowu powie coś niezobowiązującego i tyle.

• @peterman powiedział(a):
    Obawiam się, że Eden dobrze czyta teoretycznych Polaków.

Jako nauczyciel Eden dobrze czyta, ale czy to dotyczy teoretycznych Polaków, tego nie wiem.
    Co do mnie, to u tutejszej populacji dominował strach, że jak Putin to zrobił (Tusk nie był w ich horyzontach zdarzeń obecny) to mamy mu wojnę wydać?
    Teraz to już nie gra roli, bo Putin wydał wojnę Ukrainie.

• Światu

• @los powiedział(a):
    Światu

Świat nie istnieje w ich horyzontach poznawczych ;)

• Paweł Lisicki we wstępniaku do nowego dorzecza pokazał swój małosiusiakizm.

• O wiele wcześniej.

Paweł Lisicki we wstępniaku do nowego dorzecza pokazał swój małosiusiakizm.

W jakiej kwestii?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.