@ms.wygnaniec powiedział(a):
Wydaję mi się, że właśnie zobaczyliśmy wrogie przejęcie w moskiewskim stylu, i to chyba nie putę a szajgu za tym stoi, bo to był konkurencyjny biznes dla jego działań.
Podoba mi się jak Rosjanie mówią "prywatna firma wojskowa Reduta należąca do Ministerstwa Obrony Narodowej" na jednym wdechu.
W tym przypadku jest jeszcze jakiś oligarcha w tym, ale oligarchowie to taka sama forma "prywatyzacji", taka "spółka z udziałem skarbu państwa" można powiedzieć.
Na szurskich kanałach pojawia się też narracja że pilot (ale ten w kabinie) był zaszczepiony na kowid i miał atak serca. Skrzydło że śladami odłamków odpadło z powodu szczepionki, ale może też odpadło z powodu ptaka który wleciał w silnik, nie przesądzajmy.
Ewentualna brzoza wagnerowska stała się pancerna na skutek mutacji spowodowanych przenikaniem do wód gruntowych poszczepionkowych produktów przemiany materii. to elementarne.
W pobliżu Jekaterynburga cmentarz Wagnera jest likwidowany i przykrywany asfaltem, cmentarz był otwierany osobiście przez Prigożyna jakoś w kwietniu 2023.
@los powiedział(a):
Mieli 12 000 z czego 6 000 w parafinie lub pod chmurką.
I jak się okazało te w parafinie lub pod chmurka w zdecydowanej większości to się nadają na złom.
"W Moskwie spłonął SUV głównego projektanta i dyrektora generalnego biura projektowego Navis, produkującego sprzęt współpracujący z systemami nawigacji satelitarnej GPS i GLONASS."
@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
4500 tankiw już z bańki? I wtedy sobie zadaję pytanie: ileż oni jeszcze jeich majo?
Już znany w świecie austryjak wyrażał, w rozmowie z fińskim marszałkiem, swoje zdumienie ilością tanków jakie posiadać może Rosja.
Historia lubi się powtarzać. Problemów ze skompletowaniem nowych załóg pewnie nie mają bo jakość żołnierza to nie ich bajka.
"Jak podało źródło RIA Novosti, dyrektor petersburskiego Instytutu Badawczego Szczepioneki Surowic Wiktor Trukhin zaginął w Moskwie.
Córka Trukhina zgłosiła zaginięcie; ostatni raz widziała ojca 3 września."
Komentarz
Bądźmy precyzyjniejsi: zwłoki trzech najważniejszych ludzi Wagnera w jednym wraku samolotu. W takim kraju zwykły spryt nie wystarczy.
Podoba mi się jak Rosjanie mówią "prywatna firma wojskowa Reduta należąca do Ministerstwa Obrony Narodowej" na jednym wdechu.
To jak "prywatyzacja" polskich firm poprzez sprzedanie ich zachodnim koncernom państwowym
W tym przypadku jest jeszcze jakiś oligarcha w tym, ale oligarchowie to taka sama forma "prywatyzacji", taka "spółka z udziałem skarbu państwa" można powiedzieć.
Rosjanie mają już podejrzanego w sprawie katastrofy samolotu Prigożyna - pilot. https://wpolityce.pl/swiat/659757-rosja-juz-ma-podejrzanego-ws-katastrofy-samolotu-prigozyna
Na szurskich kanałach pojawia się też narracja że pilot (ale ten w kabinie) był zaszczepiony na kowid i miał atak serca. Skrzydło że śladami odłamków odpadło z powodu szczepionki, ale może też odpadło z powodu ptaka który wleciał w silnik, nie przesądzajmy.
A dzie brzoza?
Brzozy nie było, tylko BUK.
Ewentualna brzoza wagnerowska stała się pancerna na skutek mutacji spowodowanych przenikaniem do wód gruntowych poszczepionkowych produktów przemiany materii. to elementarne.
Szybko "awansował" na dysydenta w jamajskiej prasie.
Tak mnie najszło, że zabójstwo Prigożyna wzmocniło pozycję zleceniodawcy, a tonie musi być putler...
W pobliżu Jekaterynburga cmentarz Wagnera jest likwidowany i przykrywany asfaltem, cmentarz był otwierany osobiście przez Prigożyna jakoś w kwietniu 2023.
https://www.veed.io/view/e27a28c4-2352-44cc-be49-234aa80a215c
Niepodrabialny styl Moskali...
U mnie powyższe nie bangla, ale poniżej owszem:
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a7q69Mm_460svvp9.webm
Jak wklejałem to działał, teraz u mnie też nie działa. Tu jest
Jeszcze Prigożyn nie ostygł.
Mamy to! 260k i rośnie.
Putinarchat moskiewski wchodzi w nadświetlną.
cerkiew prigożyńskaja
Nigdy nie łączcie badań kosmosu z jedzeniem grzybów.
https://i.pl/tajemnicza-smierc-znanego-rosyjskiego-naukowca-zaszkodzily-mu-grzyby/ar/c1-17849391
Grzybki mu zaszkodziły. Dosłownie jak w starym żarciku.
Pewnie trafił na nowiczoka, który identyfikował się jako grzyb.
U nas uże dwiesti szestdziesiat piat tysiaczy i jeszczio odin korabl uszoł na XYN.
4500 tankiw już z bańki? I wtedy sobie zadaję pytanie: ileż oni jeszcze jeich majo?
Mieli 12 000 z czego 6 000 w parafinie lub pod chmurką.
I jak się okazało te w parafinie lub pod chmurka w zdecydowanej większości to się nadają na złom.
"W Moskwie spłonął SUV głównego projektanta i dyrektora generalnego biura projektowego Navis, produkującego sprzęt współpracujący z systemami nawigacji satelitarnej GPS i GLONASS."
Z zawartością?
Niestety nie
Już znany w świecie austryjak wyrażał, w rozmowie z fińskim marszałkiem, swoje zdumienie ilością tanków jakie posiadać może Rosja.
Historia lubi się powtarzać. Problemów ze skompletowaniem nowych załóg pewnie nie mają bo jakość żołnierza to nie ich bajka.
"Jak podało źródło RIA Novosti, dyrektor petersburskiego Instytutu Badawczego Szczepioneki Surowic Wiktor Trukhin zaginął w Moskwie.
Córka Trukhina zgłosiła zaginięcie; ostatni raz widziała ojca 3 września."