Skip to content

Dobre wieści spoza Agory na jesienne wieczory

167891012»

Komentarz

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Ja wielokrotnie byłam zatrzymywana do kontroli trzeźwości w niedziele w na obrzeżach Krakowa. Jeździłam biegać do Puszczy Niepołomickiej rano.
    Raz zapytałam panów policjantów co sprawia te kontrole, kolor samochodu , moja uroda plamy na słońcu czy cuś. Panowie odpowiedzieli, ze jest to droga alternatywna, wioskowa pozwalająca ominąć A4 i DK94 często wybierana przez „wczorajszych” wracających z imprez albo sklinowanych. Ja zaś jadąc niespiesznie i przepisowo trzymając się 30km/h dając kierunkowskaz przy zjeździe w podporządkowaną , w którą nie trzeba skręcać jadę przesadnie wolno i przepisowo jak ww. Dodali ze jak widzieli po zatrzymaniu psa przypiętego pasami to wiedzieli, ze „pudło”. Taka sytuacja.

A gdzie focia pieseła?

• "Fantastyczny wynik Polek 🇵🇱 na Drużynowych Mistrzostwach Europy❗❗❗
    Drużyna Pań pod opieką trenerską GM Marcina Dziuby spisała się na (złoty) medal🏅, wygrywając aż 8️⃣ z 9️⃣ meczów!

Poprzednie złoto DME Polki zdobyły w 2005 roku w Göteborgu."

• ciekawe w jakiej dziedzinie

• W szachmatach.

• "Z przyjemnością dzielimy się informacją: polska firma - Grupa Recykl (lider w recyklingu opon w Polsce) w ostatnim czasie zawarła umowy przejęcia dwóch kluczowych podmiotów - jednej w Niemczech, jednej na Litwie, co pozwoli firmie wejść na nowe rynki i wzmocnić pozycję europejskiego lidera recyklingu opon.

🇱🇹 Litwa - UAB Antrinio Perdirbimo Grupė (APG)

• Przejęcie obejmuje 100% udziałów litewskiej APG.
    • APG to największy podmiot w krajach bałtyckich (Litwa, Łotwa, Estonia) zajmujący się zbiórką i zagospodarowaniem zużytych opon – około 20 000 ton rocznie.
    • Dzięki temu przejęciu zyskamy: dostęp do nowych klientów w regionie, zabezpieczenie surowca i perspektywę budowy zakładu produkcyjnego na Litwie.

🇩🇪 Niemcy - Harzer Reifenhandel und Verwertung Wernigerode GmbH (HRV)

• Niemiecka HRV działa od blisko 30 lat, zajmuje się zbiórką, odzyskiem i recyklingiem zużytych opon, a roczny przerób to około 25 000 ton.
    • Przejęcie HRV otwiera Grupie Recykl bezpośredni dostęp do niemieckiego rynku - jednego z największych w Europie w zakresie zagospodarowania opon. "
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.